شورای اروپایی حزب مردم افغانستان و جایگاه آن

در مبارزه اجتماعی

بروز۱۵ جون ۲۰۱۳ نشست گسترده شورای اروپایی حزب مردم افغانستان دریک برهه با اهمیت زمانی باهدف سازنده و مشخص برپا شده و درآن به طرح وبررسی واقعبینانه ، تجزیه و تحلیل  کارکردهای یکساله شورا درمیدانهای سیاسی وسازمانی پرداخت.دراین نشست رفیق کاوه کارمل رییس شورا که گزارشی ازکارکرده های شورا را پیش کش نمود، برحقانیت ودرستی راه برگزیده شده اشاره و شرکت کننده گان نشست را در فضای بازوسازنده دعوت به بیان دیدگاه ها، ستایش و نکوهش این کارکردها نمود. دراین گزارش که ازنام کمیته اجراییه شورا پیشکش شد میخوانیم که  شورای جدید اروپایی: سال گذشته با شعار« تغیرات » ،« بازنگری » ،«سیاست‌های باز» و « ترویج هر چه بیشتر دموکراسی » بکارآغازنمود و نیت داشت با همین کادرها وهمین ساختارها  پرابلم ها را حل نموده ودرهمسانی با همان نقشه راه، که طرح کرده بودیم گام های معینی را بر دارد.ما در درازنای نزدیک به یک سال بیشترینه بخش راه خویش را پیمودیم ولی نه همه آنرا....

 

این گفتاورد زیاد گویاست ونشان میدهد که شورا با آنکه منحیث بزرگترین تشکل سیاسی افغانها دراروپا فعالیت نموده واز اثرگذاری بزرگی درزنده گی روزمره جامعه مهاجرافغانی برخورداراست ، بدون خود بزرگ نمایی با انکشافات و رخداد های حیات درون حزبی برخورد واقع نگرانه داشته و زنده گی سازمانی را چنانکه است ترسیم، و فقط به دستاورد ها بسنده نکرده وآنچه را که جامه عمل نپوشیده است؛ ودلیل این نکرده ها را با تحلیل سالم و واقعبینانه برجسته ساخت.حزب نواقص وکاستی هایش را از نگرپنهان نداشته و با درستکاری، آزادی انتقاد را در داخل تشکیلات شورا تامین کرد.

 اعضای حزب مردم افغانستان درچهارده کشور اروپایی کار و زنده گی داشته و این خانه سازمانی مشترک، یعنی شورای اروپایی حزب مردم افغانستان از ۱۳ شورای کشوری با سازمانهای کوچکتر برپا شده است.که در آن هموندان اگاه وپیشرو اماده گی برای مبارزه ای متشکل را وعده داده و به آن پابند اند. برخلاف قلمزنان یاوه سرا، شورای اروپایی فقط یک نام نبوده یک نهاد فعال، اثرگزار وهمیشه کارکنی است که نه فقط دربین هموندان حزبی خود کارمیکند ، بلکه دربیشترین شورا های مهاجرین دراروپا ، نهاد های فرهنگی وهنری ، انجمن های زنان ، اتحادیه های صنفی ، رسانه های نوشتاری ومجازی، گروه های فیس بوکی، شبکه های اجتماعی وده ها نهاد دیگرنقش فعال و تعین کننده دارد. کمترکشوراروپایی را میتوان سراغ کرد که هموندان حزب مردم افغانستان دررهبری نهاد های یاد شده منحیث نیروی جدی واثرگذارحضورنداشته باشند. بیشترکنش ها دردفاع و جانبداری از منافع هموطنان مهاجرما توسط اعضای حزب ما راه اندازی شده و برخلاف آن سازمانها ونهاد های که از پناهجویان استفاده ابزاری دارند، حزب مردم افغانستان و شورای اروپایی آن این تلاش ها را مسوولیت برنامه وی و سازمانی خود میداند.حزب با دقت و دور اندیشی درمیدان مبارزه اجتماعی مواضع اش را گسترش بخشیده است.در گزارش کمیته اجراییه  شورای اروپایی با روشنی براهمیت اثرگزاری شورا های کشوری منحیث « مجریان نخستین سیاست‌ها وکارهای عملی حزب ما درمیان جوامع یا دیاسپورای افغانی وحلقات سیاسی کشور متوقف فیها » اشاره شده، و براهمیت گسترش گسترش پایه های اجتماعی حزب تاکید شده است.درخور یاد است که شورای اروپایی حزب مردم افغانستان درسازمان خارج ازکشورایتلاف احزاب و سازمانهای دموکرات و ترقیخواه افغانستان نیز نقش درخور توجه ای را بازی نموده،منحیث نیروی جدی سیاسی دراستحکام جبهه نیروهای دموکرات ، ترقیخواه و هوادارافغانستان بدورآماج های صلح ، ترقی ،عدالت و سرفرازی انسان تلاشهای قابل توجه ودرخور یاد را انجام داده است.برشمردن این تلاش ها و دستاوردها گواه بر آنست که برخلاف ادعا های خصمانه وبیگانه با واقعیت، این سازمان فقط یک نام نبوده بلکه اتحاد ترقیخواهان وعدالت پسندان اگاهی است، که آماده مبارزه متشکل وهدفمند بوده،قدرت وتوان بسیج مردم را داشته و بربنیاد تعهد سیاسی وسازمانی ،خردمندانه ، آینده نگر و مردمی عمل مینماید.

شورای اروپایی یکی ازستون های سازمانی حزب مردم افغانستان میباشد که با پابندی به اصول مرامی و سازمانی آن درشرایط متفاوت ازداخل کشوردرراه پیاده نمودن اماج های انسانی حزب می کوشد. هموندان حزب در حالیکه یک چشم به افغانستان ، رهایی و سربلندی مردم آن دارند ، از سوی دیگر درزیرسایه شرایط تازه دردفاع ازحقوق ومنافع هممیهنان مهاجر که در تحت شرایط ویژه دراروپا زنده گی وامرارحیات مینمایند، تلاش مینمایند. زنده گی ومبارزه در چنین شرایطی ازهموندان حزب میطلبد تا به منافع خود درمحیط تازه فرهنگی واقتصادی بیندیشند ویکجا با شهروندان کشورهای که درآن بود و باش دارند درراه عدالت اجتماعی و دفاع از حقوق شهروندی کاروپیکار نمایند. برای همین هم است که اعضای حزب مردم افغانستان دراروپا دررده های جنبشهای سیاسی و صنفی اروپا نیز حضور فعال داشته ودرراه منافع هممیهنان وشهروندان کشورهایکه درآن زنده گی می کنند میکوشند. آنها از سرمسوولیت ووظیفه نه فقط درمظاهرات و گردهمایی های افغانی بلکه درده های مظاهره وگردهمایی اروپایی نیز شرکت وحضور دارند. این سهم گیری و حضورفعال یکی از وظایف اساسی هموندان حزب مردم افغانستان را درشرایط تازه مبارزه وحیات تشکیل میدهد.این ویژه گی کارو مبارزه خواستار مسوولیت بیشتر از اعضای حزب است.زیرا از یکسو بخاطرخواست ها ، منافع و اثرگزاری در میان جامعه مهاجرافغان که رقم آن به بیش از یک میلیون تن میرسد باید بکوشند و ازجانب دیگر در حیات سیاسی و اجتماعی اروپا نیز سهیم گردند.

دراین گردهمایی با اهمیت شورای اروپایی رفیق دکترمحمد داوود راوش ریس حزب مردم افغانستان نیز حضور داشته و درفضای باز و رفیقانه، کادر ها و فعالین حزب را در مورد عملکردها وبرخورد های حزب و جریان های سیاسی کشور قرار داده، ازانکشافات با اهمیت سازمانی پس از پلینوم ۱۹ثور۱۳۹۲شورای مرکزی حزب سخن گفته؛ و به پرسشهای موجود شرکت کننده گان نشست پاسخ قناعت بخش داد.وی تلاش ها ومبارزه سالم وپربار رفقای شورای اروپایی حزب را ستود واز تلاش های رفقا در راه  نهادینه شدن وگسترش اصول دموکراسی، رهبری جمعی ، شفافیت ونوسازی زنده گی سازمانی تاکید نموده ، دید های گاه شورا اروپایی که بر برآوردن نیرو به فعل ، همگون سازی اندیشه ها و نزدیک سازی مواضع همه اعضای حزب منحیث « نیازمندی های جدی کار و پیکار سیاسی »  تاکید دارد را ستود.

نشست شورای اروپایی دراین پله ای از زنده گی سازمان ما ازارزش ویژه درسمت وسودهی سازمان  وبارآوری دستاورد های مبارزاتی ما منحیث نیروی جدی سیاسی ازاهمیت بزرگی برخوردار میباشد.

 

ام ـ بامداد۱۳/۱ـ ۱۴۰۷