درخواست از روسیه برای بازسازی ۱۲۴ پروژه شوروی سابق در افغانستان
دولت افغانستان بطور رسمی خواستار همکاری روسیه در روند بازسازی ۱۲۴ پروژه ناتمام اقتصادی از زمان شوروی سابق درافغانستان شده است.
روزنامه « ایزوستیاИзвестия » در شماره امروز خود گزارش داد که سفارت افغانستان در روسیه موافقت مقامات مسکو با درخواست این کشور را تایید کرده است.
در گزارش آمده است که برخی از پروژه های بزرگ که با همکاری شوروی سابق در افغانستان ساخته شدند بازسازی آن با کمک روسیه بیشتر امکان پذیر است و پوهنتون پولتخنیک در شهر کابل و تونل سالنگ نیز از آن جمله هستند.
در بیانیه سفارت افغانستان نیز آمده است که موضوع بازسازی این پروژهها بین مقام های دو کشور مورد بررسی قرار گرفته و اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان حمایت خود را از افزایش جذب همکاری اقتصادی روسیه اعلام کرده است.
قبل از این نیز عبدالقیوم کوچی سفیر افغانستان با یوری سنتیورین معاون وزیر انرژی روسیه دیدار کرده بود که در رابطه با توسعه همکاری های دوجانبه در حوزه های مرتبط مذاکره کردهاند.
معاون وزیر انرژی روسیه در دیدار با سفیر افغانستان گفته بود که بیش از ۳۰ شرکت روسی برای سرمایه گذاری در طرح های اقتصادی در افغانستان آماده گی دارند.
با این وجود شرکت های روسی نیز زمینه حضور در افغانستان را به دست می آورند که با افزایش نگرانی های روسیه در رابطه با حضور داعش در شمال افغانستان، دولت روسیه را بدون شک علاقمند به حضور در شمال افغانستان کرده است.
المان به کمک هایش به افغانستان ادامه می دهد
وزارت کمک های انکشافی المان به افغانستان وعده ۲۵۰ میلیون یورویی کمک انکشافی داده است. از این پول یک مرکز مشاوره در زمینه مهاجرت قانونی، بازگشت و عودت به وطن نیز ایجاد می شود. روز جمعه این وزارت در برلین گفته است که از این جمله یک سوم آن برای اقدامات اصلاحاتی مانند مبارزه علیه فساد و تساوی حقوق زنان اختصاص داده شده است. به این ترتیب کمک های المان به افغانستان ثابت باقی می ماند. کمک های بیشتر از سوی وزارت خارجه صورت می گیرد. در کل المان در سال جاری از افغانستان با ۴۳۰ میلیون یورو حمایت می کند. وزارت کمک های انکشافی المان یک برنامه اشتغال مطرح نموده که درضمن سایر موارد به احداث سرک ها و مکاتب می پردازد.
گیرد مولر وزیر کمک های انکشافی المان در پایان مذاکرات حکومت در برلین گفته است که « تعلیم وتربیت، کارآموزی و اشتغال در افغانستان نیز کلیدی برای یافتن راهی در جهت یک آینده بهتر است.»
همچنان ایجاد مرکزی برای مهاجران در نظر است که در قسمت امکان مهاجرت قانونی، برگشت و یا عودت پناه جویان مشورت بدهد.
یک قسمت این کمک ها برای آب آشامیدنی کابل و مراقبت از ۳۶۰ هزار مهاجر عودت کننده از پاکستان و پروژه های کارآموزی حرفه ای در نظر گرفته شده است.
هند برای افغانهای اخراجی از پاکستان خانه می سازد
مانپریت ویهرا سفیر جمهوری هند درکابل در دیداری با وزیر امور شهرسازی افغانستان اعلام کرد که این کشور آماده گی دارد تا اپارتمان های ارزان قمیت به ارزش ۴۵۰ میلیون دلار برای پناه جویانی افغان که به اجبار از پاکستان اخراج می شوند، بسازند.
سادات منصورنادری وزیر شهرسازی در این دیدار گفت: این اپارتمانهای قرار است درهماهنگی کامل با طرح توسعه شهری وزارت شهرسازی ساخته شوند.
ماه گذشته نیز سوبارایدو کارمند ارشد وزارت خارجه هند اعلام کرده بود که هند تلاش دارد تا برای پناه جویان افغان که به کشورشان باز می گردند، اپارتمانهای ارزان قیمت با قیمت مناسب بسازد.
با این وجود هند در تقابل با پاکستان تلاش دارد تا برای اسکان پناه جویان افغان که به صورت اجباری از پاکستان اخراج می شوند، ساخت این اپارتمانها را آغاز کنند.
در پی تنش در راوبط کابل- اسلامآباد دیده بان سازمان حقوق بشر گزارش داد که دولت پاکستان در روند غیرقانونی دست به اخراج اجباری پناه جویان افغان زده و در سال جاری بیش از ۶۰۰.۰۰۰ پناه جوی افغان را اخراج کرده است.
پس از حملات اخیر تروریستی در پاکستان که از سوی « جماعتالاحرار » شاخه انشعابی طالبان پاکستانی در این کشور صورت گرفت نیروهای امنیتی پاکستان دست به عملیاتهای گستردهای برای سرکوب و بازداشت پناه جویان افغان در این کشور زده است.
هند در چند سال اخیر بیش از سه میلیارد دلار به افغانستان کمک کرده است و پروژههای زیربنایی مانند بند سلما ، ساختمان جدید پارلمان افغانستان و بندرچابهار را تکمیل کرده است.
سرمایه گذاری مشترک افغانستان و المان برای ایجاد چاپخانه بزرگ
ریاست تصدیها و شرکتهای دولتی گفته است که با سرمایه گذاری مشترک افغانستان والمان در ایجاد چاپخانه بزرگ صکوک در کشور خبر داده است.
در این چاپخانه گذشته از زمینه سازی چاپ اسناد بهادار، بانک نوتهای افغانی نیز در داخل کشور چاپ خواهند شد.
مسوولان ریاست تصدی ها و شرکت های دولتی می گویند که این چاپخانه در یک بخشی از کارخانه جنگلک ساخته خواهند شد.
ابراهیم شمس، رییس ریاست عمومی تصدیها و شرکت های دولتی، گفت: « سرمایه گذاری مشترک می کنند در این ساحه در حدود ۲۲ جریب زمین یک مطعبه جدید که با تجهیزات عصر امروز مجهز باشد تا بتوانند اسناد بهادار به چاپ برساند.»
ازسویی هم، مسوولان این ریاست می گویند که قرار است در بخش های دیگرکارخانه جنگلک زمینه های بیشتر سرمایه گذاری ها عامه و خصوصی فراهم خواهند شد.
اما شماری از آگاهان اقتصادی با در نظرداشت اهمیت کارخانه جنگلک از حکومت می خواهند که زمینه های بازسازی این کارخانه را در کشور فراهم سازد.
سید قیاس سعیدی، آگاه امور اقتصادی گفت:« کارخانه جنگلک که دولت نمی تواند آنرا بازسازی کند باید به سکتور خصوصی داده شود، اما باید بازسازی شود زیرا یک کارخانه بزرگ تولیدی است.»
کارخانه جنگلک برگُستره ۵۵ جریب در سالهای پیش از جنگ یکی از کارخانه های بزرگ تولیدی در کشور بوده است که به هزارها فرد درآن کار می کرد. هرچند گفته میشود که حکومت تلاش دارد این کارخانه را بازسازی کند، اما اکنون ریاست تصدی ها می گوید که تاسیسات دیگر در زمین این کارخانه ساخته خواهند شد.
بامداد ـ رخداد های مهم کشور ـ ۱/ ۱۷ـ ۱۵۰۳
ملاقات با نماینده گان جوانان بلخ و بامیان
شعبه تبلیغ و فرهنگ شورای مرکزی حزب متحد ملی ترقی مردم افغانستان گزارش داد که پوهاند داکتر محمد داوود راوش رییس حزب در ادامه گفت و گوها با نماینده گان جوانان کشور اخیراً با فرستاده گان « نهادهای اجتماعی جوانان نواندیش بامیان » محترم عبدالحق حق پال قرلق و محمد رضا دانش در دفتر مرکزی حزب دیدار؛ و با آنها روی مسایل مبرم سیاسی کشور، وضع جوانان و برنامه های حزب در رابطه به گسترش نقش جوانان در رهبری و پیشبرد فعالیت های حزب روشنی انداخت.
درجریان این دیدار نماینده گان جوانان دانشجو از بامیان خواست ها و انتظارات شانرا از رهبری حزب متحد ملی ترقی مردم افغانستان طرح کردند.
چندی قبل نماینده گان این نهاد به دفترمرکزی حزب مراجعه ؛ وپس از صحبت های سودمند و مقدماتی اسناد اساسی حزب که دربرگیرنده دیدگاه ها و اصول ساختاری حزب می باشد ؛را بدست آوردند.
دراین ملاقات روی پذیرش جمعی آنها به حزب تصامیم لازم اتخاذ گردید. این ملاقات درفضای مملو ازصمیمیت وهمکاری متقابل اختتام یافت .
قرار یک گزارش دیگر رفیق پوهاند داكتر محمد داوود راوش رییس حزب متحد ملی ترقی مردم افغانستان بروز شنبه مورخ ١٣٩٥/١١/٣٠ در دفتر مركزی حزب با عده یی ازجوانان ولایت بلخ ملاقات نموده روی نقش جوانان درشرایط موجود و آینده كشور صحبت مفصل نموده ، آنها را متوجه وظایف و مسوولیت های شان نمود.
بعداً عده ای از اشتراک کننده گان از جمله محمد حسن خیرخواه مسوول كلپ ورزشی موی تای شاه مردان ؛ و مسوول كورس آموزشی علمی - فرهنگی پیام صلح ولایت بلخ صحبت نموده ؛ آماده گی ها و همكاری های خود و جوانان ولایت را با ح م م ت م ا اعلان نمود.
در این ملاقات دوستانه ، شماره های تازه « ماهنامه حقیقت زمان » ارگان مرکزی و سایر اسناد حزب به مهمانان توزیع گردید. نشست در فضای اعتماد و تعهد به ملاقات بعدی در ولایت بلخ به پایان رسید.
رهبری حزب با تکیه بر اسناد و فیصله های ح م م ت م ا توجه جدی به کار درمیان جوانان داشته ؛ و تلاش های سودمندی را برای پیوستن هرچه بیشتر جوانان به صفوف حزب انجام داده است . چنانکه طی چند ماه گذشته پیوستن جوانان به صفوف حزب افزایش یافته است.
شرکت در برنامه تلویزونی «۶۰ دقیقه سیاست »
پوهاند داکترمحمد داوود راوش رییس حزب متحد ملی ترقی مردم افغانستان بروز دوم ماه حوت در برنامه « ۶۰ دقیقه سیاست » در شبکه تلویزون میوند شرکت ؛ و پیرامون روابط افغانستان و پاکستان ، سیاست کشورهای منطقه در قبال اوضاع افغانستان ؛ و سایر مسایل ملی و جهانی به پرسش های گرداننده برنامه پاسخ داده، دیدگاه های حزب در باره مسایل یاد شده را بیان نمودند.
دوستان می توانند متن کامل این گفت و گو را در نشانی :
https://www.youtube.com/watch?v=qKTw-pZwi8g&feature=share
مشاهده فرمایند.
روسیه به جنبش « طالبان » قطعاً کمک نکرده است!
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: « فدراسیون روسیه هیچ نوع کمکی به جنبش افراطی "طالبان"، نمی کند. تماس های برقرارشده به هدف حصول اطمینان از امنیت روس ها در افغانستان میباشد .»
به گزارش اسپوتنیک، ماریا زخارووا روز پنجشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: « تمام این گفته ها به یک فانتزی ناسالم شباهت دارد. ما بارها و بارها گفته ایم، که هیچ کمک به طالبان نکرده ایم. اگر یک اندازه تماسی هم که وجود دارد ، به منظور اطمینان از امنیت شهروندان روسی دراین کشور (افغانستان) می باشد.
اوتاکید کرد که تماس با هدف دستیابی به آشتی ملی درافغانستان است.
نماینده وزارت امور خارجه روسیه افزود که قبلا در ویب سایت کانال تلویزیون قطر « الجزیره » مطالبی منتشر شده که گویا سرگیی لاوروف از همکاری با طالبان حرف زده است، گفته های را که به وزیر خارجه روسیه اختصاص داده اند نادرست می باشد.
بامداد ـ رخداد های مهم کشور ـ ۳/ ۱۷ـ ۰۴۰۳
ارتکاب جرایم جنگی ارتش امریکا و سی آی ای
براساس گزارش رسانه ها معتبر جهان بازرسان دادگاه بینالمللی لاهه ـ هالند احتمال ارتکاب جرایم جنگی ارتش امریکا و سی آی ای ـ سیا را در بین سال های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ ترسایی در افغانستان رامطرح نموده اند.
در این گزارش آمده است که نظامیان و ماموران آژانس اطلاعات مرکزی ـ سی آی ای در جریان جنگ افغانستان برای کسب اطلاعات از برخی از بازداشت شده گان، مبادرت به شکنجه آنان کرده اند که مصداق ارتکاب جرایم جنگی است.
براساس این گزارش، دست کم در مورد ۶۱ تن از بازداشت شده گان، مدارکی حاکی از احتمال کاربرد شکنجه ، رفتار خشونت آمیز و آسیب به شخصیت آنان در داخل خاک افغانستان وجود دارد.
بازرسان دادگاه لاهه در گزارش خود همچنین گفته است که این احتمال وجود دارد که افراد سی آی ای ۲۷ نفر را هنگام بازداشت در افغانستان و زندان های مخفی در رومانیا ، لیتوانیا و پولند در معرض « شکنجه، رفتار خشن، تجاوز جنسی و رفتار توهین آمیز علیه شخصیت آنان » قرار داده باشند. این بازرسان در آینده نزدیک در باره پیگیری این بارزرسی ها تصمیم می گیرند. در صورت پیگیری این دوسیه ها امکان کشانیدن متهمین به پای دادگاه و صدور حکم بازداشت آنها وجود دارد.
هیات شورای امنیت سازمان ملل با حذف نام «حکمتیار» از فهرست سیاه موافقت کرد
هیات عالی رتبه شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از گفت و گو با هیات مذاکره کننده حزب اسلامی ، بر سر حذف نام «حکمتیار» از فهرست سیاه توافق کردند. به نقل از خبرگزاری آوا ،هیات عالی رتبه شورای امنیت سازمان ملل با هیات مذاکره کننده حزب اسلامی به نماینده گی امینکریم و فاروق وردک در کابل دیدار کردند. هیات سازمان ملل پس از گفت وگو با هیات مذاکره کننده حزب اسلامی اعلام کرده، که روند رفع تحریم ها از این حزب از ۹ تا ۶۰ روز به طول خواهد انجامید. توافقنامه صلح بین دولت وحدت ملی و حزب اسلامی پس از ماهها تلاش و گفت وگو میان نماینده گان دو طرف، در هشتم میزان سال جاری از سوی رییس جمهور افغانستان و گلبدین حکمتیار به امضا رسید. یکی از شرایط مندرج در توافقنامه اقدام فوری دولت کابل جهت رفع تحریم ها از این حزب اسلامی حکمتیار است.گفته می شود حذف نام حکمتیار از فهرست سیاه سازمان ملل متحد و بازگشت وی به عرصه سیاسی افغانستان موافقان و مخالفان سرسختی دارد. تظاهراتهای متعددی نیز علیه بازگشت دوباره حکمتیار از سوی مردم در کابل نیز برگزار شده بود. به گزارش خبرگزاری جمهور، برخی از احزاب سیاسی و فعالان مدنی بر این باور هستند که حزب اسلامی سابقه رادیکالی دارد و مرتکب جنایات جنگی شده است و قبل از هرگونه بازگشتی به عرصه سیاسی از مردم افغانستان باید معذرت خواهی کند.
گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی نیز در واکنش به این خواسته در مصاحبه خود با تلویزیون شمشاد گفت: حزب اسلامی مرتکب جنایتی نشده است، بنابراین عذرخواهی هم نخواهد کرد. بسیاری از مخالفان گلبدین حکمتیار به دلیل سیاستهای رادیکال و جنگ طلبانه وی در دهه ۹۰ هنوز هم به دیده شک به حزب اسلامی می نگرند و معتقدند حزب اسلامی در چهار دهه قبل یک گروه شبه نظامی افراطی بوده است. حزب اسلامی از در دوران حمله شوروی سابق افغانستان یکی از احزاب بزرگی بود که علیه روسها در افغانستان جنگید و در جنگهای داخلی افغانستان نقش اساسی ایفا کرد./ اسپوتنیک
افغانستان عضو مرکز بینالمللی انرژی قابل تجدید شد
دولت افغانستان پس از سالها تلاش موفق شده است تا عضویت مرکز بینالمللی انرژی قابل تجدید یا «ARENA» را بدست آورد. وزارت امور خارجه با اعلام این خبر می گوید که افغانستان منشور این مرکز را در سال ۲۰۰۹ به امضا رسانیده بود و پس ازهفت سال موفق شده تا به حیث یک صد و پنجاه همین عضو مرکز بینالمللی انرژی قابل تجدید شناخته شود. به گفته وزارت امور خارجه افغانستان با کسب عضویت «ارینا»، نه تنها از مساعدتهای تخنیکی، مشورتی و توسعه ظرفیت این مرکز برای استفاده بهینه از ظرفیت بالای انرژی قابل تجدید به ویژه انرژی آبی، آفتابی و بادی بهره مند خواهد شد، بلکه انتقال تکنالوژی در توسعه انرژی قابل تجدید و سرمایه گذاری در این عرصه نیز در افغانستان تسهیل و تشویق خواهد شد.
منشور مرکز بینالمللی انرژی قابل تجدید در ۲۶ جنوری سال ۲۰۰۹ ترسایی به تصویب رسید و در حال حاضر مقر اصلی این مرکز در شهر ابوظبی امارات متحده عربی است و امانت دار منشور آن وزارت خارجه المان می باشد. مرکز بینالمللی انرژی قابل تجدید کشورهای شامل در این مرکز را در دسترسی پایدار و مصوون انرژی تجدید پذیر به انواع مختلف به شمول انرژی آبی، آفتابی، بیو انرژی و انرژی بادی مورد حمایت قرار می دهد تا رفاه و رشد اقتصادی پایدار و سازگار با محیط زیست در جهان تامین گردد.
بامداد ـ رخداد های مهم کشور ـ ۵/ ۱۶ـ ۱۵۱۱
قرارداد ساخت سرک دره صوف - یکاولنگ به امضا رسید
حکومت افغانستان قرارداد ساخت سرک دره صوف- یکاولنگ را با یک شرکت چینایی به امضا رسانید. این قرارداد روز یکشنبه ۱۹ جدی با حضور محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان، رییس بانک انکشاف آسیایی و برخی دیگر از مقامهای حکومتی توسط محمود بلیغ وزیر فواید عامه و لو شین، رییس شرکت چینایی به امضا رسید. این قرارداد در سال ۲۰۱۴ ترسایی به داوطلبی داده شده بود که دو شرکت اعلام داوطلبی کردند اما به خاطر نواقص و نرخ بلند شرکتها، مورد تایید قرار نگرفت.
وزیر فواید عامه گفت اینباریک شرکت چینایی و یک شرکت ترکی در روند داوطلبی اشتراک کردند که شرکت چینایی با تکمیل کردن تمام معیارهای تدارکاتی و مصارف ۲۰۴٫۹ میلیون دالر، با نازل ترین نرخ برنده شده است. آقای بلیغ گفت با سپردن این قرارداد به شرکت چینایی، در قیمت آن حدود پنجاه میلیون دالر کاهش آمده و در آن صرفه جویی شده است. تام پنیلا، رییس بانک انکشاف آسیایی که از حامیان کلیدی افغانستان است این پروژه را در نقل و انتقالات داخلی ارزنده عنوان کرد و در توسعه اقتصاد افغانستان نقش آن را حیاتی خواند. لو شین، رییس شرکت چینایی در مراسم امضای قرارداد گفت برایش جای افتخار است که در پیش رفت افغانستان سهم می گیرند و این قدم نخست شان است، اما به هم کاری ادامه خواهند داد./ اسپوتنیک
سومین توربین برق بند کجکی نصب شد
سخنگوی وزارت انرژی و آب افغانستان گفت: سومین توربین تولید برق بر روی بند کجکی در مسیر رودخانه هیرمند نصب شده است که با این اقدام ، ۱۸.۵ مگاوات برق وارد شبکه انرژی ولایت هلمند می شود.
وی افزود: ۳۳ میگاوات برق از بند کجکی تولید می شد که با نصب توربین سوم، ظرفیت آن به ۵۱.۵ میگاوات افزایش یافت.
بند کجکی با ظرفیت ۱۸۰۰ میلیون متر مکعب آب، روی رودخانه هیرمند احداث شده است. این رودخانه با وسعت حوزه آبریزی ۳۵۰.۰۰۰ کیلومتر مربع و با طول تقریبی ۱۱۰۰ کیلومتر، بزرگترین دریای افغانستان و طولانی ترین دریای جنوب آسیا به حساب می آید.
سخنگوی وزارت انرژی و آب گفت: اکنون برق تولیدی از بند کجکی در ولایت های هلمند و قندهار مورد استفاده قرارمی گیرد.
عظیمی افزود: هزینه نصب توربین سوم را « اداره توسعه امریکا ـ USAID » تامین کرده است.
سخنگوی وزارت انرژی و آب همچنین گفت: کار ساخت فاز دوم بند کجکی جریان دارد و قرار است بر روی این سد سه توربین جدید نصب شود که ظرفیت تولید ۱۰۰ میگاوات برق دیگر را خواهد داشت.
به گفته وی، یک شرکت ترکی قرار است با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری، این توربین ها را نصب کند و پس از نصب توربین ها و تولید انرژی، هزینه آن را از محل فروش برق، از شرکت توزیع برق برشنا دریافت کند.
سخنگوی وزارت انرژی و آب، گسترش ناامنی در ولایت هلمند را یکی از نگرانی های پیشرفت کار ساخت این سد دانست، اما ابراز امیدواری کرد که تا چهار سال آینده، فاز دوم بند کجکی به بهربرداری برسد.
بامداد ـ رخداد های مهم کشور ـ ۵/ ۱۷ـ ۳۰۰۱
در افغانستان بر اثر اقدامات جنگی نیروهای ایتلاف امریکایی ۶۳۹ مورد قتل کودکان ثبت شده و ۱۸۲۲ کودک دیگر مجروح شده اند
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در جمع خبرنگاران با اشاره به ادامه اقدام های جنگی نیروهای ایتلاف تحت رهبری امریکا در افغانستان، گفت : در جریان عملیات انجام شده جنگی شمار زیادی از غیرنظامیان افغان کشته و هزاران نفر دیگر مجروح شده اند.
زاخارووا گفت: کشتار مردم افغانستان به ویژه کودکان در عملیات نیروهای ایتلاف امریکایی نگران کننده است و رسانه های غربی- عربی از جمله سی ان ان و الجزیره نیز در برابر این قتل عام ها سکوت کرده اند.
حضور پر رونقی امریکایی ها در افغانستان پایان یافته زاخارووا به استناد یک گزارش دفتر سازمان ملل برای کمک به افغانستان، گفت: در ۹ ماه اخیر در جریان اقدامات نظامی نیروهای ایتلاف امریکایی در افغانستان ۲۵۶۲ غیرنظامی کشته و ۵۸۳۵ نفر دیگر مجروح شده اند.
وی افزود: خبرنگاران شبکه امریکایی سی.ان.ان که تصویر یک کودک سوریای را دردست گرفته و نمایش سیاسی برپا می کند، اما تصاویر ۲۵۶۲ فردی را که به دست نیروهای تحت فرماندهی امریکا در افغانستان کشته شده اند در دست نمی گیرد . وی افزود: در این کشتار آنچه که به شدت نگران کننده است افزایش شمار قتل کودکان است و بارها در این مورد هشدار داده ایم.
خانم زاخارووا با بیان این که این روند از سال ۲۰۱۳ در حال گسترش است، اظهار کرد: در ۹ ماه نخست سال جاری در افغانستان بر اثر اقدامات جنگی نیروهای ایتلاف آمریکایی ۶۳۹ مورد قتل کودکان ثبت شده و ۱۸۲۲ کودک دیگر مجروح شده اند که ۱۵ درصد بیش از سال گذشته است. سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: بسیاری از رسانه های غربی و عربی سفارش های سیاسی انجام می دهند که ماه اکتبر به آنها داده شده است. وی افزود: متاسفانه بر اثر اقدام های نیروهای ایتلاف امریکایی در افغانستان با طیاره و بمباران مناطق مسکونی، شمار تلفات غیرنظامیان به شدت افزایش یافته است.
دانشگاه به اصطلاح « اسلامی سعودی » در ننگرهار
عربستان سعودی در ولایت ننگرهار دانشگاه اسلامی به قیمت ۵۰۰ میلیون دالر می سازد
مقامات ننگرهار خبر دادند که عربستان به ارزش ۵۰۰ میلیون دالر دانشگاه اسلامی را می سازد که بر علاوه علوم دینی، فعالیت های علمی از اعطا درجات علمی گرفته تا داکترا را اعطا خواهد کرد. برای اعمار آن ۱۰۰ هکتار زمین در شهر غازی امان الله که در نزدیکی جلال آباد موقعیت دارد، تخصیص داده شده است. در سال ۲۰۱۴ توافقنامه اعمار دانشگاه و مسجد جامع در منطقه کوهی مرنجان در کابل عقد گردید که تا به حال در این عرصه هیچ نوع اقدام صورت نگرفته است. /اسپوتنیک
سفیر افغانستان در برلین: المان پناه جویان افغان را در گروههای ۵۰ نفری اخراج می کند
سفیر افغانستان در برلین اعلام کرد که پناهجویان افغان که درخواست آنها توسط دولت المان پذیرفته نشود، در قالب گروههای ۵۰ نفری هر هفته به افغانستان بازگردانده میشوند.
حمید صدیق سفیر افغانستان در برلین گفت که نزدیک به ۲۰۰ هزار افغان در المان درخواست پناهنده گی دادند و کسانی که درخواست پناهنده گی آنها رد شدهاند در گروههای ۵۰ نفری به افغانستان بازگردانده میشوند.
وی اظهار داشت: این افراد کسانی هستند که درخواست شان در دادگاههای سهگانه المان پذیرفته نشده و این مسیری است که دولت افغانستان نیز نمیتواند اقدامی انجام دهد.
سفیر افغانستان در المان اذعان کرد: در خصوص رسیده گی به درخواست تمامی پناهنده گان افغان در المان امکانات لازم را در اختیار ندارد.
پیش از این نیز خانم زابینه اشپاررواسر نماینده ویژه المان در امور افغانستان و پاکستان، اعلام کرده بود که حدود ۵۰۰ هزار پناه جوی افغان وارد المان شدهاند که بسیاری از آنها شرایط پناهنده گی را ندارند.
همچنین نصیر احمد اندیشه معاون وزارت امور خارجه افغانستان خبر داده بود که دولت افغانستان و المان توافق کردهاند که هر هفته تعداد مشخصی از پناه جویان را به افغانستان بازگردانند.
پناه جویان افغانی که هم اکنون در المان به سر می برند با راهاندازی تظاهرات در شهرهای بوخوم و آرس بیرگ از تصمیم دولت این کشور مبنی بر اخراج اجباری آنها نارضایتی خود را اعلام کردند.
بامداد ـ رخداد های مهم کشور ـ ۲/ ۱۶ـ ۰۱۱۱