آغاز سرافگنده گی جدید زیر نام ایجاد حکومت موقت از جانب شورای نامنهاد جبهه صلح
داکتر حمیدالله مفید
مردم افغانستان در یک روش مدبرانه ودر یک جهش پر شور وخروش وبا انگیختگی وپیایند بی فری آهنگ دموکراسی نواختند و از گداز های خرد شان به این راستا بشتابیدند وبا اشراک گسترده در انتخابات ۱۶ حمل سالجاری ریاست جمهوری پیشبود جدیدی را رقم زدند ونشان دادند ، که می توانند ، درخت پر بار دموکراسی ومردم سالاری را در این فصل بهاران در کشور عزیز ما افغانستان به شگوفه بنشانند.
آنها با این خروش وجوشش شان نشان دادند ، که با افزاینده گی خردمندانه هرچه تاریک نگری ، طالبانیزم ، اخوانیگری ،جنگخواهی ،ستیزه گری را پشت سرگذاشتند وآنها رایکی پی دیگری در پرتگاه تاریخ فروریختند.
چه روانسوز است ، که گروه بی خبر از این فرایند در پی آنند ، تا این درخت پر بار رابا توطیه های جدید وبا سازش وامیزش های سرافگندنانه این رودبار خروشنده را به سوی دشت های سوزان « حکومت موقت با اشتراک جبهه جدید صلح »بکشانند وزیر نام رسیدن به صلح ومنافع گویا ملی دست آورد بزرگ وچشمگیر مردم را به نابودی سمت وسوی دهند .
کسانی که این دهل و نغاره را برگردن فگنده و با ساز اتن پشپو مرینه می خواهند تا شگفت آفرینی مردم ما را زیر پرسش بکشانند ، این را باید بدانند که مردم ما با چهره های شان آشنا هستند، این گروه که درست حتا در کنفرانس صلح بن مهر سکوت مرگبار خاموشی را بر لب نهادند ، ودر دور دوم انتخابات ریاست جمهوری که از صد در صد واجدان رآی دهی تنها سی در صد اشتراک ورزیده بودند ودر فرایند آن جناب حامد کرزی غیر قانونی رییس جمهور این کشور گردید کجا بودند؟
جنگ در افغانستان امروز آغاز نشده است ، ، این جنگ ریشه با دهه های دور ودرازی پیشین دارد ایدون و در این واحی می خواهند ، تا نقش دایه مهربانتر از مادر را بدوش بکشند نوای منافع میان تهی ملی را پیشکش می دارند و می خواهند تا یکبار دیگر کشور را زیر نام جبهه صلح زیر پای طالبان ستیزه خو واخوانی های سرافگنده بیفگنند.پیش از این کجا بودند؟
در این میان چهره های اخوانی واسلامیست قرار دارد ، که آهنگ هایش در محدوده ای زمان ومکان نمی گنجد ، نه آغازی دارد ونه پایانی ، همو است ، که فتوا شرمگین تاریخی ازدواج با دختر شش ساله را سر داده وایدون که طالبان پشتبانی مردمی خود را از دست داده اند ، می خواهند تا این گروه زبون وخوار را دوباره بازسازی کنند.
افغانستان صاحب قانون اساسی ونهاد های دموکراتیک وقانونی است ، مردم افغانستان با شرکت گسترده در انتخابات ریاست جمهوری وشورا های ولایتی نشان دادند ، که طرفدار دموکراسی ومردم سالاری اند ، آنها نمی خواهند ، تا با گداز وسازش چهره های کریح ومعلوم الهویه بیروکرات ، اسلامیست واخوانی همه چیز را از صفر آغاز کنند.
هرگروه وهرجریانی که می خواهد بخش از افغانستان و روند جاری آن باشد وبه اهداف سیاسی اش به صورت مسالمت آمیز وقانونی برسد ، می تواند با کنار گذاشتن جنگ وسلاح وروی اوری با فرایند دموکراسی ومردم سالاری حزب ویا سازمان ویا جبهه سیاسی اش را بسازد ، در انتخابات اشتراک نماید وبخت سیاسی خود را بیازماید ، هیچ کس مانع آن شده نمی تواند ومردم افغانستان از آن استقبال می کنند.
بازگشت به نقطه آغاز دیگر نه ممکن است و نه دیگر مجال آن وجود دارد ، مردم افغانستان هم دیگرمیلی به نقطه آغاز ندارند ،
کسانی که نتوانستند تا در کنفرانس بن رییس دولت موقت شوند نباید پس از سیزده سال چشمبراهی وتماشا ایدون که دموکراسی با شهادت هزار ها جوان این کشور به ثمر رسیده است با طرح مسایل جنجال بر انگیز وفاقد پشتوانه های غیر منطقی وقانونی ذهن های مردم را مغشوش ومخدر سازند .
منطقی نیست که برای رسیدن به صلحی که واحی وغیر واقعی است ، همه چیز را از صفر آغاز کنیم وزیان های غیر قابل جبران به بار بیاوریم.
کم نیست جریانهای وچهره های سیاسی که خواستار تعدیل درقانون اساسی کشور اند ، برخی از نامزدان ریاست جمهوری خواستار تعدیل در قانون اساسی کشور ونامتمرکز سازی نظام بی هویت وبی مورد ریاستی شده اند . آنها با استفاده از روش های دموکراتیک این تعدیلات را مطرح کرده اند ، که آرزو مند است ، تا با پیروزی شان این تعدیل ها روی کار آید ، هر گروهی که خواستار تعدیل نظام ریاستی به پارلمانی است ، می تواند ، با استفاده از روش های دموکراتیک این تحولات را مطرح کند ، نه ا زطریق بازگشت به گذشته وآغاز مساله از نقطه صفر دیروز.
چهره های ژولیده ولولیده دیروزی که درک درستی از واقعیت های همزیستگاهی ما ندارند ، نمی توانند برای رسیدن به صلح واحی وتخیلی شان کاری را انجام دهند ، کشور طی سیزده سال جنگ هر نوع صلح وسازش را امتحان کرد ، طالبان ونیرو های اخوانیگرایی مخالف دولت ، به هیچروی به پیامهای میان خالی شما تن در نمی دهند . شما پیش از آنکه این طرح های واحی ودروغین وفریبکارانه تان را در این مرحله اساس انتخاباتی وگزینش رییس جمهوری جدید مطرح می کنید وجامعه را به سوی تنش وجنجال می کشانید ، با طالبان ونیروهای جنگ افزا وآدمکش توافق می کردید ، باز در کشور مطرح می ساختید.
مردم افغانستان ایدون چشم براه فرایند ونتیجه های انتخابات ریاست جمهوری اند ، انتخاباتی که مردم افغانستان با گسترده گی در آن شرکت کردند ونشان دادند ، که دیگر ازطالبان وجنگ افروزان نمی ترسند ودیگر به خواسته های آنها تن در نمی دهند ،امروز دیروز نیست ، که مردم زیر فشار طالبان وجنگجویان اسلامگرا از سایه های خود شان بترسند، امروز مردم افغانستان به جهانیان وبه همه افراطیون راست نشان دادند ، که دیگر به هیچ قیمتی وبهای از دموکراسی دست نمی کشند وحاظر هستند تا در این راه جانهای عزیز شان را فدا کنند.
نخستین کاری که باید به انجام رسد اینست ، که بدون سپری شدن زمان فرایند انتخابات ریاست جمهوری ۱۶ حمل سال جاری اعلان شود ودولت جدید قانوی رویکار آید.
به نامزدان پیشتاز جنابان : دکتراشرف غنی احمدزی و دوکتورعبدالله عبدالله نیز عرض می شود ، که اگر در دور نخست ۵۰ جمع یک رآی را بدست نیاورده اند ، با هیچ سازش ومعامله تن در ندهند ومردانه ودلیرانه با پشتبانی مردم به دور دوم انتخابات روی آورند ، و جریان قانوی دموکراسی ومردم سالاری را نباید وبه هیچصورت پایمال سازش های واژه های میان تهی وحدت ملی ومشارکت ملی سازند ، سازش های پشت پرده وتوافق های شرمیگینانه وضد دموکراسی نه تنها چهره های شما را منفور خواهد ساخت بلکه به دموکراسی نوپای کشور که در فرایند انتخابات ۱۶ حمل سالجاری روی کار آمده است نیز لطمه جبیره ناپذیر خواهد زد.
همانگونه که مردم در انتخابات دور نخست با اشتراک گسترده شان تاریخ جدید دموکراسی ومردمسالاری را رقم زدند ، در دور دوم انتخابات نیز اشتراک می کنند وبه هرچه عوامفریبی وجنگ افروزی نفرین می فرستند. مردم چشمبراه قانون وتحقق دموکراسی ومردمسالاری اند نه چشمبراه توافق های عوامفریبانه مزورانه وفریبکارانه« منافع علیایی ملی ».
بامداد ـ دیدگاه ـ۱۴/۳ـ ۲۰۰۴