نتایج مذاکرات وزرای خارجه فدراتیف روسیه و ایالات متحده امریکا
وزارت امور خارجه روسیه در اظهاراتی، نشست اخیر مقامات روسیه و امریکا در ریاض را «مفید» ارزیابی کرد و اظهار داشت: «همکاری کامل امریکا و روسیه از سر گرفته خواهد شد.»
سرگیی لاوروف ، وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه و پس از دیدار با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا در ریاض و رایزنی درباره مسایل متعدد از جمله جنگ اوکرایین، این دیدار را «مفید» ارزیابی کرد.
او در سخنانی، ضمن قدردانی از عربستان سعودی برای میزبانی از این نشست اظهار داشت که او و همتای امریکایی خود، روی حکمرانی منافع ملی بر دیدار خود در ریاض تأکید کردهاند.
لاوروف همچنین اعلام کرد که امریکا و روسیه در اسرع وقت سفیران تازه به کشورهای یکدیگر اعزام خواهند کرد.
او گفت: « به نظر می رسد که امریکا اکنون موقعیت و رویکرد روسیه را بهتر درک می کند. »
هیات مذاکره کننده برای حل مساله اوکرایین مشخص می کنیم
وزیر امورخارجه روسیه همچنین تصریح کرد که معاونین وزرای خارجه روسیه و امریکا در حال گفت وگو و برنامه ریزی برای نشست بعدی در آینده نزدیک هستند.
او افزود: « توافق کردیم تا هیات مذاکره کننده ای برای حل مساله اوکرایین مشخص کنیم. بر برطرف کردن مشکلات جاری و چالشهای شکل گرفته برای فعالیت سفارت خانه های امریکا و روسیه در کشورهای یکدیگر نیز توافق شده است.»
لاوروف اظهار داشت: «همکاری کامل امریکا و روسیه از سرگرفته خواهد شد.»
او افزود: « رایزنی های امریکا و روسیه درباره اوکرایین پس از انتصاب مذاکره کنندگان به طور منظم آغاز خواهد شد.»
وزیرامورخارجه روسیه همچنین با اشاره به تصمیم ۲ کشور برای از سرگیری همکاری های خود با یکدیگر اظهار داشت: « ایالات متحده موافق است که برداشتن موانع همکاری اقتصادی سودمند دوجانبه، ضروریست.آ
او افزود: «علاقه زیادی به رفع موانع ساختگی برای توسعه همکاری های دوجانبه سودمند وجود داشت. هر۲ کشور همچنین توافق کردند که همه چیز باید برای پیوستن به تلاش ها در حوزه های ژیوپولیتیک و امور اقتصادی انجام شود.»
وزیر امورخارجه روسیه اظهار داشت: « علاقه زیادی به ازسرگیری رایزنی ها در مورد مسایل ژیوپولیتیکی، ازجمله درگیریهای مختلف در بخشهای مختلف جهان، جایی که هم ایالات متحده و هم روسیه منافع دارند، وجود داشت.»
از طرح سه مرحله یی صلح درباره اوکرایین بی اطلاع هستم
به گفته لاوروف، او از گزارشهای مربوط به طرح سه مرحله ای صلح درباره اوکرایین بی اطلاع است.
منابع رسانه ای امریکایی پیشتر با انتشار گزارشاتی، مدعی توافق روسیه و امریکا بر طرح سه مرحله یی صلح در اوکرایین شده بودند. طبق این طرح ادعایی، در مرحله اول، آتش بس موقت شکل خواهد گرفت. درمرحله دوم، با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در اوکرایین، « ولودیمیر زلنسکی» رییس جمهورکنونی اوکرایین برکنار و رییس جمهور بعدی توسط مردم اوکرایین انتخاب خواهد شد.
در مرحله سوم، صلح پایدار برقرار می شود.
اما لاوروف ضمن اعلام بی خبری خود از این گزارشات، اظهار داشت: « ما عملاً درباره نیاز به حل مشکل کار ماموریت های دیپلوماتیک یک بار برای همیشه موافقت کردیم.»
استقرار احتمالی نیروهای خارجی در اوکرایین غیرقابل قبول است
وزیر امورخارجه روسیه همچنین درباره استقرار احتمالی نیروهای خارجی در اوکرایین تأکید کرد: « درنشست توضیح دادیم که این اقدام برای ما غیرقابل قبول است.»
به گفته لاوروف، هیات امریکایی در پاسخ به طرح « غیرمعمول» پیشنهادی فرستاده ویژه ترامپ در امور اوکرایین گفتند که این طرح «جعلی» است.
او همچنین گفت: « ایالات متحده پیشنهاد تعلیق در حملات به زیرساخت های انرژی را ارایه کرد. اما حمله پهپادی اوکرایین به زیرساختهای انرژی و سوخت روسیه باید همه را وادار کند تا زلنسکی را کنترول کنند.»
لاوروف تاکید کرد: « روسیه هرگز زیرساخت های انرژی در اوکرایین را در معرض خطر قرار نمیدهد.»
او افزود: « در دیدار با مقامات امریکایی، آماده گی و اراده کامل برای توسعه فعال روابط ۲ کشور را شاهد بودم.»
در گزارش دویچه وله در باره مذاکرات ریاض آمده است :
مذاکرات امریکا و روسیه در پایتخت عربستان سعودی به پایان رسید. دو طرف بر سر « چهار محور اساسی » به توافق رسیدند. بازگشایی سفارتخانه های دو کشور و تشکیل تیمی برای دستیابی به راه حل صلح در اوکرایین مهم ترین محورها هستند.
به گفته مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا، روسیه و ایالات متحده در گفتوگوهای چهار ساعت و نیمهی خود در روز سهشنبه ۱۸ فوریه در ریاض، بر سر چهار محور اساسی به توافق رسیدهاند.
نخستین محور بازگشایی کامل سفارتخانههای دو کشور در واشنگتن و مسکو و بازگرداندن آنها به عملکرد کامل دیپلوماتیک است.
وزیر خارجه امریکا تاکید کرد که رابطه دیپلوماتیک به سردی گراییده میان مسکو و واشنگتن در سال های اخیر، عملکرد سفارتخانه های هردو کشور را به شدت محدود کرده است. روبیو افزود: « ما به نماینده گی های دیپلوماتیک فعال و پویا نیازمندیم تا بتوانند به شکلی عادی برای حفظ روابط فعالیت کنند.»
محور دوم مورد توافق، تشکیل تیمی بلند پایه برای رسیدن به راه حلی پایدار و قابل قبول برای تمامی طرفهای درگیر در جنگ اوکرایین عنوان شده است.
به گفته روبیو، ماموریت این تیم عالی رتبه، مذاکره برای دستیابی به صلح در اوکرایین و تقویت همکاریهای اقتصادی خواهد بود.
هموار کردن مسیرعادی همکاریهای ژیوپولیتیکی و اقتصادی دو قدرت بزرگ امریکا و روسیه نیز که می تواند با پایان جنگ اوکرایین میسر شود، سومین محوری عنوان شده که بر سر آن توافق شده است.
و در نهایت، در چهارمین محور، تمامی پنج مذاکره کننده بر سر تداوم روند مذاکرات توافق کرده و بر تمایل خود برای پیشبرد این فرآیند تأکید کردهاند.
این توافق در اولین دیدارمیان مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا و همتای روس او، سرگیی لاوروف، در روز سه شنبه، ۱۸ فبروری، در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، حاصل شد.
در مذاکرات ریاض از جمله یوری اوشاکوف، مشاور سیاست خارجی پوتین، به نماینده گی از روسیه حضور داشته و روبیو همراه با استیو ویتکاف، نماینده ویژه امریکا درامور خاورمیانه، و مایک والتز، مشاور امنیت ملی امریکا، در این دیدار شرکت کرده است.
«رضایت» مسکو
طرف روسی هم از روند مذاکرات ریاض ابراز رضایت کرده است. یوری اوشاکوف اعلام کرد که مذاکرات ریاض به پایان رسیده و «موفقیت آمیز» بوده است.
این عضو تیم مذاکرهکننده روسیه افزود که دو طرف شرایط دیدار میان ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ را بررسی کردهاند. او با این حال تأکید کرد که احتمال برگزاری این دیدار در هفته آینده وجود ندارد و هنوز تاریخ مشخصی برای آن تعیین نشده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی روسیه (تاس)، اوشاکوف با اشاره به موضوع پایان دادن به جنگ اوکرایین گفت: « ما مواضع اصلی خود را مورد بحث قرار دادیم و شفاف سازی کردیم و توافق شد که تیم های مذاکره کننده ج » ارزیابی کرد.
وزارت خارجه امریکا نیز اعلام کرد، دو کشور توافق کردهاند که «عوامل اختلال زا » در روابط امریکا و روسیه را بررسی کرده و کار بر روی راهکاری جهت پایان دادن به جنگ روسیه در اوکرایین را آغاز کنند.
بامداد ـ سیاسی ـ ۱/ ۲۵ـ ۱۸۰۲
Copyright ©bamdaad 2025
ساندینو، پدیده منحصربه فرد در انقلاب نیکاراگوا
الکساندر توبولتسف
با پیوستن به پرچم «جبهه ملی آزادیبخش ساندینیست»، مردم نیکاراگوا انتخاب تاریخی خود را به نفع مسیری مستقل و آزاد انجام دادهاند.
روبن داریو، شاعر بزرگ نیکاراگوای که در نیمه دوم قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم می زیست، در اشعار خود زیباییهای سرزمین مادری اش، جنگلهای گرمسیری و دریاچه های فیروزهای آن را ستوده است. او در تمامی آثار جاودانهاش احترام عمیقی به وطن خود نشان داده است.
و واقعاً چنین است: نیکاراگوا سرزمینی خیره کننده و زیباست، سرزمین آتشفشان ها، جنگل های مانگرو، سواحل اقیانوس آرام و گونه های گیاهی و جانوری بومی. و در همین سرزمین مبارک بود که مفهومی اجتماعی- سیاسی پدید آمد که پدیدهای یگانه به شمار می رود. منظورم ایدیولوژی «آگوستو سزار ساندینوـ Augusto César Sandino» است.
درباره این مرد شجاع کتاب های زیادی نوشته شده است. او در سال ۱۸۹۵ در نیکینوهومو، نیکاراگوا، به دنیا آمد. به نظر من، مهم است که به خاطر داشته باشیم که در همین سال ۱۸۹۵، قیام آزادی بخش ملی در کوبا به رهبری متفکر و شاعر بزرگ، خوزه مارتی، آغاز شد. مارتی برای استقلال کوبا از امپراتوری استعماری اسپانیا می جنگید. ساندینو در ۱۸ می به دنیا آمد، و تنها یک روز بعد، در ۱۹ می ۱۸۹۵، خوزه مارتی قهرمانانه در میدان نبرد جان باخت. این دو انقلابی شجاع اگرچه از نظر زمان از یکدیگر جدا بودند، اما هر دو در آرمان آزادی و استقلال به الگویی برای نسلهای آینده تبدیل شدند.
هنگامی که آگوستو ساندینو مبارزه آزادی بخش ملی خود را آغاز کرد، تنها ۲۹ نفر در گروه او بودند. این ماجرا در پاییز ۱۹۲۶ ترسایی و در آغاز مسیر انقلابی او رخ داد. در آن زمان، نیکاراگوا در شرایط سختی قرار داشت: گروههای مختلف سیاسی برای قدرت می جنگیدند، جنگ مشروطه خواهان در جریان بود و ایالات متحده امریکا در امور داخلی کشور دخالت می کرد. صادرات قهوه، ستون اصلی اقتصاد بود، اما تنها مالکان بزرگ و شرکتهای امریکایی از آن سود می بردند. دهقانان در رنج بودند و اقدامات نیروهای اشغالگر امریکایی، خشم عادلانه هر میهن پرست نیکاراگوا را برمی انگیخت. نخبگان نظامی، سیاسی و مالی واشنگتن دامنه توسعه طلبی استعماری خود را به کشورهای امریکای مرکزی و حوزه کارابین، از جمله گواتمالا، جمهوری دومینیکا و هاییتی، گسترش داده بودند.
در این شرایط تراژیک برای نیکاراگوا و مردمش، ساندینو گامی جسورانه برداشت. او وارد نبرد شد و در برابر همه کسانی که می خواستند بی محابا جمهوری را غارت کنند، ایستاده گی کرد. رویای تودههای وسیع نیکاراگوایی درباره ظهور مبارزانی علیه اشغالگران خارجی و نخبگان فاسد، محقق شد. چنین مبارزانی پدید آمدند. با تفنگ و قمه به پا خاستند تا وطن خود را نجات دهند. آنان تصمیم گرفتند نشان دهند که جمهوری شان، سرزمینی برای انسانهای آزاد است.
ساندینو فرمانده ارتش چریکی شد و نبرد با نیروهای اشغالگر امریکایی را آغاز کرد. او برنامه ایدیولوژیک خاص خود را داشت: دفاع از میهن و مردم ستمدیده، مبارزه با تجاوز خارجی، حمایت از اصول عدالت و برادری و وحدت ملت های امریکای لاتین. ساندینو از الگوی شخصیت هایی چون سیمون بولیوار و خوزه دی سن مارتین الهام می گرفت، قهرمانانی که برای آزادی امریکای لاتین از سلطه امپراتوری اسپانیا جنگیدند و زنده گی شان بر شکل گیری آرمانهای این انقلابی بزرگ نیکاراگوا تأثیر گذاشت.
ساندینو و جنبش او، عصارهای از اندیشههای میهن پرستانه بودند که متفکرانی چون خوزه مارتی و فیلسوف اهل اروگوای، خوزه انریکه رودو، که به دفاع از هویت فرهنگی امریکای لاتین می پرداخت، آن را پرورش داده بودند. ساندینو مانند جرقه ای بود که آتش یک انقلاب مردمی را برافروخت. او در فوریه ۱۹۳۴ ترسایی کشته شد، اما اندیشههای اجتماعی- سیاسیاش جاودان ماند.
پس از او، نسلهای جدیدی ظهور کردند. قهرمانانی که راه مقاومت را در نیکاراگوا ادامه دادند، همان میهن پرستان جبهه ملی آزادی بخش ساندینیست بودند. و هنگامی که از آنان سخن می گوییم، مهم است که بر چهره یکی از رهبران انقلابی معاصر که پیرو اندیشههای ساندینو است، تمرکز کنیم. این رهبر، دانیل اورتیگا است.
۱۸ سال پیش، در جنوری ۲۰۰۷، دانیل اورتیگا پس از پیروزی در انتخابات نوامبر ۲۰۰۶، ریاست جمهوری نیکاراگوا را بر عهده گرفت. تحت رهبری او، این کشور وارد مرحله جدید از توسعه تاریخی شد.
دانیل اورتیگا یک رهبر انقلابی شناخته شده است؛ مردی که همراه با جبهه آزادی بخش ملی ساندینیست، پرچم مبارزه و مقاومت را در نیکاراگوا برافراشت. از دهه ۱۹۶۰ ترسایی، او در صف مقدم مبارزه با رژیم فاسد و طرفدار امریکا، سوموزا، و حامیان غربی اش قرارداشت. این مبارزه انقلابی برای آزادی مردم و حاکمیت نیکاراگوا بود که در جولای ۱۹۷۹ ترسایی به پیروزی انجامید، زمانی که نیروهای جبهه آزادیبخش ملی ساندینیست وارد پایتخت، ماناگوا، شدند. پس از آن، روند بازسازی جمهوری آغاز شد، کشوری که سوموزا و همدستانش دههها غارت کرده بودند.
به لطف ساندینیستها، یک کارزار گسترده برای مبارزه با بی سوادی به راه افتاد و توسعه نظام آموزشی و ساخت بیمارستان های جدید آغاز شد. در همین زمان، ایالات متحده امریکا تلاش می کرد با استفاده از گروههای شبه نظامی که از واشنگتن پول و سلاح دریافت می کردند، اوضاع نیکاراگوا را بی ثبات کند.
تلاشهای دانیل اورتیگا برای توسعه نیکاراگوا پس از سال ۲۰۰۷ ترسایی زمانی که این انقلابی افسانه ای بار دیگر رییس جمهور شد، ادامه یافت. برنامههای جدیدی برای برق رسانی به سراسر کشور و تقویت نظام آموزش عمومی آغاز شد. طی این سالها، تولید ناخالص داخلی نیکاراگوا رشد کرد و این جمهوری همچنان نرخ رشد اقتصادی مطلوبی را حفظ کرده است. نیکاراگوا به یکی از حامیان اصلی گذار به نظم جهانی جدید، عادلانه و چندقطبی تبدیل شده و به طور فعال روابط دوستانه خود را با روسیه، چین، ونزویلا و کوبا گسترش داده است.
با پیوستن به پرچم جبهه آزادی بخش ملی ساندینیست، مردم نیکاراگوا انتخاب تاریخی خود را به نفع مسیری مستقل و آزاد انجام دادهاند. این بدان معناست که قهرمانی آگوستو ساندینو همچنان در قلب میلیونها نفر زنده است.
این ایدهها برای قرن بیست ویکم نیز حایز اهمیت هستند. آنچه ساندینو و پیروانش مطرح کردند، در عصر ما همچنان اهمیت فوق العادهای دارد. می توان برخی از عناصر کلیدی این مفهوم ایدیولوژیک را به اختصار فهرست کرد:
۱ ـ آموزش همگانی و در دسترس برای همه
این موضوع بسیار مهم است، زیرا سوادآموزی و آموزش عمومی کلید توسعه موفقیت آمیز ملی محسوب می شود. انقلابیون نیکاراگوا از همان آغاز این مسیر را در پیش گرفتند و با ایجاد مدارس جدید، به آموزش مردم پرداختند.
۲ ـ هویت فرهنگی
این شامل میراث فرهنگی اصیل و حفظ تاریخ ملی است، که برای هر کشور مستقلی اهمیت دارد. ساندینو نیز این موضوع را تایید کرده بود؛ او از تاریخ مبارزان استقلال امریکای لاتین در قرن نوزدهم آگاهی داشت و سنت های تاریخی و فرهنگی مردم نیکاراگوا را ارج می نهاد. اصل هویت فرهنگی همچنین برای توسعه چندقطبی در جهان حایز اهمیت است.
۳ ـ میهن پرستی، حمایت از مردم ستمدیده و محروم، و مبارزه برای عدالت.
اینها اصول بزرگی هستند که ساندینو از آنها دفاع کرد و پایه و اساس بسیاری از جنبشهای آزادی بخش ملی در سراسر جهان شدند. /جنوب جهانی
بامداد ـ سیاسی ـ ۳/ ۲۵ـ ۱۴۰۲
Copyright ©bamdaad 2025
اطـلاعیـه حـزب آبادی افغـانستـان
طی روزهای اخیر از طریق رسانه های مجازی شاهد گزارشات ضد و نقیض درباره وحدت « حزب آبادی افغانستان » و « نهضت واحد زحمتکشان افغانستان » بودیم .
در رابطه با این گزارشات نادرست باید تصریح نمود که حزب آبادی افغانستان ، منحیث یک حزب برنامه محور و پابند به اصول عدالت اجتماعی و ارزش های آزادی ، دموکراسی ، حقوق بشر برساختارهای دموکراتیک که درآن حقوق و مسوولیت های فردی و جمعی اعضا و ارگانهای رهبری حزب تعین شده است تکیه دارد . اساسنامه حزب آبادی افغانستان بر دموکراسی گسترده ، انتخابی بودن همه ارگانهای حزبی ، تفکیک صلاحیت و مسوولیت ها و پاسخدهی درهمه سطوح استوار میباشد . این اصول دراساسنامه حزب که از طریق رسانه رسمی حزب « سایت بامداد » برای همه قابل دسترسی میباشد تسجیل شده است .
آنهاییکه با الفبای مبارزه سیاسی آشنایی دارند باید بدانند که وحدت میان گروه ها و سازمانهای سیاسی دیگر با اصول سیاسی و ساختاری این سازمانها باید مطابقت داشته ، توسط ارگانهای باصلاحیت تصمیم گیری و رهبری این احزاب راه اندازی و ازمشروعیت برخودارباشد.
حزب آبادی افغانستان ، منحیث سازمان سیاسی فراقومی وعلاقمند اتحاد نیروهای ملی، دموکراتیک و دادخواه با صراحت اعلان میدارد که درهیچ سطحی با « نهضت واحد زحمتکشان افغانستان » وحدت سیاسی ـ تشکیلاتی نکرده و صلاحیت چنین اتحاد و بالاتر از آن ایجاد یک حزب جدید را به هیچ مرجع و ارگان دیگر حزب آبادی افغانستان در داخل و یا خارج از کشور تفویض نکرده است . هرگاه کسانی که درگذشت عضویت حزب ما را داشته و بعداْ از مبارزه سیاسی ـ سازمانی درحزب ما روگشتانده اند با دوستان « نهضت واحد زحمتکشان افغانستان » پیوسته و حزب تازه یی را ایجاد کرده اند این مساله به حزب آبادی افغانستان هیچ ربطی نداشته و حق فردی این دوستان میباشد.
بدینوسیله به اطلاع اعضای حزب ، دوستان و رهروان جنبش دادخواهی کشور رسانیده میشود که خبر وحدت « حزب آبادی افغانستان » با « نهضت واحد زحمتکشان افغانستان » نادرست و جعل میباشد .
حزب آبادی افغانستان
۱۸ دلو ۱۴۰۳ خورشیدی
بامداد ـ سیاسی ـ ۱/ ۲۵ـ ۰۸۰۲
Copyright ©bamdaad 2025
نخستین تماس تلفونی ترامپ و پوتین: توافق برای پایان خصومتها در اوکرایین
در نخستین تماس تلفونی میان دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین، روسای جمهور امریکا و روسیه، توافقاتی برای متوقف کردن درگیریها در اوکرایین و همکاریهای نزدیک تر حاصل شد.
دونالد ترامپ رییس جمهور امریکا با ولادیمیر پوتین همتای روسی خود گفتگوی تلفونی انجام داد درحالیکه این گفتگو احتمالا اولین تماس آنها از زمان روی کار آمدن ترامپ است.
به گزارش تسنیم به نقل از اسپوتنیک، رییس جمهور امریکا چهارشنبه شب گفت که گفتگو با پوتین بسیار سازنده بود.
به گفته وی، آنها در مورد اوکرایین، خاورمیانه، مسایل مربوط به انرژی و تعدادی از موضوعات دیگر بحث کردند.
ترامپ اضافه کرد که وی با پوتین درباره لزوم متوقف کردن درگیری در اوکرایین توافق کردند.
پوتین و ترامپ تقریباً یک ساعت و نیم صحبت کردند، مبادله شهروندان روسیه و ایالات متحده مورد بحث قرارگرفت.
رییس جمهور امریکا همچنین بیان کرد که وی با پوتین در مورد همکاری های نزدیک، از جمله بازدیدهای آینده به روسیه و امریکا موافقت کرده است.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین گفت: پوتین ترامپ را به مسکو دعوت کرد.
ترامپ همچنین اشاره کرد که با پوتین برای شروع مذاکره در مورد اوکرایین توافق کرده و با رییس جمهور زلنسکی ارتباط برقرار خواهند کرد تا او را از این تماس مطلع کنند.
نکات مهم گفتگوی تلفونی پوتین با ترامپ به روایت اسپوتنیک
ـ مکالمه پوتین و ترامپ تقریبا یک ساعت و نیم به طول انجامید.
ـ طرفین در مورد حل و فصل خاورمیانه و روابط دوجانبه روسیه و ایالات متحده گفتگو کردند.
ـ پوتین ترامپ را به مسکو دعوت کرد.
ـ پوتین و ترامپ در گفتگوی تلفونی برای سازماندهی دیدار شخصی به توافق رسیدند.
ـ رییس جمهور روسیه از تز ترامپ مبنی بر اینکه زمان همکاری فرا رسیده است، حمایت کرد.
ـ پوتین به ترامپ درباره لزوم از بین بردن ریشههای درگیری اوکرایین گفت.
ـ رییس جمهور روسیه با ترامپ موافقت کرد که از طریق مذاکره می توان به یک راه حل بلندمدت در اوکرایین دست یافت.
ـ ترامپ گفت با پوتین « گفتگوی سازنده» داشته است.
ـ رییس جمهور امریکا گفت که از جمله درباره اوکرایین و خاورمیانه با پوتین گفتگو کرده است.
ـ در گفتگوی پوتین و ترامپ، خاورمیانه و برنامه هستهای ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ـ ترامپ در گفتگو با پوتین از پایان سریع خصومتها در اوکرایین حمایت کرد.
ـ رییس جمهور امریکا اعلام کرد که وی و پوتین در گفتگوی تلفونی از جمله بر سر تبادل دیدار و تبادل نظر توافق کردند.
ـ در این گفتگو، پوتین و ترامپ از جمله به روابط دوجانبه فدراسیون روسیه و امریکا در حوزه اقتصادی اشاره کردند.
ـ پوتین و ترامپ درباره تبادل اتباع روسیه و امریکا گفتگو کردند، واشنگتن اجرای توافق های انجام شده را تضمین کرد.
ـ رییس جمهور روسیه به ترامپ گفت که آماده است تا از مقامات امریکایی در فدراسیون روسیه پذیرا باشد منجمله در مورد مساله اوکرایین.
*درهفته گذشته رسانه ها از تماس تلفونی میان ولادیمیر پوتین دونالد ترامپ نیزخبردادند ـ بامداد
منبع : عصر ایران
بامداد ـ سیاسی ـ ۳/ ۲۵ـ ۱۲۰۲
Copyright ©bamdaad 2025
آتش بس در غزه فرصتی است برای برقراری صلح که نباید از دست برود!
جنگی که از روز ۱۵ میزان سال گذشته به مدت پانزده ماه تروریزم دولتی اسراییل کشتار و نابودی را در غزه و کرانه غربی حاکم کرده است، چند روزی است که موقتاً متوقف شده است. رسانههای جهان در روزهای اخیر صحنه های آزادی گروگان های اسراییلی و زندانیان و اسیران جنگی فلسطینی را بازتاب دادند. گرچه به نظر نمی رسد که دولت اسراییل به توافق نامه سه مرحله یی آتش بس پایبند باشد، فعالان و هواداران حماس با نمایشی حساب شده سعی دارند این آتش بس را پیروزی استراتیژی مبارزاتی این گروه نشان دهند.
رسانههای تصویری جهان رژه شماری از بازمانده گان نیروهای مسلح حماس با یونیفرمهای این گروه را در مراسم تبادل گروگان های اسراییلی و زندانیان و اسیران فلسطینی در رام الله، در کرانه غربی، نشان دادند. آزادشده گان در میان اشک شوق هزاران پدر و مادر و دیگر اعضای خانواده از اسارت رها شدند. بسیاری از آزادشده گان فلسطینی به کشورهای دیگرفرستاده شدند. این درحالی بود که درغزه صدها هزار فلسطینی آواره هنوزهم زیرآتش بمباران های ارتش متجاوز اسراییل در شرایط سخت، بدون سرپناه مناسب، گرسنه، و بدون دسترسی به دارو و مراقبت های پزشکی از وضع موجود رنج می برند.
آتش بس کنونی درغزه، که روز ۳۰ جدی، پیش از آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ، با توافق بین نماینده گان حماس و دولت اسراییل و با میانجیگری امریکا و قطر و مصر ممکن شد، جنبه های مهم و متناقضی دارد که باید مورد توجه قراربگیرد. برخی تحلیلگران نزدیک به جنگ جاری فاش کردهاند که بنیامین نتانیاهو پیش از این، در حمل امسال، با طرح آتش بس پیشنهادی دولت بایدن موافقت کرده بود، اما تا همین اواخر به بهانه های گوناگون از امضای آن خودداری می کرد. اسراییل ازآن زمان تا اکنون، یعنی به مدت هشت ماه، به جنگ ادامه داد. هدف اسراییل از ادامه جنگ نابودسازی فاشیستمآبانه فلسطینیها در نوار غزه و اشغال و الحاق کامل سرزمینهای فلسطینی، و نیز کوشش برای کشاندن جمهوری اسلامی ایران و حزبالله لبنان از یک سو و امریکا از سوی دیگر به عرصه جنگی گسترده تر و بهره گیری از آن برای تجاوز به منطقه ای گسترده تر و درضمن حفظ انسجام ایتلاف راست گرای دولت نتانیاهو بود.
نتانیاهو، که تا اکنون فقط به شرط نابودی کامل حماس حاضر به پذیرش آتش بس بود، چرا درآخرین روزهای ریاست جمهوری بایدن و فقط چهار روز پیش از شروع ریاست جمهوری دونالد ترامپ به آتش بس تن داد؟ آیا دولت اسراییل در مذاکرات پشت پرده با ترامپ و مشاورانش تضمینهایی در مورد نقشه سیاسی مطلوب اش در آسیای غربی گرفته است؟ پاسخ این پرسش ها بی شک در چگونگی شکل گیری تحولات هفته ها و ماههای آتی نقش خواهد داشت. دولت اسراییل به پشتوانه دولتهای امپریالیستی امریکا و اروپا به تجاوز و ویرانی و کشتار ادامه داد و هر پیمان و قانون بین المللی را که می توانست زیرپا گذاشت، قوانینی که اساساً برای جلوگیری از چنین کشتارهایی وضع شده است. اما در مقابل، جنبش همبستگی مردم جهان با ملت فلسطین( که دهها سال است زیرحکومت آپارتاید و اشغالگر اسراییل رنج می برد ) نمونه ای درخشان ازهمبستگی بینالمللی بود. در بسیاری از نقاط جهان، بشردوستان و نیروهای مردمی تجاوز و کشتارهای بی رحمانه اسراییل را محکوم کردند و رهبران دولت اسراییل را تجاوزکار و قاتل و تبهکار دانستند. به همین دلیل، اسراییل در این مرحله از درگیری بیش از هر زمان دیگری در تاریخش در میان ملتهای جهان منزوی است.
آتش بس کنونی در غزه فرصتی است برای برقراری صلح پایدار که نباید از دست برود. توقف کامل جنگ و برقراری صلح پایدار و احقاق حقوق ملت فلسطین علاوه بر شجاعت و ایستاده گی و مبارزه برحق فلسطینیان، که بی شک عامل اصلی است، به قدرت جنبش جهانی همبستگی با فلسطین نیز بستگی دارد.
امروزه می بینیم که خارنوال کل دیوان کیفری بینالمللی به صراحت اعلام کرده است که اسراییل برای رسیده گی به اتهام جنایتهای جنگی نظامیانش در غزه « هیچ تلاش واقعی » نکرده است. در حالی که متحدان اصلی اسراییل و تامین کننده گان تسلیحات ارتش اسراییل در امریکا و اروپا از اجرای حکم دیوان کیفری بینالمللی برای بازداشت جنایتکاران جنگی اسراییل خودداری می کنند، چه نتیجه دیگری می شود توقع داشت؟ این بی توجهی به دیوان کیفری بینالمللی بیانگر ادعای دروغین قدرت های امپریالیستی و رسانه ها و مبلغان به اصطلاح لیبرال و دموکرات آنها در مورد احترام به ارزشهای حقوق بشر و برابری همگان در برابر قانون است.
تنها موضع درست در این شرایط حمایت از آتش بس موقت، تلاش بین المللی برای وادار کردن رژیم فاشیستی اسراییل به توقف نسل کشی، و دایمی و پایدار کردن صلح برای احقاق حقوق ملت فلسطین است.
فراموش نکنیم که توافق آتش بس کنونی بدون هیچ تغییرجدی از حمل امسال تا اکنون فقط به دلیل مخالفت کابینه امنیتی اسراییل معطل مانده بود. حتا با وجود اینکه توافق آتش بس در روز ۲۶ جدی به تایید مذاکرهکننده گان دو طرف رسید و اعلام شد، طرف اسراییلی به بهانه ضرورت تصویب آن در دولت و کابینه امنیتی اجرای آن را تا یکشنبه ۳۰ جدی به تاخیر انداخت. در این چهار روز صدها شهروند بی دفاع فلسطینی دیگر زیر بمبارانهای بی پروای ارتش اسراییل کشته شدند.
تردیدی نیست که اگر این آتش بس ادامه پیدا کند ( که با توجه به سابقه رفتارهای اسراییل حتمی نیست) کمی آرامش و فضای تنفس برای مردم مقاوم غزه فراهم می شود که در برابر حمله های وحشتناک و بی وقفه ارتش متجاوز اسراییل متحمل رنج و خسارتهای عظیمی شدهاند.
در بررسی شرایط بحرانی کنونی باید توجه داشت که فعلاً فقط بر سر اجرای مرحله اول آتش بس توافق شده است. هنوز تا توقف دایمی درگیریها و حتا رسیدن به توافق سیاسی برای حل بحران مزمن فلسطین فاصله زیادی است. این احتمال واقعی وجود دارد که اسراییل در چند هفته آینده به تجاوز نظامی و کشتار بی رحمانه در غزه ادامه دهد و حتا برای جداسازی دایمی بخش گستردهای از کرانه غربی و گسترش شهرک های یهودی نشین اقدام کند. وازآن بدتر، ممکن است تلاش جدی برای حمله به تاسیسات هسته یی ایران را از سر بگیرد. خبرگزاری های جهان به نقل از مقام های نظامی اسراییل روز جمعه ۱۲ دلو اعلام کردند که دولت ترامپ فرمان داده است که قرار منع ارسال بمب های مهیب ۹۰۰ کیلویی ام.ک -۸۴ که در دولت بایدن تصویب شده بود لغو و ۱۸۰۰ عدد از این بمبها به مقصد اسراییل بارگیری شود.
ترامپ همچنین در تلاش است که یک میلیون فلسطینی را به کشورهای منطقه مثل اردن و مصر منتقل کند و اسکان دهد، آن هم به خرج این کشورها. حزب مردم فلسطین در اعتراض به این تلاش ترامپ آن را بخشی از نقشه های استعماری اشغالگران دانست و محکوم کرد. در بیانیه این حزب آمده است که این « تبعید اجباری » و فشارهای امریکا « حمایت آشکار از نسل کشی و تقدیس سیاستهای استعماری و فاشیستی دولت تروریست و اشغالگر اسراییل» و «جنایت بین المللی » است.
در حال حاضر، اولویت اصلی باید رساندن کمک های فوری بشردوستانه بینالمللی به غزه برای تسکین بحرانهای گرسنگی و بهداشت و درمان و سرپناه باشد. به رغم درخواست سازمان ملل و سرمنشی آن، ارسال این کمکها به دلیل ممانعت ارتش اسراییل عملاً متوقف شده بود. همچنین لازم است که بازسازی و نوسازی ساختمانهای مسکونی و اداری و بیمارستان های ویران شده در نوار غزه زیر بمباران های عمدی هواپیماهای اسراییلی تا حد مقدور آغاز شود. می گوییم تا حد مقدور چون پس از شش هفته مرحله اول آتش بس ممکن است محاصره و بمباران غزه و تجاوز نظامی اسراییل از سرگرفته شود و وضع دهشتناک پانزده ماه گذشته ادامه یابد.
تجربه خونین و دردناک این درگیری نشان می دهد که بدون کوتاه کردن دست قدرتهای امپریالیستی ( پیش از همه امریکا و بریتانیا و المان و فرانسه ) از دخالت در کشورهای منطقه، و بدون مهار کردن حکومت های فاشیستی و سرکوبگر در اسراییل، راه حل قطعی برای حل بحران در فلسطین و احقاق حقوق ملت فلسطین و نیز برای رفع بحرانهای خارجی در دیگر کشورهای منطقه، از ایران گرفته تا مصر و یمن، وجود نخواهد داشت.
به همین دلیل بسیار مهم است که جنبش تحسین آمیز و بی سابقه صلح و همبستگی بینالمللی با مردم فلسطین همچنان آماده و هشیار و فعال باشد و به گسترش صفوف خود و بسیج مردمی ادامه بدهد. بدون مبارزهٔ خلقها و جنبشهای همبستگی بینالمللی نه دولت اسراییل به پذیرش حقوق و خواستهای مردم فلسطین و خلقهای منطقه گردن خواهد گذاشت و نه حامیان امپریالیستی اش. این مبارزه تا تحقق خواستهای دیرینه و برحق برای صلح، حقوق و آزادیهای انسانی و اجتماعی، دموکراسی، حاکمیت ملی، و حق تعیین سرنوشت ملتها همچنان ادامه خواهد داشت./مردم
بامداد ـ سیاسی ـ ۲/ ۲۵ـ ۰۲۰۲
Copyright ©bamdaad 2025