در حاشیه رخدادهای لبنان :
سعد حریری محتمل ترین گزینه برای نخست وزیری
روزنامه الجمهوریه اعلام کرد احتمال مکلف شدن سعد حریری برای تشکیل دولت زیاد است، اما هنوز این مساله نهایی نشده است.
روزنامه الجمهوریه لبنان نوشت: احتمال مکلف شدن مجدد سعد حریری، نخست وزیر سابق لبنان، برای تشکیل دولت وجود دارد، اما هنوز این مساله نهایی نشده است. این مساله نیاز به مذاکرات جدی دارد؛ به ویژه اینکه حریری شروط مشخصی دارد. به گفته منابع این مساله بعد از تماس های فشرده ای که فورا در این راستا برقرار خواهد شد، مشخص می شود؛ به ویژه اینکه وضعیت کشور به گونه ای است که تأخیر در تشکیل دولت جدید ممکن نیست و نباید فرصت را از دست داد. به دنبال انفجار بندر بیروت که بیش از ۲۰۰ کشته و بیش از شش هزار زخمی بر جای گذاشت، حسان دیاب، نخست وزیر لبنان، استعفای دولتش را اعلام کرد. با استعفای دولت، در صورت تفاهم گروههای سیاسی اکثریت، مجلس باید فرد جدیدی را برای تشکیل کابینه به رییس جمهور معرفی کند، اما حسان دیاب همچنان به عنوان رییس دولت مستعفی زمام امور جاری را بر عهده خواهد داشت. در صورتی که بر اساس اظهارات نخست وزیر مستعفی لبنان، تصمیمی برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی گرفته شود نیز با توجه به نظام طایفه ای در این کشور و سهمیه ای که طوایف مختلف در پارلمان دارند، تنها امکان تغییر افراد و نه رویکردها وجود خواهد داشت.
اخطار به رهبران لبنان
بر اساس اسنادی که به دست رویترز و منابع امنیتی ارشد رسیده است، مقام های امنیتی لبنان ماه گذشته به نخست وزیر و رییس جمهوری کشورشان درباره خطر امنیتی دوهزارو ۷۵۰ تن نیترات آمونیوم که در بندر بیروت انبار شده و اینکه در صورت انفجار می تواند پایتخت را ویران کند، هشدار داده بودند. گزارش اداره کل امنیت کشور لبنان درباره این تحولات که منجر به انفجار شد، به نامه ای خصوصی که برای میشل عون، رییس جمهوری لبنان و حسان دیاب، نخست وزیر وقت لبنان، در تاریخ ۲۰ جولای ارسال شده بود، اشاره داشت. گرچه محتوای این نامه در گزارشی که رویترز مشاهده کرد، وجود نداشت، یک مقام امنیتی ارشد گفت در واقع یافته های یک تحقیقات قضایی که در ماه جنوری به جریان افتاد و به این نتیجه رسید که این مواد شیمیایی باید فورا در جای امنی نگهداری شوند، جمع بندی شد. این گزارش امنیت کشور لبنان که مکاتبه به رییس جمهوری و نخست وزیری لبنان را تأیید می کند، پیش تر گزارش نشده بود. این مقام به رویترز گفت : این خطر وجود داشت که این مواد، در صورت سرقت، می تواند در یک حمله تروریستی مورد استفاده قرار بگیرد. میشل عون در روزهای گذشته گفت از وجود این مواد شیمیایی اطلاع داشته است. او به خبرنگاران گفت که دبیرکل شورای عالی دفاعی ( یک گروه حمایتی از سازمانهای امنیتی و نظامی لبنان به ریاست رییس جمهوری) را موظف کرده است تا «هر آنچه لازم است، انجام دهد».
در یک گزارش جداگانه زیر عنوان «دروغ های ماکرون و فاجعه بندر بیروت » میخوانیم :
«رای الیوم » در مطلبی با عنوان « دروغ های ماکرون و فاجعه بندر بیروت» آورده است: نمی خواهیم که وارد جزییات انفجار و اینکه کی در ورای آن است و از آن استفاده می کند و بدون شک اسراییل و محور آن که از لحظه اول به دنبال بهره برداری از حادثه طبق خواسته هایشان است، شویم؛ اما می خواهیم به سفر ماکرون از زوایه بهره برداری از حادثه با هدف ایجاد اصلاح نظام سیاسی لبنان بپردازیم و همراهی رسانه ای و سیاسی دنباله رویان طرح های فرانسوی با آن، اشاره کنیم و این حرف دروغین که ملت ما به بازگشت استعمار تمایل دارد.
این رسانه می نویسد: در اینجا لازم از میزان جعل و گمراهی انجام شده، سخن بگوییم که اولا ، ملت ما تلاش مستمر و طولانی با نظام فساد و مستبد کرده و جانفشانی نموده است تا اراده و آزادی و دموکراسی وعدالت به دست آورد.
ثانیا کشورهای غربی و استعمار، همواره حامی رژیم های مستبد و فاسد بوده است و با همه ابزار تلاش کرده است که وحدت ایجاد نشود و همه تلاش هایش برای مانع تراشی در ایجاد همکاری سیاسی و اقتصادی میان ماست و این در حالی است که اروپا متحد شده و ابزارهای همکاری میان خودشان را تقویت کرده است.
ثالثا، کشورهای غربی و استعماری هر تلاشی برای توسعه و نوسازی را با مانع روبرو کرده است و از هیچ فشاری علیه ما برای به شکست کشاندن تجارب ما به سوی نوسازی و رنسانس دریغ نکرده است از ساقط کردن تجربه عبدالناصر در مصر گرفته تا ساقط کردن همه کشورهای اصلی عربی و به شکست کشاندن آنها. به نام آزادی از رژیم های دیکتاتوری و به اسم دموکراسی مانع هر تلاشی می شوند و در حال حاضر هم در راستای نابودی کشورها و جوامع ما حرکت می کنند و از میراث دینی و قومی ما برای ایجاد جنگ میان ما با هدف بهره برداری دولت صهیونیستی که اراضی ما را غصب کرده و امنیت ما از بین برده و مورد حمایت استعمارگران غربی است، استفاده می کنند.
رابعا، رژیم های فاسد و سرسپرده ای که ثروت ها ما را چپاول و بر باد داده و ملت ما را فقیر کرده اند، اگر کمک استعمارگران غربی و حمایت آنها و سفارتخانه هایشان، رسانه ها، مراکز مطالعاتی و صندوق های مالی منظومه بین المللی نبود، کاری از پیش نمی بردند. همان منظومه ای که به دنبال جعل آگاهی، فرهنگی و اراده و ترویج مفاهیم یاس، تسلیم، مقابله با فرهنگ مقاومت ونابودی مفاهیم و ارزش های ملی و قومی و مروج فرهنگ انحطاط، اشغالگری، سرسپرده گی و عادی سازی روابط (با اسرائیل) است.
خامسا، ما بر اصول خود در وحدت و آزادی و آزاد سازی اراضی و ثروت ها و ساقط کردن منظومه فساد، سرسپرده گان و حامیان آنها تلاش کنیم. ما باید در راستای حمایت از مقاومت با همه اشکال آن به ویژه مقاومت مسلحانه و عدم توجه به دعوت های دروغین غربی ها و شعارهای توخالی آنها در حمایت از آزادی، دموکراسی و توسعه حرکت کنیم.
رای الیوم در ادامه می نویسد: بر این اساس، ماکرون و دیگران حق ندارند که باردیگر ما را با مطرح کردن تغییر قواعد نظام سیاسی و تعویض آن با نظام سیاسی جدید، گول بزنند. برای دهه ها ماکرون و همراهان آن مانع پیشرفت ما شده اند.
مگر فرانسه نبود که قانون اساسی و نظام طوایفی را تدوین کرد و نخبه گان سیاسی و فرقه گرا را برای دهه ها پرورش داد و حمایت کرد؟ ماکرون و کسانی که حول محور وی می چرخند، حق ندارند که ما را بار دیگر فریب دهند که به دنبال ایجاد نظام سیاسی جدیدی که در خدمت منافع ما باشد و عدالت را برای ما به ارمغان آورد و ما از فقر و عقب مانده گی نجات دهد و استبداد و فساد را نابود کند، هستند.
دست ازسر ما بردارید، حمایت خود را از فاسدان بردارید و در امور داخلی ما دخالت نکنید اگر راست می گویید زیرا ما حقوق و منافع خود را بهتر می دانیم و دیر یا زود آنرا به رغم خواست شما ای آقای ماکرون، آنرا محقق خواهیم کرد.
اندیشه و نظر نویسنده را بازتاب می دهـد. دیدگاه های حزب آبادی افغانستان دراسناد و اعلامیه های رسمی آن انعکاس یافته است .
Copyright ©bamdaad 2020