به مناسبت ۲۹ سپتامبر روز جهانی قلب

 

داکتر سید فرید شاه رفیعی

داشتن زنده گی سالم در گرو داشتن قلب سالم است. برای داشتن قلب سالم باید سبک زنده گی سالم را اختیار کرد.

به این نکات که می توانید برای مراقبت از قلب خود انجام دهید توجه داشته باشید:

۱ ـ سگرت را ترک کنید:

اگر سگرت میکشید آن را ترک کنید.این بهترین کاری است که میتوانید برای سلامت قلب خود انجام بدهید. سگرت کشیدن یکی از دلایل اصلی امراض قلبی ( بویژه امراض شریان های قلب ) میباشد.تحقیقات نشان داده که یک سلل پس از ترک سگرت خطر حمله قلب نزد فرد به نصف کاهش می یابد.

۲ ـ  فعال و متحرک باشد:

فعال ماندن و تحرکیت بیشتر می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. سعی کنید هر هفته 150 دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط یا 5 روز در هفته حدود 30 دقیقه فعالیت داشته باشید.

۳ ـ  وزن خود را مدیریت کنید:

اضافه وزن میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد. به یک رژیم غذایی سالم و متعادل، دارای چربی و قند کمتر، با مقدار زیادی میوه و سبزیجات پایبند باشید.

۴ ـفایبر بیشتر بخورید:

حداقل سی گرام فایبر در روز بخورید تا به سلامت قلب کمک کنید. منابع مهم فایبر از نان سبوس دار گرفته تا جو و غله جات سبوس دار ، کچالو با پوست ، میوه جات پوست دار و سبزیجات فراوان میباشد.

۵ ـ  مصرف چربی های اشباع شده (جامد) را کاهش دهید:

بلند بودن سطح کلسترول در خون زمینه ساز بسیاری از بیماری های قلبی میباشد. سطح کلسترول در خون شما زمانی افزایش می یابد که رژیم غذایی شما حاوی مقدار زیادی غذاهای حاوی چربی اشباع شده باشد.

۶ ـ رژیم غذایی مناسب را دریافت کنید:

تا حد امکان روز چند وعده از انواع میوه جات و سبزیجات استفاده کنید، آنها منبع خوبی از فایبر، ویتامین ها و مواد معدنی اند. از غذاهای صنعتی ، فست فود و از قبل آماده شده اجتناب کنید. روزانه مقدار کافی مایعات ( آب و مایعات طبیعی) دریافت نموده ، از نوشابه های گازدار، انرژی زا و جوس های حاوی قندهای صنعتی پرهیز کنید.

۷ ـ  نمک را کم کنید:

برای حفظ فشارخون سالم از مصرف نمک زیاد چه در آشپزی چه در سر دسترخوان اجتناب کنید. فراموش نکنید که مراقب غذاهای از قبل آماده شده باشید که سطح نمک بسیار بالا دارند. سعی کنید در کل روزانه از 6 گرام ( معادل یک قاشق چایخوری) بیشتر نمک نخورید.

۸ ـ  ماهی (خوراکی های دریایی) بیشتر استفاده کنید:

تا حد امکان در رژیم غذایی خویش مقادیر بیشتر غذاهای دریایی ( ماهی ) را شامل سازید، این خوراکی ها منبع خوبی از چربی های امگا 3 هستند که می تواند به محافظت در برابر بیماری های قلبی کمک کند.

۹ ـ  مشروبات الکولی ننوشید:

سعی کنید ازالکول پرهیز کنید تا خطرمشکلات جدی برای سلامتی خود از جمله خطرات سلامت قلب را کاهش دهید.

۱۰ ـ خسته باب و دانه جات را میان وعده بخورید:

با خوردن خسته باب مناسب و بدون نمک ( مثل چهارمغز و بادام و.....) در میان وعده های غذایی به اندازه ، چربی های غیرمشبوع را به رژیم غذایی خود اضافه کرده و برای مدت طولانی سیر میمانید که این امر نیز به کاهش سطح کلسترول کمک میکند.

۱۱ ـ حفظ الصحه را جداً مراعات کنید:

مراعات نمودن جدی حفظ الصحه و نظافت محیطی ( جلوگیری از آلوده گی هوا، پاکی محیط و کاهش خطر انتشار میکروب ها) و حفظ الصحه شخصی و نظافت بدن ( بویژه حفظ الصحه دهن و دندان) میتواند در کاهش خطرات بیماری های قلبی نقش موثر داشته باشید.

۱۲ ـ روان سالم ، آرام و مطمین داشته باشید:

با اجتناب از استرس و تشویش ، داشتن روحیه بلند ، شاد و امیدوار روان خویش را سالم نگهداشته و به سلامت قلب خود کمک کنید .....و بالاخره محبت بورزید و از کینه و نفرت ورزی اجتناب کنید!

 

بامـداد ـ فرهنگی و اجتماعی ـ ۲/ ۲۳ـ ۰۲۱۰

Copyright ©bamdaad 2023