پیام شورای مرکزی حزب مردم افغانستان

بمناسبت هفده همین سالروز وفات زنده یاد ببرک کارمل

 

رفقا و دوستان عزیز!

دهم قوس سال (۱۳۹۲) خورشیدی برابر با اول دسامبر سال ( ۲۰۱۳ ) میلادی، مصادف است با هفده همین سالروز وفات زنده یاد ببرک کارمل یکی از شخصیت های شناخته شده سیاسی افغانستان،دولتمرد فرهیخته و از بنیان گذار حزب دموکراتیک خلق افغانستان.

زنده یاد ببرک کارمل در سال  ۱۳۰۸  در قریه کمری ولایت کابل دریک خانواده روشنفکر و تجددگرا دیده به جهان گشود. او از اوان جوانی با اندیشه های آزادیخواهانه ودموکراتیک ونهضت های مشروطه وتجدد گرا در افغانستان، منطقه وجهان آشنا یی حاصل نمود. درسالهای ۱۳۳۰ پس از فراغت از لیسه امانی وتحصیل در پوهنتون کابل بخاطر تحقق این ارزشها به سیاست ومبارزه فعال روآورد. درحرکت های اعتراضی شرکت ورزید، درتشکل ورهبری سازمان ها واتحادیه های

روشنفکران وترقیخواهان سهم ارزنده گرفت و بنابرین در سال ۱۳۳۴ ازطرف رژیم وقت بازداشت و زندانی شد. اما، حبس وتهدید و ارعاب رژیم، کمر این مبارز جوان ومتعهد راخم نکرد واز تلاش هایش برای ایجاد یک سازمان سراسری جهت مبارزه متشکل وهدفمند بخاطر انجام تحولات مترقی و دموکراتیک درکشور بازنداشت. او با رهایی از زندان با باورمندی بیشتر بر ضرورت اصلاحات وتغیر در نظام سیاسی آنوقت افغانستان به پیکار عادلانه ودادخواهانه اش ادامه داد وبا جمعی از یاران خود طرح پلاتفورم ملی دموکراتیک را تدوین نمود که بعد ها با تغیراتی اندک در اولین کنگره حزب دموکراتیک خلق افغانستان که خود یکی از موسسین ودبیر آن بود بحیث مرامنامه جریان دموکراتیک خلق پذیرفته شد.

روان شاد ببرک کارمل از طرفداران صدیق همبستگی و وحدت ملی مردم افغانستان وهمکاری تمام نیروهای ملی و دموکراتیک کشوربود و پرچم مبارزه عادلانه برای شگوفائی وطن ، رفاه عمومی مردم و نجات جامعه از فقر، بیکاری و بدبختی برافراشتند. زنده یاد ببرک کارمل بیش از نیم قرن از حیات آگاهانه و پربارخویش را به مبارزه برای آزادی ، دموکراسی، ترقی و عدالت اجتماعی، ایجاد جامعه فارغ از فقر، ، ستم اجتماعی و استثمار، شجاعانه وقف نمودند وبا الهام از اندیشه های تجدد گرایانه، دموکراتیک وترقیخواهانه عصر خویش، نهضت داد خواهانه کشور و در سالهای  (  ۱۳۵۸ ـ  ۱۳۶۵) دولت جمهوری دموکراتیک افغانستان را در دشوار ترین شرایط جنگ سرد وتنش های داخلی به شایستگی رهبری نمود.

با دریغ و افسوس که اونسبت مریضی صعب العلاجی که عاید حالش شده بود بتاریخ ۱۰ قوس ۱۳۷۵ وفات نمود. جسد زنده یاد ببرک کارمل بنابر وصیت خودش در کنار دریای آمو و با اشتراک وسیع مردم ونماینده گان نیروهای دموکراتیک و ترقیخواه ازتمام ولایت کشورکه برای آخرین دیدار و وداع با دوست، رفیق و رهبرشان با تحمل مشکلات زیاد به شهر حیرتان رسیده بودند، باحرمت به خاک سپرده شد. زنده یاد ببرک کارمل بحیث شخصیت آزادی خواه وتجدد گرا، دموکرات وترقی خواه، مدافع استقلال ، حاکمیت ملی ، تمامیت ارضی و منافع ملی کشور، بمثابه انسان آگاه و مبارز، حامی منافع انسان کار وزحمت وطرفدار تامین عدالت اجتماعی، در تاریخ پرافتخار کشور ما تبارز یافت و تا پایان زنده گی و با قلب مشحون از عشق به میهن و احترام به مقام ولای انسان زیست و برای همیشه در اذهان ، افکار و قلوب مردم با همین صفات نیکو باقی خواهند ماند و با تاریخ خواهد زیست.

روحش شاد ویادش گرامی با د!