طالبان ، بن لادن و لشکر طیبه؛ قهرمانان پاکستان!
(تبصره و تحشیه ارتجالی)
محمد عالم افتخار
مقارن با سفر نواز شریف صدراعظم پاکستان به امریکا و صدور اعلامیه مشترک از طرف زعمای دولتین پرویز مشرف رییس اسبق ارتش پاکستان و دیکتاتور نظامی متقاعد این کشور طی مصاحبه هایی با روزنامه گاردین انگلیس، تلویزیون امریکایی سی ان ان ، شبکه خبری دنیا نیوز پاکستان، آژانس فرانسپریس و پایگاه های رسانه ای دیگری حرف و حدیث های مشابه و حدوداً غیر منتظره ای بر زبان آورد.
او همان طالبان را که رهبر ابرقدرت دنیا ـ بارک اوباما ـ و نواز شریف در عالی ترین سطح سیاست و طی مهم ترین سند دیپلوماتیک مشترک از ایشان تقاضا کردند که با دولت افغانستان مذاکره و مصالحه نمایند؛ با توصیف به عنوان « قهرمانان پاکستان» ضربه محکمی زد و بطلان داعیه آن ها را به مثابه « مجاهدان آزادیزادی آزادی افغانستان » مسجل تر نمود.
مشرف عامدانه طالبان را؛ آنهم نه به تنهایی که در ردیف دار و دسته های اسامه بن لادن و الظواهری و لشکر طیبه و حافظ سعید و ذکی الرحمن لکهی...« قهرمانان پاکستان » خواند که علی الظاهر مشتی هم به دهن بارک اوباما و نواز شریف می نوازد. این دیکتاتور سابق پاکستان که یکی از طراحان پروژه انهدام افغانستان به شمار می آید اعتراف نمود که ما از بسیار وقت بدین سو از طالبان که عمدتاً پشتون هستند حمایت می کنیم .
طبق گزارش های متعدد پرویز مشرف در ویلای شخصی اش که در منطقه ساحلی کراچی واقع است با Jonathan Boone نماینده روزنامه معروف انگلیسی زبان Guardian گاردین چاپ لندن در اسلام آباد گفته است:
« ما طالبان را از دهه ۱۹۹۰ آموزش دادیم و به جنگ فرستادیم. طالبان، حقانی، اسامه بن لادن و ایمن الظواهری آن زمان قهرمانان ما بودند. »
مشرف همچنین گفت که « لشکر طیبه » را نیز پاکستان در دهه ۱۹۹۰ آموزش داد و حمایت کرد تا فعالیت های شورش گرانه خود را در منطقه کشمیر راه اندازی کند. وی افزود « در دهه ۱۹۹۰ لشکر طیبه و ۱۱ و یا ۱۲ گروه دیگر تشکیل شد. ما تمامی آن ها را حمایت کردیم زیرا آن ها در کشمیر تا سرحد مرگ خود می جنگیدند.»
در یک مصاحبه تلویزیونی مشرف می گوید: چهره هایی چون حافظ سعید و ذکی الرحمن لکهوی از لشکر طیبه نیز زمانی قهرمانان پاکستان بودند....
در این اعترافات صریح؛ منهای تته پته هایی؛ لُب و لُباب سخن همین است که طالبان؛ همراه با القاعده اسامه بن لادن و گروه های اکستریمیست سیاسی ـ مذهبی دیگر چون لشکر طیبه برای رژیم ملیتاریستی و تروریست پرور اسلام آباد؛ همان سرمایه استراتیژیک و « قهرمانان پاکستان » بوده اند و بس.
آقای مشرف به نماینده گاردین گفته است که حامد کرزی (رییس حمهور سابق افغانستان) تحت سیطره نیروهایی قرار داشت که با پاکستان دشمنی عنعنه وی را در سر می پرورانیدند . سازمان اطلاعات ارتش پاکستان نیز برای تضعیف حکومت کرزی از تقویت طالبان دریغ نه نمود چون که ما نه می خواستیم که هند در افغانستان برنده شود .
جنرال مشرف می گوید: « مسلماً ما در جست و جوی گروه هایی بودیم که بتوانند با هر اقدام هند علیه پاکستان برخورد کنند. اینجاست که وظیفه استخبارات مطرح میشود. استخبارات ( پاکستان) با طالبان در تماس بود و قطعا هم باید در تماس باشد. »
پرویزمشرف، طی مصاحبه با شبکه خبری «دنیا نیوز» پاکستان نیز به همه این موارد اذعان و تصریح کرده: در دهه ۱۹۹۰ درگیریها برای آزادسازی در کشمیر آغاز شد. در آن زمان لشکر طیبه و ۱۱ یا ۱۲ گروه دیگر تشکیل شدند. ما از آنها حمایت کردیم و آنها را برای مبارزه در کشمیر آموزش دادیم.
در بازیهای بزرگ استخبارتی و جنگ منفعت های بزرگ که در افغانستان ادامه دارد، یقیناً پاکستان نقش مهمی داشته و از سالها به این سو یکی از بازیگران میدان بوده است. بنابراین، از دید ناظران اظهارات اخیر پرویزمشرف راجع به طالبان و جنگ در افغانستان را بی هدف نمی توان دانست.
روشن است که با این افشاگریهای خود رییسجمهور اسبق پاکستان، ضربه محکمی را بر نام طالبان و داعیه آنها در افغانستان وارد کرده است؛ اگرچه از قبل معلوم بود که طالبان اختیار خود را ندارند. مگر به نظر میرسد که بازی سیاسی و استخباراتی که تحت نام طالبان درافغانستان در طول بیش از یک دهه ادامه داشته است، اکنون در حالت تغییر است و وارد یک مرحله جدید می شود.
در زمان اقتدار رسمی یکی از سیاستهای پرویز مشرف در قبال افغانستان همین بود که اسلام آباد را مدافع حقوق پشتونهای افغانستان جلوه داده، آنها را علیه حکومت مرکزی تحریک کند. مشرف همواره این را تبلیغ می کرد که حکومت حامد کرزی یک حکومت غیرپشتونهاست که به زعم او گویا کمتر از۱۵ فیصد نفوس افغانستان می باشند و روی همین دلیل طالبان برای حقوق اکثریت ۸۵ فیصدی! علیه حکومت می جنگند. مشرف با شعار حمایت از پشتون های افغانستان، هم چنان می خواست نفاق را میان اقوام افغانستان دامن بزند.
البته به طور قطع این یک توهین بسیار بزرگ به مردم افغانستان خواهد بود اگر بگوییم که پاکستان از پشتونهای افغانستان حمایت کرده یا می کند. منجمله حامد کرزی حین نشر اظهارات مشابه پرویز مشرف طی سخنرانی در یک مرکز تحقیقاتی دهلی جدید سخنان او را با عصبانیت رد کرد.
پرویز مشرف آن زمان در یک مصاحبه با خبرگزاری فرانس پرس گفته بود که اگر هندوستان برای ایجاد یک « افغانستان ضد پاکستان » تلاش کند پاکستان از گروه قومی پشتونها برای مقابله با هندوستان استفاده خواهد کرد.
حال حامد کرزی که در زمان حکومتش برای مدتهای طولانی اسلام آباد را به تلاش برای بی ثبات ساختن حکومت افغانستان متهم می کرد گفت که هرگونه اظهاراتی مبنی بر این که پشتون ها به خواست پاکستان عمل خواهند کرد توهینی به بزرگ ترین گروه قومی افغانستان است.
کرزی گفت: « این اظهارات بسیار مایه تاسف بود. افغانستان تاریخ پنج هزار ساله دارد. گفتن این که پشتونها به عنوان ابزار مورد استفاده ( پاکستان نو تولد) قرار خواهند گرفت توهینی به پشتون ها و به همه مردم افغانستان است ».
اغلب صاحب نظران در حال حاضر، ناممکن می دانند که پاکستان دست از استفاده از تروریسم و افراطیت منحیث افزار سیاست خارجی بردارد؛ تا چه رسد که با تروریسم مبارزه صادقانه کند. گروههای افراطی و تروریستی پاکستان از لحاظ سیاسی و اجتماعی در بطن جامعه آن کشور نفوذ قابل ملاحظهای دارند و در حال تغییردادن پاکستان به یک کشور کاملاً افراطی اند. شاید به وجود آوردن پاکستان در سال۱۹۴۷ در جغرافیای جهانه به همین هدف بوده باشد تا این سرزمین چنین نقش افراطیت پروری و تروریسم پروری را ایفا بدارد.
یکی از سوالات اساسی همین است که چرا پرویز مشرف بعد از سال ها انکار مطلق از حمایت کشورش از طالبان و خاصتاً از احیای دوباره آنها بعد از سال ۲۰۰۲ در افغانستان اکنون پرده از حقایق هولناک برمی دارد. پاسخ این است که پرویز مشرف تنها یک افسر بلند رتبه متقاعد نظامی و رییسجمهور اسبق پاکستان نیست و اکنون هم یک ماموریت جدید اردوی پاکستان و استخبارات آن کشور را در لباس ملکی و به شکل غیررسمی به پیش میبرد.
اردوی پاکستان و سازمان استخباراتی آن، بعد از تقاعد هم افسران بلندرتبه و میان رتبه را به مأموریت های مختلف و مهم در داخل و خارج کشور به شکل غیررسمی می گمارند. به طور مثال، جنرال حمید گل از چندین سال بدین سو ماموریت تبلیغات و پیشبرد کمپاین جنگ روانی سازمان استخبارتی آن کشور را از طریق رسانه ها و نشستهای داخلی و خارجی به عهده داشت. تعدادی از افسران متقاعد اردوی پاکستان در تبانی با گروههای تروریستی آن کشور چون « لشکر طیبه وغیره» در طول یک دهه گذشته برای تربیه، آموزش و سوق دادن طالبان و دیگر عناصر افراطی برای جنگ در افغانستان به شکل قراردادیها، خارج از تشکیلات رسمی به وظیفه گماشته شده اند. جنگ در افغانستان طی سالهای گذشته توسط همین مهرههای متقاعد اردو و استخبارات پاکستان به راه انداخته و به پیش برده شده است.
نظامیان پاکستان نظر به خصومت رسمی که در برابر افغانستان دارند، همیشه مخالف مطلق تقویت اردو و دیگر نیروهای امنیتی ما بودهاند. تقویت اردوی ملی افغانستان از لحاظ کمیت و کیفیت برای پاکستان همیشه مایه تهدید و نگرانی بوده است. چنانکه یک « قهرمان پاکستان » هم همین نواز شریف صدراعظم حالیه میباشد که به ادعای موکد و مکرر بر اعلای خودش نابود کردن اردوی توانا و قوای انتظامی مجهز افغانستان در زمان « انقلاب اسلامی » را با دستان لومپن های جهادی در کارنامه دارد. لذا تاکید اسلامآباد هم مبنی بر فرستادن افسران افغان برای آموزش به پاکستان به هدف نفوذ در نیروهای اردوی ملی جدید افغانستان است، نه همکاری آن کشور با افغانستان.
مبصر سایتی به نام « نواندیشی » در رابطه به هنگامه های بالا می نویسد که « نفوذ هند در افغانستان مهمترین نگرانی نظامیگران پاکستان از زمان سقوط طالبان در این کشور بوده است. چنانچه بصورت ذهنی و تخیلی سعی میکنند برخی افغان ها را ملیشه های هند بدانند، که بزرگترین جفای نابخشودنی درحق ملت بزرگ افغان است. با این نوع اظهارات حتا موشها هم به خنده می آیند.»
واقعیت این است که ما با اینکه شنیده ایم ژنوم موش ها قریب ۱۰۰ فیصد شبیه انسان ها می باشد، معهذا خنده آنها را که ثبوتی بر حد معینی از شعور عالی باشد، درین یا سایر موارد ندیده ایم اما بدبختانه تعدادی از همقطاران خود ما درین راستا احساسی ندارند که منجمله به صورت خنده متبارز فرمایند!
و فراتر از این؛ طی سالیان پسا طالبانی در افغانستان «قهرمانان پاکستان» در دولت و نهاد های سیاسی، اقتصادی، امنیتی، رسانه ای و مذهبی افغانستان نیز نفوذ روز افزون پیدا کرده و اکنون فریاد ها و نالش ها از صدر تا ذیل جامعه بر آسمانست که « ستون پنجم » پاکستان در حال تباه کردن استقلال، تمامیت ارضی و کلیه شیرازه حیات ملی مردمان افغانستان میباشد.
شک نیست که فرزندان ما چند ماه و سالی پس تر شاهد تجلیل و بزرگداشت تک تک « قهرمانان پاکستان » در وجود « ستون پنجم » آن کشور ملیتاریستی در میهن ما؛ از جانب همین پرویز مشرف و یا هم مسلکان جوانتر او خواهند بود و درین راستا صد ها جلد کتاب مستند و مهیج روایی و داستانی از قبیل « تلک خرس » و « خاموش مجاهد » و نیز فیلمنامه های همانند (سریال ۲۴) و مماثل ها بیرون خواهند داد.
یاد داشت:
در صورتیکه علاقه به تفحص و تحقیق درین استقامت دارید؛ محضاً مطالب در رابطه به فرمایشات پرویز مشرف را در گوگل سرچ کنید و منجمله اگر حیف وقت و پول تان نمی شود این ویدیو را ببینید و گوش نمایید:
بامداد ـ دیدگاه ـ ۳ /۱۵ ـ ۰۹۱۱