بریکس در برابر سازمان ملل نیست
ایسراییل شمیل ، راشا تودی
اجلاسی (بریکس) که اخیراً در کازان پایتخت جمهوری تاتارستان برگزار شد، برای مدت طولانی در یاد دوستان و دشمنان روسیه خواهد ماند. با وجودی که بریکس گسترده تر شده است، هنوز موفقیت ها و چالش های زیادی در پیش رو دارد. در نهایت، این اتحاد باید به جهانی عادلانه تر با روش های تکاملی صلح آمیز منجر شود. این بدان معناست که کشورهای بریکس با وجود تمام نقص های این سازمان، سازمان ملل را دور نخواهند زد و برای اصلاح آن تلاش خواهند کرد.
به گفته رییس جمهور پوتین، قبل از هر چیز اصلاح شورای امنیت سازمان ملل متحد ضروری است. به نظر می رسد، مشکل را هم روسیه و هم امریکا میدانند و خواهان اصلاح شورای امنیت هستند. در صورتی که اصلاحات پیشنهادی هر دو کشور تفاوت اساسی دارد. روسیه خواهان کثرت گرایی عقیده و رویکردها است، ایالات متحده خواهان دیکتاتوری و اتفاق نظر است و بنابراین بر پذیرش آلمان و جاپان به عنوان اعضای دایمی شورای امنیت دو قدرتی که ثابت کرده اند دست نشانده های مطیع آن هستند اصرار دارد. روسیه کوشش دارد تا کشورهای عربی، افریقایی و امریکای لاتین را که دیدگاه خاص خود را نسبت به روند جهان دارند، وارد میدان کند. در عین حال، روسیه میخواهد تا حق وتویی را که از مواضع خود محافظت می کند، داشته باشد و ایالات متحده چندان مشتاق آن نیست، زیرا از قبل «سهم کنترول » با انگلیس، فرانسه، المان و جاپان را در شورای امنیت خواهد داشت.
باید درنظر داشت که موضع امریکا همچنان قوی است و حتا کشورهای بریکس نیز از نفوذ آن مبرا نیستند. هند علیرغم وسعت، جمعیت و اقتصاد قابل توجه، همچنان با بریتانیا گره خورده است. برازیل توسط مطبوعات طرفدار امریکا و عوامل نفوذی آن نقش درخوری ندارد. چین بازارهای اصلی خود را امریکا و اروپای غربی می داند. به همین دلیل روسیه عنصر اصلی کشورهای بریکس است و موضع خود را در برابر هژمونی امریکا مشخص می کند، اگرچه اخیراً از تلاش نافرجام (در زمان گورباچف و یلتسین) برای آشتی با غرب بیرون آمده است.
زمانی که بیانیه مشترک کشورهای بریکس را می خوانید، این امر به ویژه مشهود است. منتقدان آن را بی خاصیت و آشتی جویانه می نامند و سایر اعضای بریکس با نسخه رادیکال تر موافق نیستند. اما روسیه نمی خواهد موقعیت خود را در مصاف هایی که پیش رو دارد گسترش دهد.
تا هم اکنون بریکس فقط یک باشگاه است که هنوز به یک سازمان یا ابزار قدرتمند سیاست بین المللی تبدیل نشده است. هر چند اینجا ناتو نیست، جایی که جنرال های امریکایی آمرانه دستور می دهند و نخست وزیران و روسای جمهور از آن اطاعت کنند. حتا یک دبیرخانه دایمی هم وجود ندارد.
با این حال ما هنوز باید صبر کنیم و شاهد اعتلای بریکس در آینده باشیم.
کازان موفقیت بزرگی برای روسیه و پوتین بود و بیهوده بودن تلاش برای منزوی کردن کشور ما و رییس جمهور آن را نشان داد.
هند و چین نیز به نوبه خود توانستند در باره موضع مورد مناقشه مرزی مشترک خود به توافق برسند. آنها این اختلاف را از دوران استعمار به ارث برده اند، زمانی که بریتانیا تلاش کرد تبت متعلق به چین را تصرف کند اما اکنون این اختلاف که بارها به درگیری های مسلحانه منجر شده بود، حل شده است.
تنش ها بین ونزویلا و برازیل که در زمان بولسونارو، رییس جمهور سابق راست افراطی، مواضع خصمانه ای در قبال ونزویلا اتخاذ کرده بود همچنان ادامه دارد. رییس جمهور لولا داسیلوا رفتار دوستانه تری داشت، اما تحت فشار امریکا همچنین در مورد ادعای ایرادهای انتخابات ونزویلا صحبت کرد و حتا ورود ونزویلا به بریکس را رد کرد. رییس جمهور پوتین خواستار مذاکرات مستقیم بین برازیل و ونزویلا شد و ابراز اطمینان کرد که مذاکرات در نهایت موفقیت آمیز خواهد بود.
در مقابل، رییس جمهور برازیل تلاش کرد ارجنتاین را به عضویت بریکس بپذیرد اما خود خاویر مایلی، رییس دولت ارجنتاین درخواست عضویت خود را پس گرفت.
موضوعاتی از این دست به ویژه برای روسیه و ایران پراهمیت و برای چین تا حدودی اهمیت کمتری دارد و برای کشورهایی که به علت درگیری با ایالات متحده امریکا هنوز به طور کامل توسعه نیافته اند، اهمیت کمی دارد. به هر حال، بریکس هر چه تصمیم بگیرد مستقیماً مورد حمله هژمون قرار خواهد گرفت.
رییس جمهور پوتین به مهمانان اجلاس اسکناس عجیبی را نشان داد یعنی واحد پول بریکس که می تواند جایگزین دلار شود. بله، شوخی بود اما همانطور که می گویند، در هر شوخی بخشی از حقیقت وجود دارد.
آیا تا زمانی که دلار براقتصاد جهان حاکم است، کشورهای بریکس می توانند موفق باشند؟
زمان نشان خواهد داد. اما کشورهای بریکس باید برای یک جهش بزرگ آماده شوند. درهر صورت آماده سازی آن را که میتوان از« مبادله غلات» تا « مبادله الماس» تصور کرد چرا که آغاز مبادلات همه جانبه در اجلاس سران اعلام شد.
بامـداد ـ دیدگاه ـ ۴/ ۲۴ـ ۰۷۱۱
Copyright ©bamdaad 2024
رسانه های غربی با بی تفاوتی شرم بار از کشته شدن بیش از صد فلسطینی و لبنانی در روز گزارش داده و در گزارشات خبری خود گناه این کشتار بی مانند ضحاک زمان را به گردن آزادیخوهان فلسطینی و لبنانی می اندازند . دولت های غربی حامی نسل کشی صهیونیزم هنوز دست از ارسال سلاح برای کشتار بی رحمانه فلسطینی ها ( درغزه ، کرانه غربی و کمپ های مهاجرین فلسطینی در لبنان ) ، لبنانی ها ، سوری ها و یمنی ها برنداشته و با همه امکانات از رژیم نسل کش اسراییل دفاع مینمایند. درهمین حال جنبش جهانی همبستگی با خلقهای فلسطین ولبنان روز تا روز گسترده تر میشود . گزارشات خبری زیر وضع مردم در فلسطین و مقاومت جهانی در برابر نسل کشی را بازگو میدارد. ـ بامداد
۲روز است که یک قطره آب وارد شمال غزه نشده است
مدیر امدادرسانی غزه نوار غزه گفت ۲۲ روز است که یک قطره آب و یک قرص نان وارد شمال نوارغزه نشده است.
به گزارش ایسنا، «محمود بصل» مدیر امدادرسانی غزه اعلام کرد بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی در مناطق جبالیا، بیت حانون و بیت لاهیا در معرض محاصره و بمباران اسراییل هستند.
وی به المیادین گفت: رژیم اشغالگر همه کسانی را که سعی در ارایه خدمات به مردم شمال نوار غزه دارند، به قتل می رساند.
مدیر امدادرسانی غزه اضافه کرد: افراد زیادی هستند که ما هیچ چیز اطلاعی در مورد آنها نداریم و اشغالگران در حال اعمال سیاست « نابودی نژادی » در شمال نوار غزه هستند.
محمود بصل تصریح کرد: ۲۲ روز است که یک قطره آب و نان وارد شمال نوار غزه نشده است.
سازمان ملل متحد: بازسازی ویرانی های بی سابقه در غزه ۸۰ سال زمان می گیرد
به گزارش شبکه شرق، کارشناس مسکن سازمان ملل اظهار کرد، غزه از زمانی که اسراییل حمله نظامی خود را در هفتم اکتوبر گذشته آغاز کرد، در معرض ویرانیهای بی سابقهای قرار گرفته است و بازسازی آن سالیان سال زمان می برد.
کارشناس مسکن سازمان ملل اظهار کرد، غزه از زمانی که رژیم اسراییل حمله نظامی خود را در هفتم اکتوبر گذشته آغاز کرد، در معرض ویرانی های بی سابقهای قرار گرفته است و بازسازی آن سالیان سال زمان می برد.
به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا)، بالاکریشنان راجاگوپال، گزارشگر مستقل سازمان ملل متحد درباره حق برخورداری از مسکن مناسب در جمع خبرنگاران گفت: «غزه از زمانی که تلآویو حمله نظامی خود را در پی عملیات حماس در هفتم اکتوبر سال گذشته آغاز کرد، در معرض ویرانیهای بی سابقهای قرار گرفته است. تخریب وحشیانه در غزه، در درگیریها در سوریه و اوکراین دیده نشدند.»
این مسوول سازمان ملل در ادامه اظهار کرد: « تا جنوری ۲۰۲۴ ترسایی حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از تمامی خانه ها در غزه ویران شدند و در شمال غزه نیز ۸۲ درصد از خانه ها تخریب شدند. در حال حاضر شرایط در شمال بسیار وخیم است و میزان تخریبها در آستانه رسیدن به ۱۰۰ درصد است.»
به گفته راجاگوپال، در گزارشی که به تازه گی از سوی برنامه توسعه ای سازمان ملل منتشر شده، تخمین زده شده که در ماه می بیش از ۳۹ میلیون تُن آوار در غزه وجود دارد و این آوارها با مهمات منفجر نشده، زبالههای سمی، اسکلت ساختمان های فروریخته و دیگر موارد مخلوط شده است.
او در ادامه گفت: « آلوده گی آبهای زیرزمینی و خاک، به شرایط بسیار فاجعه باری رسیده است، تا حدی که نمی دانیم آیا می توانیم آن را در مدت زمان مناسبی اصلاح کنیم تا دست کم مردم این نسل قادر به بازگشت باشند، یا خیر.»
این مسوول سازمان ملل در پاسخ به این سوال که عملیات بازسازی غزه چقدر زمان خواهد برد، گفت: « ابتدا باید آوارها برداشته شوند و در مرحله بعد باید بودجه ای وجود داشته باشد، پس از آن مشکل بزرگ دیگری وجود دارد و آن اینکه تا زمانی که اشغالگری پایان نیافته، امکان بازسازی وجود ندارد. علت این شرایط این است که تلآویو محدودیتهایی را بر ورود مصالح و تجهیزات ساختمان سازی اعمال می کند و مدعی است که این اقلام کاربرد دوگانهای دارند.»
راجاگوپال ادامه داد: « پس از جنگ سال ۲۰۱۴ در غزه، سالانه کمتر از ۱۰۰۰ خانه ساخته شد.»
این مسوول سازمان ملل در پایان گفت: « برنامه توسعه ای سازمان ملل تخمین می زند که ۸۰ هزار خانه در جنگ کنونی تخریب شده است، به همین دلیل اگر اشغالگری ادامه یابد، عملیات بازسازی ۸۰ سال زمان می برد.» / شرق
تظاهرات ضداسراییلی «جمعه خشم» مردم اردن
به گزارش شبکه خبری قدس، مردم اردن با برگزاری تظاهرات گسترده در امان پایتخت این کشور ضمن اعلام حمایت از مردم و مقاومت فلسطین و لبنان، جنایت نسل کشی اسراییل را در شمال نوار غزه محکوم کردند.
تظاهرکننده گان که پرچم های فلسطین و لبنان در دست داشتند، در حمایت از فرمانده شهید « یحیی السنوار» شعار دادند و حتا وصیتنامه او را باعث هراس دشمنان دانستند.
مردم اردن همچنین در حمایت از ساکنان نوار غزه و محکومیت موج جدید جنایات اسراییل در شمال این باریکه به ویژه اردوگاه جبالیا شعار دادند:
ـ «ای ملت باعث شرمساریست که جبالیا تحت محاصره قرار دارد».
ـ « ای عرب ها و ای مسلمانان، برادری و دین کجاست؟».
برخی منابع اعلام کردند که نیروهای امنیتی اردن تلاش کردند تظاهرات مردم این کشور را با زور متفرق کنند.
تصمیم حماس برای تشکیل کمیته رهبری ۵ نفره
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از دو منبع آگاه در حماس گزارش داده این جنبش تا زمانی که انتخابات داخلی آتی برگزار نشده، جانشینی برای یحیی السنوار که در رفح به شهادت رسید، تعیین نخواهد کرد و کمیته پنج نفره مدیریت امور حماس را به دست خواهد گرفت.
یکی از این منابع آگاه اظهار کرد: تمایل رهبران حماس این است که تا زمان برگزاری انتخابات آتی داخلی جنبش که قراراست در صورت فراهم بودن شرایط ماه مارچ برگزار شود، جانشینی برای یحیی السنوار، رییس این جنبش تعیین نشود.
این منبع گفت: کمیته پنج نفرهای که در ماه اگست پس از ترور اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی سابق حماس در تهران تشکیل شد، هدایت جنبش را در دست خواهد داشت.
کمیته یاد شده برای تسهیل در روند اتخاذ تصمیمات مربوط به جنبش با توجه به دشواری های موجود در برقراری ارتباط با یحیی السنوار، رییس دفتر سیاسی در نوار غزه که از بیش از یک سال قبل با جنگی ویرانگر روبروست، تشکیل شد.
منبع مذکور افزود: کمیته از رهبران مناطق سه گانه یعنی خلیل الحیه (نوار غزه)، زاهر جبارین (کرانه باختری) و خالد مشعل (خارج فلسطین)، محمد درویش رییس شورای مشورتی حماس و دبیر دفتر سیاسی جنبش که حماس به دلایل امنیتی نامش را فاش نمی کند، تشکیل شده است.
تمامی اعضای کمیته در دوحه هستند و این کمیته به منزله یک کمیته بحران و شورای رهبری برای مدیریت جنگ است.
به گفته منبع یاد شده، این کمیته مسوولیت مدیریت جنبش را در زمان جنگ، شرایط فوق العاده و طرح های آتیاش برعهده دارد و می تواند تصمیمات استراتیژیکی را اتخاذ کند.
تظاهرات در ایتالیا برای توقف جنگ در غزه و اوکرایین
دهها هزار نفر در شهرهای مختلف ایتالیا در مخالفت با جنگهای جاری در غزه و اوکرایین و با هدف برقراری صلح به خیابانهای این کشور آمدند و پرچم صلح را به اهتزاز درآورند.
به نقل از شبکه خبری یورونیوز، موریزیو لندینگ رهبر « کنفدراسیون عمومی کار در ایتالیا ـ CGIL » در این مورد گفت: قوی ترین خواسته ما آتش بس است تا کشورها امکان برگزاری یک کنفرانس صلح واقعی را داشته باشند، چراکه در دنیای جدید جنگ نمی تواند تعیین کننده باشد.
یورونیوز نوشت: دیروز شنبه ده ها هزار نفر در شهرهای ایتالیا به خیابانها آمدند و خواستار صلح در غزه و اوکرایین شدند.
گفته میشود تنها ۱۰ هزار نفر در روم پایتخت این کشور پرچم بزرگی از صلح را در مقابل تماشاخانه باستانی «کولوسیوم» به اهتزاز درآوردند.
بسیاری از معترضان در این تظاهرات نسبت به شمار بالای غیرنظامیان جانباخته در جنگهای جاری ابراز نگرانی کرده و از دولت ایتالیا و جامعه بینالمللی خواستند تا کنفرانس صلح تحت رهبری سازمان ملل متحد را از سر بگیرد.
گزارشها حاکی است در شهرهای تورین، میلان، فلورانس، باری، پالرمو و کالیاری نیز صدها گروه خواهان برگزاری صلح و توقف جنگ شدند. / ص م
بامـداد ـ دیدگاه ـ ۲/ ۲۴ـ ۲۹۱۰
Copyright ©bamdaad 2024
تری کانتینتال: موسسە پژوهشهای اجتماعی
در اول اکتوبر، مایکل مک کال، نماینده کنگره ایالات متحده و رییس کمیته روابط خارجی مجلس نماینده گان امریکا، با صدور بیانیه ای از جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحد خواست که « به جای فشاربالای اسراییل برای آتش بس ، حداکثر فشار را بر ایران و همدستانش اعمال کند.(به گفته او) «ما باید ارسال تسلیحات به اسراییل را که دولت فعلی ماه ها به تعویق انداخته ، ازجمله بمب های ۲۰۰۰ پوندی، تسریع کنیم تا اطمینان حاصل کنیم اسراییل همه ابزارها برای جلوگیری از تهدیدها (علیه خود) را در اختیاردارد».
فراخوان ستیزه جویانە مک کال چند روز پس از آن صورت گرفت که اسراییل در ۲۷ سپتامبراز بیش از هشتاد بم ۲۰۰۰ پوندی ساخت ایالات متحده و مهمات دیگر برای حمله به یک محله مسکونی در بیروت و کشتن سید حسن نصراالله ( ۲۰۲۴ـ۱۹۶۰ ) ، رهبر حزب االله، درمیان صدها غیرنظامی، استفاد کرد. درهمین یک بمباران، اسراییل بیشتر از ارتش ایالات متحده در تهاجم سال ۲۰۰۳ بر عراق ، از بمب های »سنگرشکن » استفاده کرد. یک پیلوت نظامی سابق امریکایی، فرمانده گراهام اسکار برو از نیروی دریایی ایالات متحده ، شواهد حمله اسراییل را برای نیروی دریایی ایالات متحده را تجزیه و تحلیل کرد. اسکار برو درمقاله ای بسیار افشاگرانه اشاره میکند که «به نظر میرسد اسراییل درمقایسه با نیروهای امریکایی رویکرد متفاوتی در چند دهه گذشته برای واردآوردن خسارات جانبی داشته است». درحالیکه ایالات متحده هرگز نگرانی قابل توجهی در مورد تلفات غیرنظامیان یا «خسارات جانبی » نشان نداد ، شایان ذکر است ک حتا مقامات ارشد نظامی ایالات متحده نیزازمیزان بی اعتنایی اسراییل به جان انسان ها حیرت کرده اند. اسکاربرو مینویسد: « به نظر میرسد ارتش اسراییل آستانه بالاتری برای واردآوردن خسارات جانبی دارد... به این معنا که حتا زمانی حمل میکنند که احتمال تلفات غیرنظامیان بیشتراست».
علیرغم آگاهی واشنگتن از اینکه اسراییلی ها غزه و اکنون لبنان را با آزادی عمل کامل بمباران کرده اند ـ و حتا پس از اینکه دادگاه بین المللی دادگستری « پذیرفت» که اسراییل در حال ارتکاب نسل کشی علیه فلسطینیان در غزه است ـ ایالات متحده با تسلیح اسراییلی ها با سلاح های مرگبار ادامه داد است.
در ۱۰ اکتوبر۲۰۲۳ بایدن گفت: « ما درحال افزایش کمک های نظامی اضافی هستیم» که در طول نسل کشی یک سال گذشت به سطح بی سابقە دستکم ۱۷،۹ میلیارد دالر رسیده است . درمارچ ۲۰۲۴ واشنگتن پست گزارش داد ایالات متحده بی سر وصدا فروش بیش از یکصد محموله نظامی خارجی جداگانه به اسراییل را تصویب کرد و آن ها را تحویل داده است، ک بالغ بر «هزاران پرتابە هدایت شونده دقیق ، بمب های کوچک قطر، سنگرشکن، سلاح های سبک و سایر اقلام مرگبار است « . این فروش های «جزیی» به زیرحداقل آستانه ای تقلیل یافت ک طبق قانون ایالات متحده رییس جمهور راملزم میکند به رای تایید آن به کنگره رجوع کند ( که به هرحال رد نمی شد). این فروش ها معادل انتقال دست کم ۱۴۰۰۰بمب ۲۰۰۰ پوندی MK 84 و ۶۵۰۰ بمب ۵۰۰ پوندیست که اسراییل درغزه و لبنان استفاد کرده است. درغزه ، اسراییلی ها به طور معمول از بمب های ۲۰۰۰ پوندی برای حمله بر مناطق پرجمعیت غیرنظامیان استفاد میکنند ( مناطقی که خود مقامات اسراییلی به غیرنظامیان گفته بودند در آنها پناه بگیرند).
به گزارش نیویورک تایمز: « در دوهفته اول جنگ تقریبا ۹۰ درصد مهمات اسراییل در غزه بمب های هدایت شونده ماهواره ای ۱۰۰۰ یا ۲۰۰۰ پوندی بود». در مارچ ۲۰۲۴ سناتور امریکایی برنی سندرز در تویتی نوشت: « ایالات متحده نمیتواند یک روز به نتانیاهو التماس کند که بمباران غیرنظامیان را متوقف کند و روز دیگر هزاران بمب ۲۰۰۰ پوندی دیگر برای او بفرستد که میتواند کل مناطق شهر را با خاک یکسان کند. این موجب وهم است.» گزارش سال ۲۰۱۶ موسسە اقدام علیه خشونت مسلحانه (Violence Armed on Action ) ارزیابی زیر را از این سلاح های کشتارجمعی ارایه کرد:
این ها بمب های بسیار قدرتمندی هستند که در مناطق پرجمعیت از ظرفیت تخریب بالایی برخوردارند. آنها میتوانند ساختمان ها را منفجر کنند و تا شعاع صدها متراز نقطه انفجارمردم را بکشند و زخمی کنند. پیشبینی الگوی پاراکنش قطعات و برد یک بمب ۲۰۰۰ پوندی MK 84 دشوار است، اما به طورکلی گفته میشود که این سلاح دارای « شعاع مرگبار» ( یعنی فاصله ای که در آن احتمال میرود افراد در مجاور را بکشد) تا حد ۳۶۰ متراست. امواج انفجار چنین سلاحی میتواند یک اثر ضربه ای بزرگ ایجاد کند. میتوان انتظارداشت ک یک بمب ۲۰۰۰ پوندی تا فاصلە ۸۰۰ متری از نقطه برخورد باعث جراحات و آسیب شدید شود.
من بارها و بارها در اطراف محلە حارة حریک بیروت در ضاحیه ، جایی که در حمله بر رهبری حزب االله با بمب های اسراییلی مورد اصابت قرار گرفت، پیاده روی کرده ام. این منطق بسیار پرازدحام است و فقط چند متر بین ساختمان های مسکونی بلند فاصله وجود دارد. حمله با مجموع ای از این ساختمان ها با بیش از هشتاد بمب قدرتمند را نمیتوان « دقیق » نامید. بمباران بیروت توسط اسراییل منعکس کننده حمله خشن آن به غزه و نماد تحقیر حیات انسانیست که مشخصه جنگ های اسراییل و ایالات متحده به شمار میآید.
در ۲۳ سپتامبر، اسراییل لبنان را با سرعت بیش از یک حملە هوایی دردقیقه ، بمباران کرد. طی چند روز،« حملات هوایی پردامنه»ی اسراییل بیش از یک میلیون نفر را آواره کرد، یعنی یک پنج کل جمعیت لبنان را.
اولین بمبی که در یکم نوامبر ۱۹۱۱ ترسایی از هواپیمایی بر روی شهر تاجورا در نزدیکی طرابلس لیبیا فروافتاد، یک نارنجک دستی هاسان ( ساخت دنمارک) بود که توسط ستوان جولیو کاوتی از نیروی هوایی ایتالیا پرتاب شد. صد سال بعد، هواپیماهای فرانسوی و امریکایی در یک مراسم گرامیداشت گروتسک گونە یاد و خاطره آن اقدام، یکبار دیگر لیبیا را به عنوان بخشی از جنگ به منظور سرنگونی دولت معمرقذافی بمباران کردند. توحش بمباران هوایی از همان ابتداعیان شده بود، چنان که اسون لیندکویست درکتاب اش، تاریخ بمباران ( ۲۰۰۳) مستند کرده است. در مارچ ۱۹۲۴ رهبر اسکادران بریتانیا، آرتور هاریس معروف به « بمب افکن » گزارشی در مورد بمباران های خود در عراق نوشت ( ک بعدها نیست و نابود شد) و معنای « واقعی » بمباران هوایی را چنین وصف کرد:
عرب ها و کردها تازه فهمید بودند که اگر توانستند با کوچکترین سروصدا از جا نجهند، در برابر بمباران هم میتوانند تاب بیاورند... اینک میدانند ک بمباران واقعی از نظر تلفات و خسارات یعنی چه . میدانند که درعرض چهل وپنج دقیقه میتوان یک دهکده بزرگ را عملاْ نابود کرد و یک سوم ساکنان آن را با چهار یا پنج فروند هواگرد کشت یا مجروح کرد طوریکه نه هدف عملی برایشان باقی بماند، نه فرصتی برای شکوه آفرینی در لباس رزم، نه وسیلە فرار کارآمد.
صد سال بعد، این سخنان هاریس « بمب افگن » به درستی جنس قساوتی را که هم بر فلسطین وهم بر لبنان تحمیل شده است، توصیف میکند.
ممکن است بپرسید: در مورد موشک هایی که حزب الله و ایران بر اسراییل شلیک کردند، چطور ؟ آیا آنها بخشی از بیرحمی جنگ نیست ؟ یقینا اینها جزیی از زشتی های جنگ است، اما نمیتوان به آسانی قرینه سازی کرد. موشک های بالستیک ایران در پی حملە اسراییل به ساختمان دیپلوماتیک ایران در سوریه ( در اپریل ۲۰۲۴ ) ، ترور اسماعیل هنیه رهبر حماس در تهران پس از تحلیف مسعود پزشکیان، رییس جمهور ایران ( در جولای ۲۰۲۴) ، ترور نصراالله در بیروت ( درسپتامبر ۲۰۲۴) ، و کشته شدن چند تن از مقامات نظامی ایران شلیک شد. این امرشایان توجه است که درحالیکه اسراییل حملات بیشماری را به قصد هدف قراردادن غیرنظامیان،کارکنان بخش سلامت، روزنامه نگاران و امدادگران انجام داد ،موشکهای ایران منحصرا تاسیسات نظامی و اطلاعاتی اسراییل را هدف قرارداد است نه مناطق غیرنظامی را. در همین حال، حزب االله پایگاه هوایی رامات دیوید اسراییل در شرق حیفا را در سپتامبر ۲۰۲۴ هدف قرار داد. نه ایران و نه حزب االله گلوله ای به محله های شلوغ شهرهای اسراییل شلیک نکرد اند. از ۸ اکتوبر ۲۰۲۳ حمالات هوایی اسراییل به لبنان بسیار بیشتر از حملات حزب االله علیه اسراییل بوده است. قبل از موج کنونی درگیری ها، تا ۱۰ سپتامبر، اسراییل ۱۳۷ غیرنظامی لبنانی را کشت و صدها هزار لبنانی را از خانه های خود آواره کرده بود*. در همین حال، راکت های حزب االله تا آنزمان ۱۴ غیرنظامی اسراییل را کشته بود و منجربا تخلیه ۶۳۰۰۰ غیرنظامی اسراییلی (از محل سکونت شان ) شد. نه تنها تفاوت کمی در تعداد حملات و تلفات وجود دارد، بلکه تفاوت کیفی در توسل به خشونت نیز وجود داشته است. براساس قوانین بین المللی خشونتی که عمدتا متوجه اهداف نظامی میشود، در شرایط خاصی مجاز است. خشونت بدون تفکیک،مانند زمانی که از بمب های عظیم علیه غیرنظامیان استفاد میشود، ناقض قوانین جنگی است.
اتل عدنان ( ۲۰۲۱ـ۱۹۲۵) ، شاعرو هنرمند لبنانی، پس از فرار والدین اش از امپراتوری عثمانی که ترکیه امروزی از آن باقی مانده ، در بیروت بزرگ شد. او به اعماق کشمکش و رنج، مصالح تشکیل دهنده شاعر اش، نقب زد. صدای او از بالکن اپارتمان اش دراشرفیه ،« کوه کوچک»، طنین انداز شد، جایی ک میتوانست کشتی ها را ببیند که وارد بندر و از آن خارج میشوند. وقتی اتل عدنان درگذشت، الیاس خوری رمان نویس ( ۲۰۲۴ـ ۱۹۴۸) که خود درست قبل از بمباران مجدد بیروت درگذشت، نوشت: برای زنی سوگوار است که نمی میرد، اما برای شهراش که بی کس و تنها رنج میبرد میترسد. در ادامه گزیده ای از سروده اتل، « بیروت ، ۱۹۸۲» آمده است تا به ما یادآوری کند ما همچو طوفان پرازخشمیم .
هرگزباورم نمیشد
انتقام درختی باشد که در باغ قد میکشد
***
درختان از تمام جهات میبالند
فلسطینیان نیز:
ریشه کن شد
و برخلف پروانه ها
بی بال،
بی زمینی،
سنگین ازعشق
برای مرزها و برای رنج شان ،
هیچکس نمیتواند برای همیش درپس میله ها
یا زیرباران بماند
…
ما هرگز اشک نخواهیم گریست
اما خون چرا
...
نه درگورستان ها بذری خواهیم کشت
نه درکف دستانمان
ما همچو طوفان پر از خشمیم .
*براساس تازه ترین گزارشات وزارت صحت عامه لبنان دراثر حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی بر لبنان ۲۴۴۸ تن افراد ملکی شامل کودکان به قتل رسیده اند. این منبع رقم مجروحین را
۱۱ هزار و ۴۷۱ نفر گزارش کرده است.بیماران و کشتار بی رحمانه باعث کوچ جبری بیش ازیک میلیون شهروند لبنان شده است . ( بامداد )
(ویجی )
Wenhua Zongheng (文化纵横)
بامـداد ـ دیدگاه ـ ۱/ ۲۴ـ ۱۴۹
یادداشت یک رفیـق
دردنیای مجازی گشتی داشتم که تصادفا به مصاحبه آقای فرید مزدک با ژورنالیست آگاه ، آقای مهدی برخوردم.
از متن مصاحبه این پرسش ذهنم را فرا گرفت :
در شرایطی که جامعه جهانی در برشگاه ازهم گسیخته ، درموقعیت تقابلی و تحریک امیز قراردارد و بویژه اینکه شرق جهانی در التهاب جهنمی تقابل جوپولیتیک میسوزد ، مصاحبه یاد شده که هیچ پیوند منطقی با سپهر کنونی منطقه وکشور ندارد که در جغرافیای جهان نیز پذیرفتنی نیست ، بکدام نیاز انجام میشود.
ادله وانگیزه اش تاکنون برایم در هاله ای از ابهام است.
به هر حال آنرا تا پای شنیدم. گسل های زیادی همراه با ایراد های بسیاری برآن وارد است که در اعتنای این مجال نمیباشد .
نگارنده به دومورد آن اشاره دارد :
اولاْ : آقای مزدک که در گسل از سنخش (اصلیت اش ) بسر می برد، می گوید :
« افغان قوم است واین قوم به پندار خودش با زور میخواهد ملت بسازد !؟ »
باید دانست که ملت ها نه با زور ، بلکه در درازای زمان در یک سرزمین با خاطراتی تلخ وشیرین از زنده گی مشترک که احساسات همگون، تصورات دسته جمعی وارزش های مشترک مولود آنست ، در یک روند مدرن بوجود می آیند.
ملت پدیده ای تاریخی - سیاسی است که با دولت - ملت پیوند ارگانیک دارد.
پارامترهای ذهنی وعینی ، عوامل شکل گیری ملت اند،نه جبر، اکراه ...( برای فهم بیشتر از تکوین ملت به مقاله « اندکی بر ملت تکوینی » محترم احمد شاهین که در برگه ای فیسبوکی اش قبلا نشرشده مراجعه شود .)
ثانیاْ اما واژه افغان !
مبنای مادی واژه ها مغز انسانهاست. واژه ها حاصل تکامل بشر بوده که عملکرد مغز انسان که خود متاثر از محیط است، واژه ها را تکامل بخشیده و این افزوده ای مکانیزم فعالیت عصبی نیزبا دگرگونی هاهمراه میباشد .به این معنای قابل اعتنا، واژه ها در بستر رودبار زمان درشناست وهم در این جریان مفاهیم اش راپربارتر میسازد.
واژه افغان که ریشه غیر پشتو دارد نیز مفاهیم اولیه اش را در پویایی زمان تکامل و دگر گونی بخشیده است. و از اتلاق اش به یک قوم فراتر رفته ودردایره معنادار به همه گروههای اتنیکی افغانستان تسری(سرایت) وتعمیم یافته است.
در کوچ وسکون تبارها در گذرزمانه ، افغانستان به مأمن آنها تبدیل گردیده وحس ملیتی وابسته گی شکوهمندی را به این سرزمین در وجود همه بارور ساخته است.
با این اصرار که کیستی کسبی بوده ودر طول زمان تولد میشود نه یکباره .
آنگونه که کنون افغان به کیستی وهویت همه ای مردمان ما که در سرزمین واحدی بنام افغانستان می زیند ، تبدیل گردیده است.
موجز اینکه ، واژه گان در طی زمان دگرگون میشوند ومعنای جدیدی می یابند، بدیهیست که معنای اولیه اش منسوخ میگردد.اکنون کاربرد واژه افغان به قوم پشتون ، کاربرد منسوخ است که با عجب و دریغ آقای مزدک دراین چنبره ای منسوخ گرفتار و سرگردان میباشد.
دریافت ها از متن مصاحبه :
ـ آقای فرید مزدک دراین مصاحبه خشم وعصبیت فروخفته خود را بیرون ریخت.
ـ بی وطن بودن خود را که برای او افغانستان دگر بعنوان کشور و مامن وجود ندارد نمودار ساخت.ومقایسه رهبران گذشته وشخصیت های امروزینی را که در بیست سال پسین در کشور حکم رانده اند از لحاظ ویژه گی شخصیتی وعملکرد هیچ قرینه وشباهت منطقی ندارد.
ـ متاسفانه او تا اکنون کم سواد باقیمانده است.
باحرمت
بامـداد ـ دیدگاه ـ ۱/ ۲۴ـ ۲۳۱۰
Copyright ©bamdaad 2024
بیش از ۱۰۰ کشور اهانت به سرمنشی سازمان ملل توسط تلآویو را محکوم کردند
بیش از ۱۰۰ عضو سازمان ملل متحد در بیانیه ای اعلام سرمنشی سازمان ملل متحد به عنوان یک «عنصر نامطلوب» توسط اسراییل را محکوم کرده و خواستار اقداماتی شدند که به صلح پایدار در منطقه منجر شود.
به گزارش رسانه ها بیش از ۱۰۰ کشورعضو سازمان ملل متحد، اسراییل و موضعی که علیه «آنتونیو گوترش» سرمنشی سازمان ملل متحد اتخاذ کرده را محکوم کرده و حمایت خود از گوترش را اعلام کردند.
در این بیانیه که دست کم ۱۰۴ دولت جهان به آن پیوسته اند، اظهارات «یسراییل کاتس» وزیر امور خارجه اسراییل که گوترش را «عنصر نامطوب» خوانده بود، محکوم شده است. امضا کنندگان بیانیه تاکید کردند این اقدام و منع ورود گوترش به اراضی اشغالی می تواند دستورکار سازمان ملل متحد را دچار اختلال کند.
به گزارش خبرگزاری اناتولی، درمتن این بیانیه که توسط چیلی، برازیل، کولمبیا، افریقای جنوبی، یوگاندا، اندونزیا، اسپانیا، گویان و مکسیکو به جریان افتاده، آمده است: « در خاورمیانه، این می تواند به معنای تأخیر مضاعف در پایان دادن به خشونتها و ایجاد مسیری قابل اتکا برای حرکت به سوی راهکار ۲ دولتی باشد.»
کاتس دراوایل ماه روان میلادی گفت: « سرمنشی سازمان ملل متحد در اسراییل عنصری نامطلوب است و از ورود او به اسراییل جلوگیری به عمل میآید.»
وزیر خارجه رژیم اشغالگر گفته بود این تصمیم به این دلیل اتخاذ شده که گوترش در واکنش خود به حملات ایران به اراضی اشغالی، اقدام ایران را محکوم نکرده است. کاتس همچنین با بیان اینکه گوترش از اسراییل متنفر است، گفت او «لکه ننگی» در تاریخ سازمان ملل است!
در بیانیهای که در حمایت از گوترش منتشر شده، آمده است: « ما به تعهد او نسبت به صلح و امنیت و همچنین پیروی وی از حقوق بینالمللی اطمینان داریم، از جمله احترام به حقوق بشردوستانه بینالمللی و قطعنامه های سازمان ملل متحد درباره خاورمیانه.»
کشورهای امضاکننده در ادامه این بیانیه از تمامی طرفین خواسته اند از انجام اقداماتی که ممکن است نقش میانجیگرانه سازمان ملل را تضعیف کند، خودداری کرده و حامی طرح هایی باشند که به ترویج صلح پایدار درغرب آسیا منجرمی شود.
به گزارش روزنامه انگلیسی گاردین، این اعلام حمایت از گوترش در حالی صورت می پذیرد که روابط اسراییل با سازمان ملل تیره وتار شده و دیوان بین المللی دادگستری و دیوان کیفری بین المللی در سازمان ملل متحد مشغول رسیده گی به پروندههای نسل کشی و جنایات جنگی رژیم اشغالگر هستند.
«بنیامین نتانیاهو» صدراعظم رژیم اشغالگر اخیراً در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد این نهاد بینالمللی را به «یهودستیزی» و انزجار از یهودیان متهم کرد. این در حالی است که به گزارش گاردین، حملات اسراییل در هفته گذشته موجب زخمی شدن چندین نیروی حافظ صلح سازمان ملل در لبنان شده و اعتراض بینالمللی شدیدی در پی داشته است./ص م
بامـداد ـ دیدگاه ـ ۴/ ۲۴ـ ۱۴۱۰
Copyright ©bamdaad 2024