لیو کان (Léo Cans) مدیر « ماموریت فلسطینِ پزشکان بدون مرز» است و در بیت المقدس (اورشلیم) کار میکند. او در تازه ترین گزارش خود از وضعیت نوار غزه گفت بیمارستان های این منطقه لبریز از مجروحانی شده است که در « وضعیت فاجعه بار» این منطقه گیر افتادهاند: وضع غزه فاجعه بار است، بیمارستانها لبریز شدهاند. تعداد مجروحان بیاندازه زیاد است ، تمامی بیمارستان های نوار غزه شاهد جریان پایان ناپذیر ورود مجروحان هستند. تیم های درمانی خسته شده و شبانه روز برای مداوای مجروهین تلاش می کنند.
به گزارش زمانه، شبکه تلویزیونی «دموکراسی ناو ـ Democracy Now » کمی پیش از انتشار گزارش « پزشکان بدون مرز»، در تازه ترین گزارش خبری از نوار غزه اعلام کرد که کشته های غزه به ۷۷۰ نفر رسید. هم زمان حملات اسراییل مدرسه ها شامل بر دو مدرسه سازمان ملل متحد ، بیمارستانها، یک دانشگاه و یک بازار را هدف گرفت. و همچنین نوشت ۲۰۰هزار نفر تا اکنون در غزه آواره شده اند. تعداد زخمیها هم از چهارهزار نفر گذشته است. هم زمان یک بیمارستان در نوار غزه نامی آشنا برای رسانه های بینالملی شده است: بیمارستان شفا.
به عنوان مثال، شبکه چهار بریتانیا با یک پزشک در این بیمارستان مصاحبه می کند که می گوید این بیمارستان بدل به یک اردوگاه آواره گان شده است، آن هم در حالی که بیمارستان پر از زخمی است.
پزشکان بدون مرز با اشاره به بمباران بیمارستان های نوار غزه نوشت: در جایگاه پزشکان بدون مرز، بی اندازه نگران این هستیم که امکانات درمانی هم در امان نمانده اند. یکی از بیمارستان های مورد حمایت ما، با حمله هوایی آسیب دید. در یک حمله هوایی دیگر، یک آمبولانس مجروحان درست روبه روی بیمارستانی که ما در آن کار می کردیم، منفجر شد. تیم پزشکان بدون مرز در آن زمان یک بیمار را جراحی می کردند، مجبور شدند با عجله بیمارستان را ترک کنند. تکرار میکنیم: باید به مراکز درمانی احترام گذاشته شود. این دیگر چیزی نیست که بخواهیم سرش مذاکره کنیم.
در حالی که نزدیک به ده درصد جمعیت دو میلیون و سیصد هزار نفری نوار غزه در گذر چهار روز نخست جنگ اسراییل با حماس آواره شدهاند که مقامات ارشد دولت اسراییل، به مردم این منطقه هشدار میدهند که باید از اینجا خارج شویم.
از جمله بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسراییل در خطاب به مردم غزه گفت: به ساکنین غزه می گویم: همینالان از [شهر] خارج شوید، چون عملیات ما در همه مکانها و با تمامی قدرت انجام خواهد گرفت. با این حال، دولت اسراییل به رسانه ها نمی گوید مردم غیرنظامی در غزه باید به کجا بروند.
سراسر مرز نوار غزه با اسراییل لبریز ابزارآلات جنگی مانند تانک شده است. از آن سو، دولت مصر مرز خود با نوارغزه را باز نمی کند. هنوز دلیل مشخصی برای این تصمیم دولت مصر اعلام نشده است اما رجب سویلو، دبیر بخش ترکیه رسانه « میدلایستآیز» در شبکه ایکس نوشت: مصر می گوید پیشنهاد اسراییل برای تخلیه شهروندان نوار غزه به [صحرای] سینا، تلاشی برای انحلال فلسطین است. یک منبع امنیتی عالی رتبه به رسانهها گفته است: « اسراییل فلسطینیها را وادار به انتخاب بین مرگ در بمباران و یا آواره گی در خارج سرزمین خود میکند ».
پزشکان بدون مرز با اشاره به ویرانی کلیت ساختمانها، اشاره کرد که حتا کنار دفتر این سازمان در نوار غزه ، بمباران شده است: بعضی وقت ها نیمه شب پیامک دست مردم می رسد که به آنها می گوید باید خانه هایشان را تخلیه کنند، همان طور که این اتفاق برای برخی از کارمندان ما در غزه رخ داد. شما باید نیمه شب بچههایت را بیدار کنی و خانه ات را ترک کنی، بدون اینکه بتوانی هیچ کدام از وسایل ات را برداری و باید به مکانی امن برسی. اما در بیشتر مواقع مردم نمی دانند به کجا باید بروند ، آن ها نیمه های شب بیرون خانه می یابند، اطراف شان تگرگ بمباران است. کجا می توانند امنیت پیدا کنند؟
پزشکان بدون مرز یادآور می شود که این مردم، « به همه چیز نیاز دارند: آب، حمام ، غذا، امکانات خواب ». این در حالیست که دولت اسراییل هم زمان با کامل شدن محاصره نوار غزه اعلام کرد که اجازه ورود «آب، غذا، سوخت و برق» به این منطقه را نمی دهد. پزشکان بدون مرز نوشت این محاصره کار آنها را سختتر کرده است: حالا دولت اسراییل تصمیم گرفته تا به کل آب و برق را قطع کند و شبکه تلفن هم بشدت آسیب دیده است. امروز صبح، نتوانستیم با تلیفون تیم مان درغزه را پیدا کنیم. درنهایت تمامی اینها هماهنگی عملیات های نجات و دسترسی به مجروحان را بیاندازه سخت کرده است.
پزشکان بدون مرز با اشاره به شدت خشونتها در نوار غزه، گزارش خود را به پایان میبرد: شدت خشونتها و بمباران ها و همچنین تعداد کشته ها، تکاندهنده است. اعلام یک جنگ، تحت هیچ شرایطی نمی بایست به مجازات دسته جمعی تمامی جمعیت غزه تبدیل شود.
قطع آب، برق و سوخت غیرقابل قبول است، زیرا کل جمعیت را مجازات می کنند و آنان را از نیازهای اولیه خود محروم میسازند.
بامـداد ـ فرهنگی و اجتماعی ـ ۳/ ۲۳ـ ۱۱۱۰
Copyright ©bamdaad 2023