رو نویس بیانیه شفاهی رفیق کاوه کارمل

رییس شورای اروپایی حزب مردم افغانستان درنشست سازمان حزبی یونان

 

 

 

 

دوستان عزیزو رفقا !

 وطنداران گرامی و افغانان دوراز وطن،

  نخست اجازه دهید بنماینده گی ازکمیته اجراییه شورای اروپایی حزب مردم افغانستان از رهبری سازمان کشوری ح .م .ا دریونان ورفیق عزیز ابوبکرفیض ابرازسپاس نمایم که زمینه دیدار وملاقات ما باهموطنان مهاجردریونان را مساعد ساختند؛ تا ازنزدیک با شما رفقا ودوستان وبا پرابلمها و دردهای مهاجرافغان آشنا شویم. میخواستم با استفاده از فرصت سلام ها وتمنیات نیک کمیته اجراییه شورای اروپایی را نیزبه شما رفقا ودوستان عزیز برسانم.

 شما آگاهی دارید که شورای اروپایی از تصمیم شما برای ایجاد سازمان کشوری یونان در چارچوب شورای اروپایی به گرمی استقبال نمود. خوشحال استیم وافتخار داریم که این سازمان در زمان کمتر از ششماه به همت کادر های فرهیخته ودلسوز به یکی از فعا لترین و پویا ترین سازمان شورای اروپایی تبدیل شده است.

 

 

 رفقا و دوستان، ما خوب میدانیم که اکثریت هموطنان مهاجرما در وضعیت نا مشخص حقوقی در کشور یونان زندگی میکنند. شورای اروپایی حزب مردم افغانستان در همکاری نزدیک با اتحادیه های مهاجرین افغان ، نهادها و سازمانهای اروپایی مدافع حقوق مهاجرین و همچان احزاب دموکرات و ترقیخواه کشورهای اروپایی وسازمانهای مدافع حقوق بشر، هر آنچه را که در توان دارد به خاطر حل سرنوشت هموطنان مهاجر ما در یونان انجام میدهد. شورای اروپایی ح.م.ا. در باره سرنوشت و زنده گی مهاجرین افغان بی تفاوت نبوده، تلاشها ومساعی جدی را بخرچ می دهد تا صدای مهاجرین افغان را به گوش مقامات و پارلمان های کشور های اروپایی برساند. اما با تاسف که مساعی ما درنتیجه سیاست های تبعیض آمیز احزاب ناسیونالیستی همیشه به نتایج مطلوب نمی انجامند. ما از مشکلات شما  آگاهی داریم ، مثل شما مهاجر استیم منتها در یک موقعیت نسبتا متفاوت. ما از حوادث بسیار غم انگیز مرگ و میر جوانان، زنان واطفال هموطن ما درراه مهاجرت به یونان آگاهی داریم. این درد وغم مشترک ماست.  دیروز از طریق تیلفون خبر شدم که یک گرد همایی بسیار وسیع از طرف اتحادیه های مهاجرین افغان و سازمانها ی اجتماعی، در لندن در برابر سفارت یونان سازماندهی گردیده بود تا خواست های مهاجرین افغان در یونان را انعکاس داده و آنرا به گوش مقامات انگلیس و یونان برسانند. این بدان مفهوم است که حزب مردم افغانستان در مورد سرنوشت مهاجرین افغان در یونان بی تفاوت نیست.  ما چندی قبل در برلین ودر مقر پارلمان آلمان با احزاب و ایتلاف های که ازحقوق پناهجویان  حمایت میکنند، ملاقات داشتیم و پرابلم های هموطنان ما را در یونان باایشان در میان گذاشتیم. همینطور ما طی این سفر کاری خویش در یونان که بمنظور حمایت از خواست های شما صورت می گیرد، با مسوول شعبه امور بین المللی حزب کمونیست یونان که یکی از احزاب مدافع حقوق پناهجویان در یونان میباشد و همچنان با هیات رهبری امور اروپایی ایتلاف " سیریزه " که متشکل از چهار حزب چپ بوده و مخالف سیاست های جاری دولت یونان در امور پناهجویان میباشند، ملاقات های سودمندی داشتیم.

 اینها احزاب سیاسی استند که مدافعین حقوق مهاجرین میباشند.ما طی صحبت های جداگانه با هیات رهبری هردو حزب درک نمودیم که آنها با شیوه های مختلف بخاطر اعاده حقوق پناهجویان تلاش میکنند و پرابلم های خودرا نیز دارند. آنها گفتند که چگونه و با کدام امکانات علیه نیرو های راستگرا و فاشیستی مبارزه میکنند. آنها همچنان توضیح دادند که موفقیت گروه های راست گرا در چیست و چگونه ذهنیت جوانان را در برابر مهاجرین تحریک میکنند. آنها بحران عمیق اقتصادی و یا بحران عمیق سرمایه را که در 2008 در امریکا شروع شد در وجود چند مهاجر توجه مینمایند. احزاب چپ یونان بحران کنونی را به صورت علمی توضیح داده، عوامل و انگیزه های اصلی بحران را از نظر علمی بررسی مینمایند. طی این ملاقات ها ما امیدوار گردیدیم که در یونان نیروهای سیاسی و مدنی وجود دارند که از حقوق پناه جویان دفاع مینمایند. مهم است که شما با این نیروها در تماس وپرابلم های تانرا با ایشان درمیان بگذارید و همکاری شانرا مطالبه نمایید. صدایتان را بلند نمایید ودر تظاهرات  خیابانی فعالانه اشتراک کنید.

رفقا و دوستان عزیز شما خود میدانید که حل پرابلم های مهاجرین ویا بهبود شرایط زنده گی مهاجرین بخصوص در اروپا، راه حل رنجهای بیکران سرزمین ما نیست. این گوشه ای از پرابلم است. ما بمثابه روشنفکران وطن دوست متوجه عوامل اصلی رنجها و پرابلم های داخلی ومهاجرتها ، یعنی متوجه اوضاع دشوار نظامی وسیاسی کشور خود میباشیم. زیرا این وضع سبب میگردد تا مهاجرتها صورت گیرد. ما احساس میکنیم که درد ها، پرابلمها و رنجها در داخل افغانستان، نسبت به وضع مهاجرین ما در خارج بمراتب بیشتراست.

در افغانستان هزارها هموطن ما امکانات آنرا ندارند تا از مناطق ناامن به ساحات که نسبتآ مصوون تر اند کوچ نمایند، و زندگی بهتری را برای خود و خانواده خود تامین کنند. شما اگاهی دارید که مردم ما از جانب تروریست ها، بواسطه نیروهای دولتی و هم بواسطه نیروهای که ظاهرا بخاطر کمک آمده اند متضرر می گردند.

این واقعیت تلخ زنده گی روزمره مردم ماست. افزون برآن فساد و جنایات سازمان یا فته صاحبان زر وزورهم در شمال و جنوب وهم در شرق و غرب وطن بیداد میکند. همین دو روز پیش من یک گزارشی  مستند را مطالعه نمودم که نشان میدهد، افراد با نفوذ در داخل دولت ویا نزدیک به دولت میلیون ها جریب زمین ملکیت دولت را در شهر ها واطراف شهرها بطورعلنی ودر زیر ریش ارگانهای حفظ وحراست حقوق غصب کرده اند. جای تعجب است که بخشی از این زمین ها در ملکیت وزارت دفاع یعنی قوای مسلح کشور ماست. وقیتکه این  وزارت که قدرت دارد، سلاح دارد و بیش از دوصد هزار مرد کمر بسته و مسلح، نتواند از ملکیت خود حراست نماید، چگونه خواهد توانست از حریم کشور و امنیت جانی مردم در برابر تروریستها دفاع کند. به این دلیل وصدها دلیل دیگر مردم افغانستان با نگرانی عمیق به سال 2014 می بینند که قرار است نیروهای ( ایساف) خاک افغانستان را ترک کنند و مسوولیت تامین امنیت مردم بدوش نیروهای مسلح وقوای امنیتی افغانستان گذاشته شود که توانایی برقراری نظم وقانون و حتا توانایی مقابله با غاصبین ملکیت خویش را ندارد.

سال 2013 و سال 2014 سا لهای تعیین کننده برای ما و مردم کشور ماست. در این مدت دو مساله اساسی در برابر مردم ما قرار دارد، یکی انتخابات وتغییرحکومت و دیگری مساله خروج قوت ها ی ناتو از افغانستان است..

برای ما مهم است که در پروسه گذاربه دموکراسی هرچند ناقص، نظام قانون اساسی کشور حفظ گردد، حقوق وآزادی های مدنی که در قانون اساسی ذکر شده به شمول حقوق زنان نابود نشوند و نباید بازهم سرنوشت دولت، نظام و مردم ما در دست نیروهای بی نهایت ارتجاعی و سیاه قرار گیرد. این صدمه بزرگ وجبران ناپذیربه منافع ملی ما خواهد بود.

حزب مردم افغانستان و دیگر احزاب و سازمانهای دموکرات، عدالتخواه و ترقی پسند متوجه این امر استند ومیکوشند با هم نزدیک شوند وجلو سقوط حاکمیت بدست نیروهای عقبگرا را بگیرند.  اینست که حزب مردم افغانستان درکنگره تاریخی خویش از همه نیروهای ملی، وطن دوست، دموکرات وترقیخواه افغانستان خواست تا در این روزها وسالهای دشوار و تعیین کننده برای سرنوست کشور ومردم، اختلافات شانرا کنار بگذارند و با تشریک مساعی  ودر یک صف واحد در دفاع  از ارزش های انسانی قانون اساسی وگذار به دموکراسی وثبات کشور قرار گیرند.

دوستان محترم، حوادث اخیر نشان داد که سرزمین ما افغانستان یک سرزمین عادی نبوده و نظر به موقعیت جیواستراتیژیک آن همیشه و همیشه منحیث گذرگاه سیاست ها و منافع کشورهای بزرگ بوده است و خواهد بود. گذشته ها درسهای معین را به ما آموخته است. ما و بخصوص نسل جوان ما باید ازاین درسها بیآموزیم تا در آینده برای دریافت راه حل های منطقی قضایای اطراف کشور واتخاذ  تصامیم  دچاراشتباهات جبران ناپذیر نشویم.

رفقا ودوستان عزیز، اجاز بدهید در باره زندگی داخل حزبی ما نیز هر چند بصورت موجز مکث نمایم.

شما آگاهی  دارید که برخلاف انتظار پس از کنگره و پلینوم شورای مرکزی به هر دلیلی که بود یک شبح  نا آرام بر حزب مردم افغانستان مستولی گردید. شورای اروپایی در حا لیکه از طرح های ایجاد خلای رهبری وخلای تشکیلاتی که میتوانست به فروپاشی کامل حزب بیانجامد حمایت نکرد، همواره  وبه مغز سرد بر حل مسایل از طریق مراجعه به خردجمعی و درچارچوب اصول اساسنامه حزب تاکید ورزید. خوشبختانه اخیراً در نتیجه مساعی شماری از اعضای شورای مرکزی و تعیین  کمیسیون تحت ریاست رفیق استاد حلیم ، منشی شورای ولایتی جوزجان، و همچنان مساعی کمیته اجراییه شورای مرکزی وشخص رفیق پوهاند داکتر راوش رییس حزب مردم افغانستان یک اجماع در باره دعوت پلینوم شورای مرکزی بوجود آمد. هیات  رییسه شورای اروپایی وسازمان های کشوری ازاین انکشاف استقبال وحمایت مینماید. باور داریم که اعضای شورای مرکزی شایسته اعتماد اعضای حزب در عالیترین ارگان رهبری کننده حزب استند و می توانند با کنارگذاشتن رنجش ها، گذشت رفیقانه و رجحان منافع حزب بر منافع شخصی، حل اصولی قابل قبول را جستجو می نمایند. انتظار داریم که همه اعضای شورای مرکزی بدون هیچگونه پیشرطی در کار پلینوم سهم گیرند و به گفته رفیق ارجمند محمد حسن سپاهی از گذاشتن سنگ های بزرگ در برابر پلینوم شورای مرکزی خود داری ورزند. در فرجام، میخواستم خاطر نشان نمایم آنانیکه با نادیده گرفتن اراده جمعی به صف آرایی در برابر پلینوم  ادامه دهند، مسوولیت بزرگی را برعهده میگرند.

رفقا و دوستان گرامی، قبل از آغاز جلسه امروزی به من گفتند که برعلاوه اعضای ح.م.ا. یک تعداد از هموطنان پناهجوی ما نیز در این نشست اشتراک دارند که عضو سازمان حزبی ما نیستند. ازینرو میخواهم در مورد حزب مردم افغانستان و سازمانهای اروپایی آن برای این هموطنان گرامی معلومات چند ارایه نمایم.

حزب مردم افغانستان طوریکه از نامش پیداست، مربوط به تمام مردم افغانستان است، نه یک قوم وقبیله ومذهب وطبقه خاص. در حزب ما شخصیت ها ، کادرها و چهره های سیاسی همه بخش ها ولایه های اجتماعی حضور پررنگ دارند. حزب ما در اطراف ارزش ها  وبرنامه سیاسی برای انکشاف وپیشرفت وطن ، رفاه وآسایش مردم افغانستان شکل گرفته است، نه مسایل قومی، مذهبی و زبانی . این یکی از برجستگی ها وویژگی های اساسی حزب ماست. دفاع از منافع افغانستان و مبارزه برای تامین رفاه عامه، رفاه همه مردم افغانستان اصل زرین سیاست حزب مارا تشکیل میدهد. ما طرفدار یک افغانستان واحد، یکپارچه، مستقل و آزاد، دارای حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و دولت مرکزی استیم. دولت مرکزی البته، با تقسیم قدرت میان ( قوه اجراییه، قانونگذاری وقضا)  وتفویض صلاحیت های وسیع به محلات در حل مسایل اقتصادی واجتماعی شان.

حزب مردم افغانستان از هیچ بوجود نیامده است، حزب ما امتداد مبارزه یکصدوده ساله  نهضت های مشروطه خواه، استقلال طلب، تجدد گرا، دموکرات وتحول طلب تاریخ افغانستان است. همین نهضت ها و جنبشها انگیزه های معنوی مارا می سازد. این بدان معنا نیست که ما فقط همان شعار های وخواست های سابق را مطرح میکنیم. همه چیز تغییر کرده، شرایط تغییر یافته، افغانستان و منطقه تغییر کرده و مسلما که ما هم تغییر کرده ایم. بدون شک که ما ارزش ها وآرمانهای دموکراتیک، ترقیخواهانه  وعدالت خواهانه نهضت های پیشین را نتنها حفظ می نمایم ، بلکه با استفاده از تجارب و اندوخته های علمی بیشتر از پیش غنا مندی می بخشیم.

دوستان عزیز حزب ما منحیث یک تشکل سراسری در ولایات، شهرها، ولسوالی ها و در برخی مناطق حتا در قریه ها دارای سازمانها و واحد های حزبی میباشد. سازمانهای حزبی ما در خارج کشور پیوند های وطنی خویشرا حفظ میکند. حزب ما در 13 کشور اروپایی منجمله در کشور یونان سازمانها و شوراهای حزبی دارد. کار و فعالیت سازمانهای حزبی ما در داخل وخارج کشور در سایت های حقیقت  وبامداد به نشر میرسد که من توجه شما را به مطالعه آن جلب مینمایم.

دوستان و رفقای عزیز، یونان زایشگاه دموکراسی، جمهوریت، هنر، فلسفه ، ادبیات و ... است. شما اکنون در اینجا کار و زنده گی مینمایید، من کم وبیش در مورد یونان مطالعه داشتم ولی با استفاده از فرصت و امکانات طی همین یکی دو روز از نزدیک هم مشاهده نمودم که یونان دارای  تاریخ کهن است. ما میتوانیم چیز های زیادی را از تاریخ این کشور بیاموزیم.

دوستان گرامی، حرف های زیادی دارم که میخواستم با شما شریک کنم ولی وقت کافی نیست وما در این تالار تا یک وقت معین بوده میتوانیم و بخش دوم کار جلسه نیز باقی مانده است.

یکبار دیگر بخاطر اشتراک تان در این نشست  از شما سپاسگذاری نموده موفقیت های مزید برایتان خواهانم.