گزارش فعالیت های ایتلاف درسه ماه گذشته که توسط پوهاند داکتر محمد داوود راوش در ششمین اجلاس شورای عالی ایتلاف احزاب دموکرات وترقی خواه افغانستان ارایه شد

 

«  رفقا و دوستان گرامی ، اعضای محترم شورای عا لی ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه افغانستان !

اجازه میخواهم تا نخست از همه تشریف آوری شما را در ششمین اجلاس شورای عالی ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه افغانستان خیر مقدم و خوش آمدید بگویم.

جلسه کنونی بیانگر رشد و استحکام هرچه بیشتر ایتلاف ما است که یکسال و چهار ماه قبل پایه گذاری گردید و با گذار از دشواری ها اکنون هفت حزب و سازمان سیاسی عضویت آنرا دارد.

 

حضار گرانقدر!

جلسه شورای عالی ایتلاف در شرایط واوضاع پیچیده و دشوار کشورما نه تنها با مسایل اساسی روز بلکه به امور مربوط به دورنما های تاریخی نزدیک و دور جنبش ترقیخواهانه کشور که در پلاتفورم ایتلاف پیشبینی گردیده است در این جلسه خواهیم پرداخت.

شما آگاه هستید که در حال حاضر ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه افغانستان ،در شرایط کاملاً متفاوتی، با تحرک بیشتر در حال تغییر است و بر بنیاد نگرش علمی و شناخت دقیق از وضعیت عینی و مشخص جامعه و جنبش دادخواه و دموکراتیک کشور گام بر میدارد.

ایتلاف ما مسلماً ارگانیست زنده و رشد یابنده که در برابر تغیرات اوضاع از خود واکنش نشان میدهد ، به مراحل تکاملی و جدیدی گام می نهد و اهداف خود را مطابق ضرورت زمان عیار میسازد.

تجارب بما نشان می دهد که فقط در صورتی که جنبش دادخواه ، اهداف مطروحه خود را حفظ کند، قادر است خود را با شرایط تغییر یابنده با موفقیعت دمساز کند و حتا زیربار دشوار ترین و غیر منتظره ترین شرایط ، سمت وسوی درست سیاسی بیابد.

رفقا و دوستان گرامی!

چند ماه قبل زمانیکه ، هیا ت نماینده گی حزب مردم افغانستان مسوولیت دوره یی ایتلاف را عهده دار می شد، من بحیث رییس  دوره یی ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه افغانستان در جریان صحبت خویش یاد آور شدم که زیستن در روند همسویی و همگرایی به منظور ساختن یک سازمان بزرگ واحد متعهد به آرمانهای زحمتکشان افغانستان که جای آن بنابر عوامل مختلف در جامعه ما خالیست، نیاز به کار شبا روزی دارد و استراحت برای فرد فرد ما حرام است.

بدین منظور هیات ریسه ایتلاف کارکردها و اقدام ها را منظم و هرچه متمرکزتر ساخت. ما در جریان ماه های اخیر برنامه ریزی کردیم تا در رابطه به یک رشته مسایل مهم وحیاتی برای تحقق اهداف نشانی شده در پلاتفورم ایتلاف به کار های عملی گام گذاریم و راه رسیدن به مراحل بعدی خود را سرعت بخشیم. ما تصمیم گرفتیم جلسات تفاهمی وتبادل  نظر را میان اعضای احزاب مشمول ایتلاف دایرکنیم. ما دیدگا ه های مانرا در داخل وخارج از کشور به آنعده از رفقای عزیز مربوط جنبش ترقیخواهانه که بنابرملاحظات و برداشت های نسبتا متفاوت شان از وضعیت جنبش و اوضاع افغانستان تا کنون بشکل غیر متشکل و یا درحلقه های کوچک مصروف مبارزه اند، پیشنهادهای معین و عملی را بخاطر تقویه ایتلاف که بدون شک تقویت و گسترش جنبش دادخواه کشوراست مطرح کردیم.

ما خود را مکلف ساختیم تا مذاکرات هرچه وسیعتررا با سایراحزاب و سازمانهای همسو وخوش نام کشور که عملن در جامعه حضور دارند، برپا کنیم و روی گسترش پایه های ایتلاف و یا گزینه های دیگر برای وحدت وهمسویی جنبش، در داخل کشور به گفتمان رفیقانه ، سازنده ، اصولی وعملی بپردازیم.

ما کار برای توضیح وتشریح اهداف بنیادی ایتلاف در میان نماینده گان احزاب و نهاد های ترقیخواه کشورسرعت بخشیدیم.ما توانستیم که در روشنایی اسناد مسجل ایتلاف به ارتباط مسایل مهم و سرنوشت سازملی کشور، رویداد ها و حوادث مهم سیاسی نظامی که با استقلال ، آزادی ، تمامیت ارضی و رفاه عامه و زنده گی مردمان این سرزمین موضیعگری کنیم و در بعضی موارد واکنش سریع همرا با طرح های علمن تنظیم شده و عینی و عملی به پیشگاه مردم پیشکش نماییم.ما تلاش کردیم که برنامه های عملی برای درک مشکلات هموطنان خود در داخل و خارج وبطور مشخص برای آنعده از هموطنان پناهنده به خارج و بیجا شده در داخل کشور رویدست گیریم و در کل بتوانیم وظیفه و رسالت خود را بمثابه جریان مدافع زحمتکشان کشور حد اقل در حدود امکانات ایفا نماییم. و بلاخره ما تصمیم گرفتیم تا در راستای پیاده نمودن اهداف نهایی ایتلاف که همانا رفتن بسوی ایجاد حزب بزرگ است ، گام عملی بگذاریم.اجازه دهید از نام هیات رییسه ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه بخشی از کارهای انجام شده را بصورت فشرده بیان نمایم و آن چیز های را که نتوانستیم به آینده نزدیک موکول کنیم.

اعضای شورای عا لی ایتلاف ، رفقا ودوستان عزیز!

طبق پلان، جلسات هیات رییسه ایتلاف منظمن دایر و مسایل مهم و سرنوشت ساز مربوط به ایتلاف ،جنبش دادخواه کشور و اوضاع سیاسی نظامی و رویدادهای کشور را به بحث و گفتمان گرفته تصامیم مشخص در زمینه های معین تصویب و طرز العمل های کاری اتخاذ نموده است. به مسله تماس و کار با نهاد های اجتماعی و جامعه مدنی افغانی داخل و خارج کشور پرداخته شده و مطابق پروگرام مشخص رییس و عده ای ازاعضای هیات رییسه ایتلاف در این راستا کار های را انجام داده که فشرده آن بیان میگردد:

-  دیدار با اعضای رهبری اتحادیه انجمن های افغان در کشور هالند.

-  دیدار و ملاقات با اعضای رهبری همایش اروپایی زنان در هالند.

-  دیدار واشتراک در گرد هما یی زنان در هالند.

-  دیدار و ملاقات با هیات رهبری اتحادیه افغانهای کشور یونان.

-  ملاقات با عده ای از پناهجویان افغان در کشور یونان،

ـ دیدار و ملاقات با عده ای ازمسوولین شورای مهاجران افغان در آلمان.

-  دیدار با برخی از اعضای انجمن همبسته گی افغانها در یونان.

در این نشست ها و ملاقات ها، رییس وعده ای از اعضای هیات رییسه ایتلاف دررابطه به وصع مهاجرت ها در داخل و در کشورهای همسایه و جهان و همچنان عوامل مهاجرت ها و عدم کفایت حاکمیت کنونی بخاطر فراهم آوری زمینه های بازگشت به زنده گی آبرو مندانه انان در کشورها معلومات داده و بطور مشخص وضعیت پناهنده گان افغان را در کشور یونان اسفبار خوانده تلاش نمودند تا در جریان ملاقات با عده ای از مسوولین و نماینده گان احزاب ایتلاف های سیاسی یونان و نهاد های جامعه مدنی آن کشور در رابطه به وضعیت پناهجویان افغانی در روشنایی کنوانسیون های حقوق بشر و مهاجرین سازمان ملل متحد بحیث نقطه مرکز گفتمان توجه صورت گرفته و تقاضای رسیده گی هر چه زودتر در مورد این عده از پناهجویان خواهان گردید اند .گفتنی است که تنها در کشور یونان حدود سی هزار پناهنده افغان در حالت بی سرنوشتی  بسر میبرند.

رفقا و دوستان گرامی!

اعضای محترم شورای عا لی ایتلاف!

جلسات تبادل نظر میان کادر ها و فعالان حزبی پیوند ملی ، شورای تفاهم برای وحدت نیرو های دموکرات وترقیخواه و طرفدار عدالت در داخل کشور و جلسه وسیع کادر ها و فعا لان احزاب مشمول ایتلاف در خارج کشور و جلسه کادر ها و فعالان جنبش ترقیخواهانه خارج ایتلاف بشمول نماینده گان برخی از احزاب سیاسی ، نهاد ها شخصیت های نا متشکل سیاسی خارج کشور راه اندازی شده بود ، موفقانه پایان یافت.ما درجریان بحث و گفتمان که با طیف های وسیع از رفقا و دوستان از داخل و خارج ایتلاف با برگزاری گردهمایی های وسیع ، حضوری و پالتالکی در چند ماه گذشته داشتیم ، اکثریت اشتراک کننده گان به این عقیده بودند که بدون حضور فعال، متشکل و یک دست نیروهای دموکرات و ترقیخواه درچاچوب یک حزب بزرگ و واحد سراسری  از جمع اعضای مشمول ایتلاف وسایر نیرو های دادخواه و همسو که با تاسف درپراگنده گی بسر میبرند ، امکان بیرون رفت کشور از بحران فاجعه بار کنونی میسرنخواهد بود. بودند عده ای از رفقای که در این نشست ها به بحث پرداختند و این سوال را مطرح  مینمودند که آیا زمان آن فرا نرسیده است تا با گذاشتن گام های عملی روانه ای کارزار  ساختار حزب جدید شویم ؟. حزب جدیدی که وحدت میکانیکی ساختار ها نه بلکه  سازمان یکپارچه سیاسی انسانهای همفکرخواهد بود.گزینه دوم که پیگیری پروسه گسترش ایتلاف از جمع سایر نیرو های تحول طلب و دادخواه مطرح شد، نیز قابل مکث برای ما بود و در جمله وظایف روزمره ماست.

حضار محترم!

در فاصله میان دو جلسه شورای عا لی ایتلاف رییس  دوره یی ایتلاف با شرکت عده ای از اعضای هیات رییسه ایتلاف تماس ها ، بحث و مذاکره و دید و وادید های منظم ومسولانه از نام ایتلاف با نماینده گان حزب ملی ترقی وطن، حزب وطن، حزب کنگره ملی ، سازمان عیاران ، حزب اتحاد آزادی مردم افغانستان  و یک عده از احزاب وساختار های سیاسی دیگر و عده ای از شخصیت های مستقل و نا متشکل جنبش ، انجام داده و روی اهداف ایتلاف و استماع دید گاه های شان پیرامون وضعیت جاری کشور وضرورت اتحاد و یکپارچه گی نیرو های تحول طلب افغانی بحث های گسترده داشته که ما نتایج انرا خوش بینانه و پر ثمر ارزیابی نموده انتظار تصمییم  رفقای همرزم و همسوی  دیگر خود را داریم. بجاست تا از تصمیم سیاسی رفقا ابراهیم دهقان و عده ای از همرزمان شان مبنی بر شرکت در مبارزه متشکل در شورای تفاهم برای وحدت که یکی از اعضای مشمول ایتلاف میباشد به قدردانی یاد کرد.

رفقای عزیز، اعضای محترم شورای عا لی ایتلاف !

بنابر توافق هیات رییسه ایتلاف ، رییس  دوره یی ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه افغانستان و رییس  حزب مردم افغانستان در یک سفر کاری مدت بیست وهفت روز را در اروپابسر برد. در این مدت کار های سودمند در راستای توضیح اهداف ودورنمای ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه افغانستان در حلقات روشنفکری افغانی و نماینده گان برخی از احزاب سیاسی ، پار لمانها ، نهاد های جامعه مدنی ، ژورنالستان و اگاهان سیاسی کشور های اروپایی واعضای خزب مردم و بیش ازدوصد تن از شخصیت های مطرح سیاسی جنبش ترقی خواهانه کشور مقیم درکشورهای اروپایی ، آمریکا ،کانادا و روسیه فدراتیف بطور حضوری ویا با استفاده از امکانات انترنتی و تیلفون انجام داده است که در بخشی از این ملاقات ها یاد می شود.رییس  دوره یی ایتلاف در ملاقاتی که در برلین با رییس فرکسیون پارلمانی و عده ای از اعضای رهبری حزب چپ های آلمان داشت، در مورد انکشافات سیاسی ،نظامی،اقتصاد ی و اجتماعی افغانستان ، روند ایجاد و پاگیری ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه افغانستان ، مسئله خروج احتمالی نیروهای خارجی در سال ۲۰۱۴ از کشوروانتخابات ریاست جمهوری افغانستان دیدگاه های ایتلاف را مطرح نموده که مورد علاقمندی جدی آنان قرار گرفت. این ملاقات حدود سه ساعت را در مقر پارلمان آلمان دربر گرفت. در روز دیگرهیات نماینده گی ایتلاف و رییس  دوره یی آن درکنفرانس بین المللی که در باره سیاست های انکشافی با اشتراک بیش از دوصد نماینده ازسوی سازمانهاو نهاد های سیاسی و  اجتماعی اروپا ،اسیا ،امریکای لاتین و آفریقا در برلین بتاریخ ۳۱ ماه جون تدویر یافت فعالانه شرکت نموده ضمن دیدارهای ارزشمند و همه جانبه، روی انکشاف همکاری ها میان ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات وترقیخواه افغانستان با سایر نیرو های عدالت خواه جهانی تبادل نظر نمودند.

در حاشیه این کنفرانس ملاقاتی میان رییس  دوره یی ایتلاف با آقای شنکر گوپال کرشنا یکی از فعالان سیاسی و اجتماعی کشور هند ، اشتراک در کنفرانس مطبوعاتی که از سوی عده ای از روزنامه نگاران آلمانی و سویسی را اندازی شده بود. رییس  دوره یی ایتلاف به سؤالات انان روی مسایل مربوط به، انکشاف اوضاع سیاسی نطامی کشورپس از سال ۲۰۱۴ ، نقش همسایه گان در برقراری صلح و بسا موارد مورد علاقه پاسخ های معین ارایه داشتند.به همین ترتیب مصاحبه مفصل رییس  دوریی ایتلاف با خبر نگاران جراید آلمانی در ایام اقامت صورت گرفت که در جراید معتبر چون نارد دوچ لند آلمان با تیراژ قابل ملاحظه به نشر رسید. بطور خلاصه میتوان یاد آور شد که در مجموع ملاقات ها راه های تعمیق همبستگی بین المللی احزاب ترقیخواه و نیل به موضیع مشترک در مسایل جهانی جستجوگردیده ، طرفین نیز خواهان تعمیق ،گسترش وا دامه چنین بحث های سودمند گردیدند.هیات موظف در پاریس ملاقات های سود مند با نماینده گان برخی سازمانهای عدالت خواه ودموکرات کشور های سویس و فرانسه داشتند.

رییس  دوره یی ایتلاف در جریان اقامت در اروپا ، ملاقاتی داشتند با جناب پانوستریگاه، عضو کمیته مرکزی و رییس  شعبه روابط بین المللی اتحاد چپ های یونان که متشکل است از ایتلاف چندین حزب و نهاد سیاسی دادخواه آن کشو و زیر نام سریزا درکشور یونان مبارزه میکنند. در این ملاقات رییس  دوره یی ایتلاف در مورد پلاتفورم ، موقف و وضعیت سیاسی ، کار های انجام شده و پلان های بعدی ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه افغانستان و بطور مشخص موضیعگیری ایتلاف در کار زار انتخابات آینده ریاست جمهوری و شورا های ولایتی کشور ، مسایل مربوط به خروج احتمالی نیرو های خارجی از افغانستان و بسا مسایل دیگر توضیحات مفصل ارایه داشته که مورد علاقمندی هئیات میزبان قرار گرفته ، در مقابل آقای پانوس ضمن ابراز خرسندی ازفعالیت های ایتلاف در وضعیت کنونی و حضور و جایگاه ایتلاف در جامعه افغانی چنین گفتند:

« ایتلاف چپ های یونان ازمرحله ای می گذرد که ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه افغانستان اکنون در حال گذر از آن است.ایتلاف ما در نهایت توانست حزب واحد جدید را ایجاد و پروگرام های برنامه وی خویشرا موفقانه به پیش میبرد .که خوشبختانه میان احزاب داد خواه اروپا مقام اول ودر داخل یونان مقام دوم را در جمع احزاب عدالت خواه و پیشرو حایز گردیده است . بشما اطمینان میدهیم که در صورت نیار ما تجارب خود را در اختیار ایتلاف شما قرار خواهیم داد ،ولی ما از همین اکنون در راستای شناسایی ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه افغانستان در مجامع سیاسی داخل یونان و مجامع بین المللی بمثابه حرکت مردمی و ترقیخواهانه به نفع زحمتکشان افغانستان پشتیبانی خویشرا ابراز داشته کار خواهیم کرد. »

اعضای محترم شورای عا لی ایتلاف !

هیات رییسه ایتلاف با در نظر داشت اهمیت اثر گذاری رسانه ها در بیان دیدگاه ها وآماج های ایتلاف ودرک سیاسی اعضا و هوا داران ایتلاف و جنبش ترقیخواهانه به ابزار رسانشی ريال ارزش قایل بوده و همین دیدگاه سبب شد تا از بدو ایجاد ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه افغانستان تا هم اکنون ارگانهای نشراتی احزاب مشمول ایتلاف چون ماهنامه حقیقت زمان ، سایت های انترنتی آینده ، بامداد ، حقیقت  و صفحات فیسبوکی چون بسوی کنگره که اخیراً فعال شده ، نقش بالنده و اثرگذار ی را در انعکاس کار کرد ها ،اقدا ما ت، توضیح اهداف ایتلاف مسجل در پلاتفورم و سایر اسناد اساسی دیگر آن به جا گذاشته است و این ارگانها توانسته اند ،جایگاه اندیشه پرداز و میدان تابش، بینش و گویش ایتلاف ما باشد بجا خواهد بود ازکار پرثمر ، باحوصله و دقیق مسولین و دست اندر کاران همه ای این ارگانهای نشراتی به قدردانی یاد کرد وکار کمیته رسانه ها و فرهنگ را با لنده تر تمنا کینم.

رفقا و دوستان گرانقدر !

با آنکه همه ای ما می اندیشیم و معتقد هستیم که میدان اصلی مبارزه افغانستان است وباید همه تلاش در داخل کشور صورت گیرد، باید خاطر نشان ساخت که در خارج کشور نیز کار فراوان بخاطر ایتلاف ما وجود دارد و ما نباید امکانات و چانس های خوب را از دست بدهیم.همه میدانند که در اکثریت پروسه های افغانستان تاثیرات بیرونی نقش تعین کننده دارند و این نقش ها میتواند مثبت ویا منفی باشد. حضورپررنگ اعضای احزاب مشمول ایتلاف ما در زمینه توضیح واقیعت های درون جامعه ما و ارایه بدیل های کارا وموثر برای شگوفایی وطن ما همراه با سد واقع شدن در برابربرخی از پلان های نا عاقبت اندیشانه  دست اندر کاران بیرونی سیاست های افغانستان، بوسیله نیرو های عدالت خواه کشورهای متذکره ، کاریست که از طریق کمیته سراسری خارج کشور ایتلاف مابخوبی رویدست گرفته شده و قابل مکث است.

کمیته خارج کشور ایتلاف ما در روشنایی اهداف پلاتفورم و تصامیم شورای عالی و هیات رییسه ایتلاف بطوردوامدار نقش اثرگذاار خود را در میان طیف های وسیع نیروهای دادگستر افغانی و احزاب ، سازمانها و نهاد های جامعه مدنی کشور های خارجی ایفا مینماید .تدویر همایش نیرو های ترفیخواه خارج کشوربرای بحث با لای اسناداساسی ایتلاف و راه اندازی جلسات تبادل نظر پیرامون چگونگی فعالیت های ایتلاف ،نظر خواهی اعضا و هواداران ایتلاف در خارج کشور بالای پرسشنامه ها و راهکار های هیات رییسه ایتلاف و راه اندازی ملاقات ها ، دید و بازدید ها با نماینده گان احزاب و نهاد های رسمی و جامعه مدنی کشور های خارجی تأثیر گذار بر اوضاع افغانستان .بوسیله این کمیته ما را هرچه بیشتر خشنود و امید وار به تحقق اهداف ما در جهت خدمت به مردم مستضعف ما میسازد .کار شانرا می ستاییم و توانایی بیشتر برای فرد فرد شان می طلبیم.

حال به دو مسا له دیگر می پردازیم :

نخست ، انتخابت قریب الوقوع ریاست جمهوری و شورا های ولایتی.

ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه افغانستان، خواستار دولت واقعآ دموکراتیک ، مستقل ، یکپارچه و دارای حاکمیت ملی است .که ممثل اراده مردم افغانستان و ضامن منافع آنان باشد و بتواند کشور را از بحران عمومی بیرون کشد. صلح پا یدار، امنیت ، آزادی و استقلا ل را تأمین و تحکیم بدارد. از تمامیت ارضی کشوردفاع و حراست نمایدو جامعه را به سوی توسعه ، انکشاف ،ترقی و بهبودی زنده گی مردم به ویژه لایه های فقیر جامعه سوق دهد.

لذا شکل گیری دولت دموکراتیک که از طرف مردم در نتیجه انتخابات سری و مستقیم ، بدون تبعیض و تمایز قومی، ملی، مذهبی، نژادی، زبانی و جنسی به وجود آید ، برای ایتلاف ما در اولیت قرار دارد. قرار است در ۳۱ حمل ۱۳۹۳ خورشیدی سومین انتخابات ریاست جمهوری همراه با شورا های ولایتی افغانستان برگزار گردد . هرچند در مورد برگزاری انتخابات به تاریخ مذکور و شفافیت آن نگرانی های جدی وجود دارد اما قانون اساسی کشور حکم میکند و جامعه سیاسی و مدنی افغانستان و جامعه جهانی و سازمان ملل متحد مصرانه میخواهند و تاکید بر آن دارند که انتخابات باید به تاریخ معین برگزار گردند و بر خلاف انتخابات گذشته ، شفاف ، منصفانه ، سراسری ، عمومی ، سالم ، معتبر و قابل پذیرش باشند. با درک این موضوع، هیات رییسه ایتلاف در طی چند ماه گذشته خود را موظف دانست تا جای ایتلاف ما را در اوضاع سیاسی کشور ، شرکت یا عدم شرکت ما را در انتخابات سازمان یافته از جانب حاکمیت کنونی و حامیان بین المللی آن بصورت کل وانتخابات ریاست جمهوری پیش رو بطور اخص مورد مطالعه قرار دهد و طرحی را دراین رابطه به شورای عالی ایتلاف تهیه و پیشکش نماید.

با مسرت باید بشارت داد که این طرح در نتیجه بحث و گفتمان های جدی و اصولی در روشنایی اسنادتوافق شده ایتلاف با در نظر داشت پیشنهادها ، نظریات و طرح های عده ای زیاد از فعالان جنبش و احزاب مشمول ایتلاف با ارایه گزینه های مختلف زیرنام راهکار های ایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه افغانستان تهیه واینک در اختیار شما اعضای محترم شورای عالی ایتلاف قرار دارد تا در زمینه تصمییم اتخاد نمایید.

مساله دوم ، اتخاذ تصمیم در رابطه به چگونگی گام گذاشتن عملی برای تحقق هدف نهای پلاتفورم که همانا رفتن بسوی ایجاد حزب بزرگ واحد سراسری نیروهای دموکرات وترقی خواه است.

رفقا و دوستا ن محترم !

برداشت و فهم ما از جریان جلسات تبادل نظر و تفاهمی که در طی ماه های اخیر راه اندازی گردیده بود ، این است که زمان آن فرا رسیده تا ما گام های عملی را در راستای رفتن بسوی ایجاد حزب بزرگ بامتانت و استواری سیاسی بگذاریم . ولی چیزی که مهم است، باید دقیق ا با لای خطوط اندیشوی واحد مورد قبول همه و میکانیزم های ساختاری تشکیلاتی عادلانه و چگونگی ایجاد چنین حزب که خواست و نیاز زمان ماست گام بگذاریم.

از دید ما حزبی که در حال ساختمان است باید بر اصول زیرین متکی باشد :

حزب آینده ما باید سازمان تجدد گرا ، تحول طلب ، دموکرات و طرفدار عدالت اجتماعی باشد. با افراط چپ و راست و خشونت سیاسی در هر شکل آن مخالف بوده و حل تضادهای سیاسی و اجتماعی راتنها از طریق مسا لمت آمیز ،  قانونی و علنی و از طریق جلب مردم به اندیشه ها و سیاست های ترقیخواهانه و دادخواهانه ممکن بداند. حزبی که به همه ای مردم افغانستان تعلق داشته و خاستگاه اجتماعی انرا اقشار وسیع مردم اعم از روشنفکران ،متخصصان و کارمندان دولتی و خصوصی ، اقشار میانه حال روستایی و دهقانان ، روحانیو ن وطن دوست ، کار گران ، پیشه وران و کوچییان، مالداران ومتشیسین تشکیل دهد.حزب که برای تساوی حقوق انسان ، آزادی انسان و تحولات اجتماعی به نفع توده های مردم مبارزه نماید. و بلاخره حزبی که اصول کلیدی تشکیلاتی و سازمانی آنرا دموکراسی گسترده ای درون حزبی ، وحدت مرامی و تنوع نظریات قبل و بعد از اتخاذ تصمیم، عضویت انفرادی ، رهبری جمعی و مسوولیت فردی ، انتخابی بودن همه ارگانها از بالا تا پایان باشد. رهبری آن مبتنی براصل نامزدی آزاد اعضا ، توزیع صلاحیت ها و تناوب رهبری تشکیل واجراات نماید.

رفقا و دوستان محترم ، اعضای شورای عالی ایتلاف !

چنین بود عمده ترین اقدامات و فعالیت های هیات رییسه ایتلاف در فاصله میان دو جلسه شورای عالی ایتلاف که این جانب به نماینده گی حزب مردم افغانستان سمت رییس  دوره یی ایتلاف را عهده دار بودم. من به تحقق اهداف ایتلاف مطمین هستم. راه ما صادفانه است و موفقیعت همرای ماست. با این امیدواری اجازه میخواهم  تا مسوولیت دوره یی ایتلاف را به هیات نماینده گی کمیسیون انسجام حزب وطن و کلیه نیروهای ملی و وطندوست در راس به رفیق گرا نقدر استاد رزاق اسمراحترامانه واگذار گردم. موفقیعت های مزید شانرا در راه عملی ساختن برنامه های بعدی ایتلاف آرزو نمایم.

با تقدیم احترام »

 

ایتلاف ـ بامداد۱/ ۱۳ ـ ۲۵۰۸