رسانه های غربی با بی تفاوتی شرم بار از کشته شدن بیش از صد فلسطینی و لبنانی در روز گزارش داده و در گزارشات خبری خود گناه این کشتار بی مانند ضحاک زمان را به گردن آزادیخوهان فلسطینی و لبنانی می اندازند . دولت های غربی حامی نسل کشی صهیونیزم هنوز  دست از ارسال سلاح  برای کشتار بی رحمانه فلسطینی ها  ( درغزه ، کرانه غربی و کمپ های مهاجرین فلسطینی در لبنان ) ، لبنانی ها ، سوری ها و یمنی ها  برنداشته و با همه امکانات از رژیم نسل کش اسراییل دفاع مینمایند. درهمین حال جنبش جهانی همبستگی با خلقهای فلسطین ولبنان روز تا روز گسترده تر میشود . گزارشات خبری زیر وضع مردم در فلسطین و مقاومت جهانی در برابر نسل کشی را بازگو میدارد. ـ بامداد

 

۲روز است که یک قطره آب وارد شمال غزه نشده است

مدیر امدادرسانی غزه نوار غزه گفت ۲۲ روز است که یک قطره آب و یک قرص نان وارد شمال نوارغزه نشده است.

به گزارش ایسنا، «محمود بصل» مدیر امدادرسانی غزه اعلام کرد بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی در مناطق جبالیا، بیت حانون و بیت لاهیا در معرض محاصره و بمباران اسراییل هستند.

وی به المیادین گفت: رژیم اشغالگر همه کسانی را که سعی در ارایه خدمات به مردم شمال نوار غزه دارند، به قتل می رساند.

مدیر امدادرسانی غزه اضافه کرد: افراد زیادی هستند که ما هیچ چیز اطلاعی در مورد آنها نداریم و اشغالگران در حال اعمال سیاست « نابودی نژادی » در شمال نوار غزه هستند.

محمود بصل تصریح کرد: ۲۲ روز است که یک قطره آب و نان وارد شمال نوار غزه نشده است.

 

سازمان ملل متحد: بازسازی ویرانی ‌های بی‌ سابقه‌ در غزه ۸۰ سال زمان می گیرد

به گزارش شبکه شرق، کارشناس مسکن سازمان ملل اظهار کرد، غزه از زمانی که اسراییل حمله نظامی خود را در هفتم اکتوبر گذشته آغاز کرد، در معرض ویرانی‌های بی‌ سابقه‌ای قرار گرفته است و بازسازی آن سالیان سال زمان می ‌برد.

کارشناس مسکن سازمان ملل اظهار کرد، غزه از زمانی که رژیم اسراییل حمله نظامی خود را در هفتم اکتوبر گذشته آغاز کرد، در معرض ویرانی ‌های بی ‌سابقه‌ای قرار گرفته است و بازسازی آن سالیان سال زمان می ‌برد.

به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا)، بالاکریشنان راجاگوپال، گزارشگر مستقل سازمان ملل متحد درباره حق برخورداری از مسکن مناسب در جمع خبرنگاران گفت: «غزه از زمانی که تل‌آویو حمله نظامی خود را در پی عملیات حماس در هفتم اکتوبر سال گذشته آغاز کرد، در معرض ویرانی‌های بی ‌سابقه‌ای قرار گرفته است. تخریب وحشیانه در غزه، در درگیری‌ها در سوریه و اوکراین دیده نشدند.»

این مسوول سازمان ملل در ادامه اظهار کرد: « تا جنوری ۲۰۲۴  ترسایی حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از تمامی خانه ‌ها در غزه ویران شدند و در شمال غزه نیز ۸۲ درصد از خانه‌ ها تخریب شدند. در حال حاضر شرایط در شمال بسیار وخیم است و میزان تخریب‌ها در آستانه رسیدن به ۱۰۰ درصد است.»

به گفته راجاگوپال، در گزارشی که به تازه گی از سوی برنامه توسعه ‌ای سازمان ملل منتشر شده، تخمین زده شده که در ماه می بیش از ۳۹ میلیون تُن آوار در غزه وجود دارد و این آوارها با مهمات منفجر نشده، زباله‌های سمی، اسکلت ساختمان‌ های فروریخته و دیگر موارد مخلوط شده است.

او در ادامه گفت: « آلوده گی آب‌های زیرزمینی و خاک، به شرایط بسیار فاجعه ‌باری رسیده است، تا حدی که نمی ‌دانیم آیا می ‌توانیم آن‌ را در مدت زمان مناسبی اصلاح کنیم تا دست ‌کم مردم این نسل قادر به بازگشت باشند، یا خیر.»

این مسوول سازمان ملل در پاسخ به این سوال که عملیات بازسازی غزه چقدر زمان خواهد برد، گفت: « ابتدا باید آوارها برداشته شوند و در مرحله بعد باید بودجه ‌ای وجود داشته باشد، پس از آن مشکل بزرگ دیگری وجود دارد و آن اینکه تا زمانی که اشغالگری پایان نیافته، امکان بازسازی وجود ندارد. علت این شرایط این است که تل‌آویو محدودیت‌هایی را بر ورود مصالح و تجهیزات ساختمان‌ سازی اعمال می ‌کند و مدعی است که این اقلام کاربرد دوگانه‌ای دارند.»

راجاگوپال ادامه داد: « پس از جنگ سال ۲۰۱۴ در غزه، سالانه کمتر از ۱۰۰۰ خانه ساخته شد.»

این مسوول سازمان ملل در پایان گفت:  « برنامه توسعه ‌ای سازمان ملل تخمین می ‌زند که ۸۰ هزار خانه در جنگ کنونی تخریب شده است، به همین دلیل اگر اشغالگری ادامه یابد، عملیات بازسازی ۸۰ سال زمان می‌ برد.» / شرق

 

تظاهرات ضداسراییلی «جمعه خشم» مردم اردن

به گزارش شبکه خبری قدس، مردم اردن با برگزاری تظاهرات گسترده در امان پایتخت این کشور ضمن اعلام حمایت از مردم و مقاومت فلسطین و لبنان، جنایت نسل ‌کشی اسراییل را در شمال نوار غزه محکوم کردند.

تظاهرکننده گان که پرچم‌ های فلسطین و لبنان در دست داشتند، در حمایت از فرمانده شهید « یحیی السنوار» شعار دادند و حتا وصیتنامه او را باعث هراس دشمنان دانستند.

مردم اردن همچنین در حمایت از ساکنان نوار غزه و محکومیت موج جدید جنایات اسراییل در شمال این باریکه به ‌ویژه اردوگاه جبالیا شعار دادند:

ـ «ای ملت باعث شرمساریست که جبالیا تحت محاصره قرار دارد».

ـ « ای عرب ها و ای مسلمانان، برادری و دین کجاست؟».

برخی منابع اعلام کردند که نیروهای امنیتی اردن تلاش کردند تظاهرات مردم این کشور را با زور متفرق کنند.

 

تصمیم حماس برای تشکیل کمیته رهبری ۵ نفره

به گزارش  خبرگزاری فرانسه به نقل از دو منبع آگاه در حماس  گزارش داده این جنبش تا زمانی که انتخابات داخلی آتی برگزار نشده، جانشینی برای یحیی السنوار که در رفح به شهادت رسید، تعیین نخواهد کرد و کمیته پنج نفره مدیریت امور حماس را به دست خواهد گرفت.

یکی از این منابع آگاه اظهار کرد: تمایل رهبران حماس این است که تا زمان برگزاری انتخابات آتی داخلی جنبش که قراراست در صورت فراهم بودن شرایط ماه مارچ برگزار شود، جانشینی برای یحیی السنوار، رییس این جنبش تعیین نشود.

این منبع گفت: کمیته پنج نفره‌ای که در ماه اگست پس از ترور اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی سابق حماس در تهران تشکیل شد، هدایت جنبش را در دست خواهد داشت.

کمیته یاد شده برای تسهیل در روند اتخاذ تصمیمات مربوط به جنبش با توجه به دشواری ‌های موجود در برقراری ارتباط با یحیی السنوار، رییس دفتر سیاسی در نوار غزه که از بیش از یک سال قبل با جنگی ویرانگر روبروست، تشکیل شد.

منبع مذکور افزود: کمیته از رهبران مناطق سه گانه یعنی خلیل الحیه (نوار غزه)، زاهر جبارین (کرانه باختری) و خالد مشعل (خارج فلسطین)، محمد درویش رییس شورای مشورتی حماس و دبیر دفتر سیاسی جنبش که حماس به دلایل امنیتی نامش را فاش نمی ‌کند، تشکیل شده است.

تمامی اعضای کمیته در دوحه هستند و این کمیته به منزله یک کمیته بحران و شورای رهبری برای مدیریت جنگ است.

به گفته منبع یاد شده، این کمیته مسوولیت مدیریت جنبش را در زمان جنگ، شرایط فوق ‌العاده و طرح‌ های آتی‌اش برعهده دارد و می‌ تواند تصمیمات استراتیژیکی را اتخاذ کند.

تظاهرات در ایتالیا برای توقف جنگ در غزه و اوکرایین

ده‌ها هزار نفر در شهرهای مختلف ایتالیا در مخالفت با جنگ‌های جاری در غزه و اوکرایین و با هدف برقراری صلح به خیابان‌های این کشور آمدند و پرچم صلح را به اهتزاز درآورند.

به نقل از شبکه خبری یورونیوز، موریزیو لندینگ رهبر « کنفدراسیون عمومی کار در ایتالیا ـ CGIL »  در این مورد گفت: قوی ‌ترین خواسته ما آتش ‌بس است تا کشورها امکان برگزاری یک کنفرانس صلح واقعی را داشته باشند، چراکه در دنیای جدید جنگ نمی ‌تواند تعیین کننده باشد.

یورونیوز نوشت: دیروز شنبه ده ها هزار نفر در شهرهای ایتالیا به خیابان‌ها آمدند و خواستار صلح در غزه و اوکرایین شدند.

گفته می‌شود تنها ۱۰ هزار نفر در روم پایتخت این کشور پرچم بزرگی از صلح را در مقابل تماشاخانه باستانی «کولوسیوم» به اهتزاز درآوردند.

بسیاری از معترضان در این تظاهرات نسبت به شمار بالای غیرنظامیان جانباخته در جنگ‌های جاری ابراز نگرانی کرده و از دولت ایتالیا و جامعه بین‌المللی خواستند تا کنفرانس صلح تحت رهبری سازمان ملل متحد را از سر بگیرد.

گزارش‌ها حاکی است در شهرهای تورین، میلان، فلورانس، باری، پالرمو و کالیاری نیز صدها گروه خواهان برگزاری صلح و توقف جنگ شدند. / ص م

 

 

بامـداد ـ دیدگاه ـ ۲/ ۲۴ـ ۲۹۱۰

Copyright ©bamdaad 2024