انتظارات زیاد از کنفرانس سران کشورهای « جی۲۰ »

 نوشته : الف سمیر

 

در حاشیه کنفرانس سرات کشورهای « جی۲۰ » گفت و گوها و دیدارهای ارزشمندی میان سران کشور های عضو این سازمان صورت گرفته است . به نقل از رادیو بین المللی چین  شی جین پینگ رییس جمهور مردم چین بروز ۵ سپتامبر در سن پترزبورگ با ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه دیدار و گفت و گو نمود.شی جین پینگ در این دیدار گفت:«  رهبران چین و روسیه به همکاری دو کشور اهمیت می دهند و امیدوارند که با سرعت بخشیدن به همکاری راهبردی در قلمروی انرژی و هواپیمایی و ادامه همکاری در زمینه نظامی و فناوری نظامی، به صورت مشترک با تهدید و چالش های جدید مقابله کنند.»

به نقل از همین منبع ولادیمیر پوتین نیز تصریح کرد: « روسیه امیدوار است دو کشور بیش از پیش سطح همکاری دو طرف را در ابعادی چون اقتصادی، تجاری، انرژی، صنعتی، فناوری، نظامی و فناوری نظامی افزایش داده و با تلاش برای توسعه و رستاخیر دو کشور و حفظ امنیت و ثبات سراسر جهان، پایه مناسبات راهبردی مشارکتی دو کشور را تحکیم بخشند.»

در این روز ها جهان با مید بسوی نشست سران گروه « جی ۲۰ » در سن پترزبورگ مینگرند.چنانکه  شبکه تلویزیونی ان اچ کی، گزارش میدهد : «  مقامات چین قصد دارند در نشست سران گروه بیست مساله سوریه را برجسته کنند. آنها می گویند می خواهند از این نشست برای بیان مخالفت خود با هرگونه حمله نظامی به سوریه استفاده کنند... شی جین پینگ رییس جمهور چین در این نشست حضور خواهد داشت. پیش بینی میشود رییس جمهور چین در این نشست بگوید مداخله نظامی علیه سوریه ناقض منشور سازمان ملل متحد است و فقط سبب بدتر شدن اوضاع می شود.»

بان کی مون سرمنشی سازمان ملل متحد نیز طی سخنرانی در نشست سالانه گروه  جی ۲۰ اعلام نمود که خواستار حل سیاسی بحران سوریه بوده و با هرنوع مداخله نظامی سازگار نیست. وی درنشست خبری  جدا گانه گفت: « همانطوری که بارها گفته‌ ام شورای امنیت در قبال حفظ صلح و امنیت بین‌المللی مسوول است. استفاده از زور تنها زمانی قانونی است که بر اساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل برای دفاع از خود باشد و یا زمانی که شورای امنیت چنین اقدامی را تایید کند.»  در همین زمیه سازمان ملل متحد با شماری ازکشورهای  جهان از جمله جمهوری فدراتیف روسیه برای راه اندازی گفت و گو های صلح ویافتن راه حل برای بحران سوریه در ژنیو تلاش مینماید. دولت سوریه به رهبری بشار اسد آماده گی خود را برای شرکت در کنفرانس  ژنیو ۲ ابرازداشته  وبا سازمان ملل متحد در زمینه همکاری مینماید.

در همین حال سر منشی  سازمان ملل  مشروعیت حمله آمریکا به سوریه را زیر سوال قرار داده هشدار داد که حمله نظامی علیه سوریه باعث ناآرامی و کشتار بیشتر در بحران سوریه می‌شود که تاکنون جان بیش از ۱۰۰ هزار تن را گرفته است.

با آنکه  اجندای اصلی کار نشست سن پیترزبورگ را  بحث روی مسایل کلیدی چون رشد اقتصادی، تجدید ساختار مالی، اصلاح نظام مالیاتی وغیره تشکیل میدهد ، با آن هم جهانیان چشمداشت شرکت و سهمگیری بیشتر این کشورها در حل مسایل سیاسی و امنیتی را نیز دارند.

قرار است در حاشیه کنفرانس سالیانه  گروه « جی ۲۰ » دیدارهای سران کشورهای گروه  « بریکس  » با شرکت سران کشورهای برزیل ، روسیه، چین ، هند و افریقای جنوبی برپا گردد.کشورهای بریکس که اقتصادهای نوظهور جهانی را تشکیل می دهند می خواهند تا  رویکرد واحدی درباره بحرانهای مالی جهانی و سایر مسایل بین المللی اتخاذ نمایند.

براساس گزارش منابع بین المللی قراراست پس از نشست سن پیترزبورگ ، سیزدهمین اجلاس شورای سران کشورهای عضو«  سازمان همکاری شانگهانی  » با حضور ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ  در بیشکک برگزارشده رو ی مسایل مهم منطقه وی و جهانی تصامیم لازم اتخاذ نمایند. رهبری کشور چین  قبل و بعد از شرکت درهشتمین نشست سران گروه « جی ۲۰ » در سن پترزبورگ روسیه، به کشورهای آسیای میانه از جمله  ترکمنستان ،  قزاقستان، ازبکستان و قرقیزستان دیدار مینماید.

 

سیاسی ـ بامداد۱۳/۱ـ ۰۶۰۹