بیش از ۲۰۰ سازمان مردم‌ نهاد در جهان، در نامه ‌ای خطاب به رهبران جهان خواستار دست زدن به یک اقدام بین ‌المللی قاطع با هدف پایان دادن به بحران گرسنه گی در جهان شدند.

بیش از ۲۰۰ سازمان مردم‌ نهاد در یک نامه سرگشاده خطاب به رهبران جهان هشدار دادند، بر طبق برآوردها هر چهار ثانیه یک نفر در جهان از گرسنه گی می ‌میرد و خواستار اقدام بین ‌المللی قاطع برای « پایان دادن به بحران گرسنه گی در حال تشدید در جهان شدند».

به نوشته پایگاه خبری شبکه الجزیره، ۲۳۸ سازمان مردم ‌نهاد متعلق به ۷۵ کشور از جمله سازمان‌های «آکسفام»، « کودکان را نجات دهید» و «طرح بین‌الملل» در این نامه سرگشاده که خطاب به رهبران شرکت کرده در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک فرستادند به ابراز ناراحتی از افزایش فزاینده گرسنه گی در جهان پرداختند.

آنها در این نامه نوشتند: « میزان سرسام ‌آور ۳۴۵ میلیون نفر هم اکنون گرسنه گی شدید را تجربه می ‌کنند، رقمی که از سال ۲۰۱۹ ترسایی تا اکنون بیش از دو برابر شده است.»

آنها تاکید کردند: «به رغم وعده رهبران جهان مبنی بر عدم اجازه به وقوع دوباره گرسنه گی در قرن بیست‌ویکم، گرسنه گی بار دیگر تبدیل به یک پدیده قریب‌الوقوع در سومالی شده است. در سراسر جهان ۵۰ میلیون نفر در ۴۵ کشور در آستانه قحطی قرار گرفته‌اند.»

این سازمان‌های مردم ‌نهاد با اشاره به اینکه بر طبق برآوردها هر روز ۱۹۷۰۰ تن در جهان در اثر گرسنه گی جان خود را از دست می ‌دهند، تاکید کردند، این به معنای اینست که هر چهار ثانیه یک نفر دارد در جهان از گرسنه گی می ‌میرد.

محنا احمد علی الجبالی، از «انجمن مراقبت از خانواده یمن» و از امضاکننده گان این نامه گفت: « این وحشتناک است که با وجود همه فناوری ها در حوزه کشاورزی و تکنیک های برداشت محصول، امروز هنوز ما داریم درباره قحطی در قرن بیست و یکم صحبت می ‌کنیم. این مشکل مربوط به یک کشور یا یک قاره نیست و گرسنه گی هرگز تنها یک علت ندارد. مشکل مربوط به بی عدالتی در کلیت بشریت است. »

او ادامه داد: « ما نباید به منظور تمرکز هم بر ارایه کم‌ های غذایی فوری نجات‌ّ بخش و هم ارایه حمایت‌ های طولانی مدت ‌تر با هدف قادر ساختن مردم به مراقبت از آینده خوید تا هم بر تامین غذای فوری نجات دهنده وهم بر حمایت طولانی مدت تمرکز کنیم تا مردم بتوانند مسوولیت آینده خود و تامین کردن خود شان و خانواده ‌شان حتا یک لحظه بیشتر منتظر بمانیم. »

بر اساس اعلام این سازمان‌ها، بحران جهانی گرسنه گی ناشی از « ترکیب مرگبار فقر، بی‌عدالتی اجتماعی، نابرابری جنسیتی، درگیری، تغییرات آب و هوایی، و شوک‌ های اقتصادی» و همین طور تاثیرات ادامه‌ دار همه ‌گیری ویروس کروناو جنگ در اوکرایین به وجود آمده است.

 

بامـداد ـ فرهنگی و اجتماعی ـ ۱/ ۲۲ـ ۲۲۰۹

Copyright ©bamdaad 2022