اعتصاب اتحادیه‌های کارگری ترکیه در پی حادثه مرگبار معدن

 

اتحادیه‌های کارگری ترکیه می‌گویند: خصوصی‌سازی بخش معدن در سال‌های اخیر شرایط کاری را خطرناکتر از پیش کرده است چون صاحبان این معادن خصوصی، به قدر کافی برای تامین امنیت معدنچیان سرمایه‌گذاری نمی‌کنند.

 

 

در پی یک حادثه مرگبار معدن، اعتراض‌هایی در شهرهای بزرگ ترکیه صورت گرفت.  به نقل از خبرگزاری رویترز، همزمان با آغاز سه روز عزای عمومی در ترکیه در پی فاجعه معدن سوما، اتحادیه‌های کارگری اعلام کرده‌اند، در اعتراض به وضعیت ایمنی کارگران، یک روز اعتصاب می‌کنند.

در سانحه معدن در غرب ترکیه دست‌کم ۲۷۴ * کارگر کشته و ۱۰۰ نفر مفقود شده‌اند که بالاترین آمار در تاریخ حوادث معدنی ترکیه است.معترضان خشمگین از سانحه معدن در ترکیه، خواهان استعفای نخست ‌وزیر شدند.

اتحادیه‌های کارگری ترکیه می‌گویند، خصوصی‌سازی بخش معدن در سال‌های اخیر، شرایط کاری را خطرناکتر از پیش کرده است چون صاحبان این معادن خصوصی، به قدر کافی برای تامین امنیت معدنچیان سرمایه‌گذاری نمی‌کنند. معدن محل حادثه، ۹ سال پیش خصوصی شده بود.

در همین راستا اعتراض‌هایی در چند شهر ترکیه در گرفت.

سانحه مرگبار اخیر سه ‌شنبه ۱۳ می رخ داد و بیش از ۷۰۰ معدنچی را زیر زمین گیر انداخت. مقامات دولتی می‌گویند، در یک ساعت بعد از انفجار در معدن، ۳۶۳ کارگر نجات داده شدند ولی‌ عملیات نجات در روز چهارشنبه نتیجه‌ای نداشته است.

در شهر سوما، معترضان علیه رجب طیب اردوغان، نخست وزیر که پس از فاجعه معدن از این شهر بازدید می‌کرد، شعار دادند و به سوی موتر او سنگ پرتاب کردند.

گروهی از معترضان خواهان استعفای اردوغان بودند. ماموران پولیس با بعضی از معترضان برخورد کردند. طبق گزارش‌ها، اردوغان برای مدتی در یک مرکز خرید پناه برد.

آرزو چرقز اوغلو، رییس اتحادیه سندیکاهای انقلابی ترکیه، به خبرنگاران گفته است که گروه‌های متعددی از این اتحادیه‌ها، برای اعتصاب موافقت کرده‌اند.

چرقز اوغلو همچنین از شهروندان دیگر خواسته است برای همراهی با کارگران، سیاه بپوشند و در مقابل وزارت کار تظاهرات کنند.

یک نماینده حزب مخالف دولت در مجلس ترکیه، دولت را متهم کرده که طرح اخیر مجلس برای تحقیق و تفحص درباره حوادث معدنی را رد کرده است.

با این حال وزیر کار ترکیه گفته است که این معدن طبق معمول بازرسی می‌شده و آخرین نوبت بازرسی، ماه مارچ گذشته بوده است.

این در حالی است که این اعتراضات به شهرهای بزرگ نیز کشیده شد. پولیس استانبول تلاش کرد با آب‌ پاش و گاز اشک‌ آور، معترضان را پراکنده کند.

از رجب طیب اردوغان نقل‌قول شده است که با نام‌بردن از چندین حادثه معدنی در سرتاسر جهان، از جمله یک حادثه در بریتانیا در قرن ۱۹ میلادی، تلاش کرده از سابقه دولت ترکیه در این باره دفاع کند.

با این اظهارات، کاربران شبکه‌های اجتماعی نخست‌وزیر ترکیه را آماج انتقادها و کنایه‌های خود قرار داده‌اند.

 

* به نقل از استاندرد اونلاین این رقم امروز به ۲۸۴  تن رسیده است. 

بامـداد ـ اجتماعی ـ ۱ / ۱۴ـ ۱۶۰۵