اسراییل گام به گام درخلیج فارس حضور خود را گسترش میدهد

 

بدنبال به رسمیت شناختن اسراییل  توسط امارات متحده و باز شدن پای اسراییل  به خلیج فارس، گمانه زنی ها درباره برقراری رابطه مشابه میان اسراییل  و بحرین و کشور پادشاهی عمان و حتا سودان شنیده می شود.

فلسطینی ها « شوکه » شده اند و منتظر جلسه فوری اتحادیه عرب و طرح این مساله در آن هستند که خواه ناخواه با بحث های تند همراه خواهد شد. البته طبق معمول، این نوع جلسات و اعتراض ها هیچ تاثیری نخواهد داشت.

امارات متحده عربی اولین کشور خلیج فارس است که پس از مصر و اردن با اسراییل  روابط رسمی دیپلماتیک برقرار کرده است. اهمیت این رویداد با رابطه مصر و اردن با اسراییل  که با آن کشور همسایه اند متفاوت است.

اول، بدیهی است كه این تصمیم سیاسی امارات بدون مشورت با دیگر کشورهای خلیج گرفته نشده است و ابوظبی تایید كشورهای اصلی را كه شورای همکاری خلیج را تشکیل می دهند، دریافت كرده است.

در یک توییت، عادل آلطریفی، وزیر فرهنگ و اطلاعات عربستان سعودی از سایر کشورهای منطقه خواست « از لفاظی ویرانگر ناسیونالیزم جعلی عرب و اسلام گرای تروریست پرهیز کنید ».

بنابراین، او بخشی از برنامه نهایی و اصلی را که در کشورهای خلیج در جریان است افشا کرد. یعنی در آینده نهادها و اشخاص مشخص دیگری قدرت را بدست خواهند گرفت .هرکدام تحت نظارت یک حامی مالی ( از این رو تنش بین عربستان و ترکیه هنگام گفت وگو از جهان« اسلام سنی » بالا گرفته است.) طرحی که رهبران و مردم لبنان باید در مورد آن با هوشیاری، اگاهانه و صبورانه تصمیم بگیرند.

آیا عادی سازی روابط غرب با ایران نیز می تواند مبتنی بر چنین طرحی باشد؟

بطور مستقیم، برای فلسطینی ها، معامله بین امارات متحده غربی و اسراییل  به معنای این است که آنچه که  « ابتکار عمل عرب » برای سرزمین فلسطین نامیده شده دفن شده است. البته باید یاد آور شد که از ابتدا اتحادیه عرب هرگز تلاش نکرد تا آن را زنده نگه دارد، در حالی که اتحادیه عرب  آغازگر این طرح بود .طرحی که در سال ۲۰۰۲ ترسایی توسط اتحادیه عرب و رهبران فلسطین تدوین شد و در آن پیشنهاد عادی سازی روابط دیپلوماتیک با اسراییل  با همه کشورهای عربی در ازای پایان استعمار سرزمین فلسطین، یعنی عقب نشینی اسراییل  به مرزهای سال ۱۹۶۷ و پذیرفتن این كه بیت المقدس شرقی پایتخت كشور آینده فلسطین است.

امارات متحده عربی توافق خود با اسراییل  را با هزینه فلسطینی ها انجام داده است. درحالیکه هیچ حمایت سیاسی از فلسطینی ها در این توافق سیاسی وجود ندارد. برای توجیه این اقدام، اکنون اعلامیه های همکاری بین شرکت های اسراییل ی و امارات در مورد تحقیقات در مورد کووید ۱۹ افزایش یافته است ! حتا قبل از اعلام عادی سازی روابط بین دو کشور. تقریبا بصورت همزمان بزرگترین شرکت هوا فضا و دفاعی اسراییل  متعلق به دولت و سیستم دفاع پیشرفته رافایل که یک شرکت دولتی است و یک شرکت فن آوری خصوصی مستقر در ابوظبی تفاهم نامه همکاری ها را امضا کرده بود. برای مسایل امنیتی، ارتش اسراییل  منطقه دریایی نوارغزه را مسدود کرد و مانع از خروج ماهیگیران فلسطینی به سمت دریا شد!

 

بامـداد ـ دیدگاه ـ ۴/ ۲۰ـ ۳۱۰۸

مضمون اندیشه و نظر نویسنده را بازتاب می دهـد. دیدگاه های حزب آبادی افغانستان دراسناد و اعلامیه های رسمی آن انعکاس یافته است .

 Copyright ©bamdaad 2020