شهباز شریف،  برادر نواز شریف  نامزد احزاب مخالف در پاکستان




به گزارش خبرگزاری «رویترز»، عمران خان  صدراعظم پاکستان یکشنبه گذشته پارلمان این کشور را که قرار بود به او رای اعتماد دهد منحل کرد. روز گذشته دادگاه عالی این کشور این اقدام عمران خان را غیرقانونی اعلام کرد و دستور داد تا پارلمان کار خود را از روز شنبه از سرگیرد و برنامه رای اعتماد صدراعظم نیز چنانچه پیشتر باید انجام می شد، در دستورکار قرار گیرد.
بدین ترتیب تصمیم دادگاه عالی پاکستان، آخرین چالش در بحرانی است که ثبات سیاسی و اقتصادی این کشور ۲۲۰ میلیون نفری را به خطر می اندازد. ارزش پول ملی این کشور مجهز به سلاح هسته ای روز پنجشنبه در برابر ارزهای خارجی به پایین ترین میزان خود رسید.
صدراعظم پاکستان روز گذشته در توییتی پس از خطاب قرار دادن مردم، خواستار تشکیل جلسه کابینه در روز جمعه شد. وی در ادامه افزود: « پیام من به ملت ام این است که همیشه به جنگیدن و مبارزه برای پاکستان تا آخرین نفس ادامه خواهم داد.»
رهبر پاکستان که پیشتر مخالف مداخله امریکا در امور افغانستان بود و در عین حال روابط اش را با روسیه از زمانی که در سال ۲۰۱۸ ترسایی به قدرت رسیده بود مستحکم کرده بود، امریکا را به حمایت از برنامه برکناری اش متهم می کند.
درهمین حال پس از تصمیم دادگاه عالی این کشور طرفداران خشمگین عمران خان در حالی با شعارهای ضد امریکایی به خیابان ها سرازیر شدند که مخالفان وی در خیابان ها به جشن و پایکوبی پرداختند. پولیس در این ماجرا دو طرف را به آرامش فراخواند.
برپایه این گزارش اگرعمران خان رای اعتماد پارلمان را بدست نیاورد، مخالفانش می توانند تا ماه اگست ۲۰۲۲ ترسایی نامزد نخست وزیری خود را برای انتخابات معرفی کنند.
شهباز شریف، جوان ترین برادر نواز شریف که ۳ دوره صدراعظم پاکستان بود اعلام کرد به عنوان نامزد مخالفان انتخاب شده است.
مخالفان دولت گفته بودند خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام می باشند اما تنها پس از شکست سیاسی عمران خان و به صورت قانونی این اقدام انجام خواهد شد.
کمیسیون انتخابات پاکستان روز پنجشنبه اعلام کرد ممکن است انتخابات جدید این کشور در ماه اکتوبر برگزار شود.

در یک گزارش دیگر آمده است که :

«اکونومیک تایمز»، اظهارات جنرال قمر جاوید باجوا ، لوی درستیز ارتش پاکستان مبنی بر اینکه این کشور روابط عالی با امریکا دارد و نمی ‌تواند از حمله روسیه به اوکرایین حمایت کند، ممکن است بر مشارکت امنیتی محدود پاکستان با روسیه سایه بیاندازد و حتا می ‌تواند مانورهای نظامی دوجانبه ضد تروریزم که چند سال پیش آغاز شده بود را از مسیر خارج کند.

اظهارات باجوا، که به عنوان تلاش برای ترمیم روابط با متحد قدیمی خود یعنی امریکا تفسیر شده بود، پیش از طرح استیضاح عمران خان در پارلمان مطرح شده بود.

افراد آگاه می‌ گویند که برای هند بسیار خوشایند خواهد بود اگر تمرینات نظامی پاکستان و روسیه به حالت تعلیق درآید. به گفته آن‌ ها، درحالیکه عمق مشارکت نظامی هند و روسیه با روابط دفاعی محدود پاکستان با روسیه قابل مقایسه نیست، هند به دقت توسعه همکاری نظامی پاکستان و روسیه را نظاره می‌کند.

با این حال روسیه نگرانی‌ های هند را کاهش داده و گفته است که هرگونه مانور نظامی با پاکستان محدود است و بر مبارزه با تروریزم در زمینه حضور شبکه ‌های تروریستی در منطقه افغانستان-پاکستان متمرکز است. روسیه به طور سنتی از هند در مورد کشمیر و موقعیت آن در برابر پاکستان برای چندین دهه حمایت کرده و اعلام نموده است که هرگونه فروش تجهیزات دفاعی احتمالی به پاکستان بصورت محدود خواهد بود.

به گفته افراد آگاه، روسیه اظهارات باجوا را تلاشی برای ترمیم روابط پاکستان با امریکا تلقی می‌ کند و در حال بررسی پیامدهای آن بر سیاست ارتش پاکستان در قبال روسیه در ماه‌های آینده است. همچنین گزارش‌هایی وجود دارد که باجوا، مخالفت خود را با سفر عمران خان به مسکو در بحبوحه بحران اوکرایین ابراز کرده بود.

این نشریه افزود: کارشناسان می‌ گویند که تخریب مجتمع صنعتی نظامی اوکرایین توسط روسیه که از نزدیک با پاکستان همکاری می ‌کند نیز برمصایب پاکستان خواهد افزود. از سوی دیگر روسیه در طی سفرعمران خان به مسکو از ارایه هرگونه ضمانت برای پروژه خط لوله گاز کراچی-لاهور که با گفته شده بود با حمایت روسیه انجام خواهد شد، خودداری کرده است.

جنرال باجوا در نشست گفت ‌وگوی امنیتی بین ‌المللی در اسلام‌ آباد گفته بود: تهاجم روسیه بر اوکرایین بسیار تاسف ‌آور است، هزاران نفر کشته شدند، میلیون‌ها نفر دیگر پناهنده شده اند و نیمی از اوکرایین ویران شده است.

لوی درستیز ارتش پاکستان همچنین خواستار آتش ‌بس فوری و توقف جنگ در اوکرایین شده بود.

 

 منبع: مجله هفته و تسنیم

 

بامـداد ـ دیدگاه ـ ۱/ ۲۲ـ ۰۹۰۴

Copyright ©bamdaad 2022