نشست کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در مورد افغانستان

 

به گزارش منابع ایرانی، کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در نشست ویژه خود برای افغانستان متعهد شدند که به هدف رسیده گی به بحران بشری موجود در این کشور، در زمینه «گشایش مجاری مالی و بانکی و از سرگیری جریان پول و مساعدت بشری» به افغانستان تلاش کنند.

پس از خروج نظامیان امریکایی و ناتو و فرار اشرف غنی، رییس جمهور سابق و مسلط شدن طالبان بر افغانستان، توقیف میلیاردها دلار از دارایی ‌های افغانستان توسط امریکا و بروز بحران مالی و بشری در این کشور، این بزرگترین کنفرانسی است که در مورد افغانستان برگزار شد.

در قطعنامه پایانی این نشست در روز یکشنبه ( ۲۸ قوس ) آمده است که بانک توسعه اسلامی در سه ماه اول سال ۲۰۲۲ تلاش‌ها برای آزادسازی سرمایه‌ های مسدود شده و تسهیل جریان پول به افغانستان را رهبری خواهد کرد.

دفتر سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در توییتی نکات اساسی این نشست را چنین اعلام کرده است:

ـ ایجاد صندوق پولی بشردوستانه برای افغانستان زیر رهبری بانک توسعه اسلامی تا در مشارکت با دیگر بازیگران بین‌المللی جریان کمک های بشری را برای افغانستان تسهیل کند.

ـ هماهنگی با سازمان جهانی بهداشت و دیگر بخش‌های مربوط تا واکسناسیون و دیگر تدارکات، تجهیزات و مساعدت‌های پزشکی به مردم افغانستان برای مقابله با کرونا و دیگر مشکلات درمانی فراهم شود.

ـ گفت ‌وگوها با سازمان ملل در مورد آزادسازی کانال‌ های مالی و بانکی به افغانستان و از سرگیری جریان پول و مساعدت ‌های بشری به آن کشور آغاز شود.

ـ برنامه امنیت غذایی در افغانستان راه ‌اندازی شود و طارق علی بخیت» نماینده ویژه سازمان همکاری‌ های اسلامی برای افغانستان تلاش‌های کمک ‌رسانی و هماهنگی و تعامل اقتصادی و سیاسی با افغانستان را پیگیری کند.

در همین حال توماس وست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان در توییتی نتایج نشست سازمان همکاری‌ های اسلامی به میزبانی پاکستان را مهم خوانده و از آن استقبال کرد.

وست در ادامه نیز ایجاد صندوق پولی بشردوستانه و تعیین نماینده ویژه سازمان همکاری اسلامی برای افغانستان را از جمله دستاوردهای این نشست دانست و افزود که واشنگتن از نقش و سهمگیری این سازمان برای تامین کمک ‌های بشری برای مردم افغانستان استقبال می‌ کند.

***

درخور یاد است که سازمان کنفرانس اسلامی معروف به سازمان همکاری اسلامی یک سازمان بین‌المللیست که در سال ۱۹۶۹ ترسایی با عضویت ۵۷ کشور اسلامی در چهار قاره جهان تاسیس شد. ارتقا همبستگی اسلامی میان کشورهای عضو، حمایت از همکاری میان کشورهای عضو در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی، و دیگر موارد اساسی و مشورت میان کشورهای عضو در سازمان ‌های بین المللی، تلاش در جهت محو تبعیض نژادی و خاتمه بخشیدن به استعمار در تمام اشکال آن، اتخاذ تدابیر لازم برای پشتیبانی از صلح و امنیت بین ‌المللی مبتنی برعدالت، هماهنگ کردن تلاش‌ها به منظور حفاظت از اماکن مقدس و آزاد سازی آنها و پشتیبانی از مبارزه ملت فلسطین و کمک به این ملت در جهت بازپس گرفتن حقوق خود و آزاد نمودن سرزمینش، پشتیبانی از مبارزه تمام ملل اسلامی در راه حفاظت از کرامت، استقلال و حقوق ملی ‌شان و ایجاد جوی به منظور ارتقا همکاری و تفاهم میان کشورهای اسلامی و دیگر کشورها از اهداف این سازمان است.

 

 

بامـداد ـ سیاسی ـ ۳/ ۲۱ـ ۲۰۱۲

Copyright ©bamdaad 2021