قرارداد ساخت تونل جدید در سالنگ امضا شد

وزارت مالیه با انتشار اعلامیه ای گفته است که این پول در راستای سروی و دیزاین تونل جدید در سالنگ به مصرف می رسد.
هزینه مجموعی ساخت تونل جدید بیش از ١٢٩ میلیون دالر هزینه خواهد داشت که پرداخت اضافه از ٩٢ میلیون دالر آنرا کشور چاپان به عهده گرفته است. چاپان گفته که این مقدار پول را از آدرس صندوق وجهی زیربنایی افغانستان پرداخت می کند.
کار ساخت این تونل دو ماه دیگر شروع خواهد شد و انتظار می رود پس از چهار سال یعنی در ماه جنوری سال ۲۰۲۰ ترسایی به بهره برداری سپرده شود.
تونل سالنگ با طول ۲.۷ کیلومتر در ارتفاعات سلسله کوه های هندوکش در دهه شصت میلادی از سوی اتحاد شوروی ساخته شد.
این تونل چندین بار بازسازی شد اما در زمستان ها به دلیل برف باری های پیهم و برف کوچ ها هر ازگاهی مسدود می شود.
تونل سالنگ مهمترین مسیری تجاری کشور است که ۹ ولایت شمالی را به کابل وصل می‌ کند.

Bildergebnis für ‫تونل سالنگ افغانستان‬‎
اکلیل حکیمی می گوید که یکی از اهداف عمده ساخت تونل جدید مصوونیت مسافران و اموال تجاری آسیایی مرکزی است که از شاهراه سالنگ عبور می کنند.
آقای حکیمی در جریان امضای قرارداد گفت: « ساخت راه سالنگ به طور معیاری می تواند حیثیت پل را در وصل نمودن افغانستان با آسیای میانه و آسیای جنوبی ایفا نماید و همچنان در رشد اقتصادی و تجارتی کشور های منطقه موثر واقع شود.  »
رفت و آمد در چهار فصل
توماس پنیلا، رییس بانک توسعه ای آسیایی می گوید که ساخت تونل جدید در وصل کردن کشورهای منطقه اهمیت هیاتی دارد. به گفته آقای پنیلا هدف از ساخت تونل جدید این است که شاهراه سالنگ در چهار فصل به روی رفت و آمد مسافران و اموال تجاری باز باشد.
گفته شده است که روزانه حدود پنج هزار و پنجصد وسیله نقلیه از شاهراه سالنگ عبور و مرور می کنند.
دهلیزی برای توسعه منطقه
محمود بلیغ، وزیر فواید عامه در جریان امضای قرارداد ساخت تونل جدید گفت که این تونل حیثیت دهلیز توسعه ای منطقه را ایفا خواهد کرد.
آقای بلیغ می گوید که با ساخت تونل جدید، مشکلات حمل و نقل اموال تجاری و مسافران به حداقل ممکن خواهد رسید.
گفته شده که بانک توسعه ای آسیایی برای ساخت سرک ها، خط آهن و میدان های هوایی درافغانستان بیش از دو میلیارد دالر را اختصاص داده است/ بخدی

 

 

افزایش فعالیت‌های القاعده در افغانستان


  مقام‌ های امریکایی می‌گویند که پس از پایان ماموریت‌های جنگی امریکا در سال ۲۰۱۴ ترسایی در افغانستان، فعالیت‌ های شبکه القاعده، بار دیگر افزایش یافته است. جنرال جان نیکلسن، فرمانده ماموریت حمایت قاطع می‌گوید که شبکه القاعده با استفاده از خلا امنیتی در مناطق دور دست افغانستان، به نفع خویش بهره برداری کرده است. او گفت: « ارتش ما اکنون در حال هدف قرار دادن رهبران شبکه القاعده، در هفت ولایت مختلف افغانستان هستند، شبکه‌ ای که پس از سال ۲۰۰۱ترسایی در بالاترین حد رشد خود قرار دارد.» با این حال ایالات متحده‎  امریکا با همکاری و رهبری نظامیان افغان در سال ۲۰۱۵ موفق شدند بزرگترین کمپ آموزشی شبکه القاعده‌  را در این کشور نابود سازند. قتل پنج تروریست پاکستانی و نابودی یک قرارگاه القاعده در زابل افزون بر این لانگ وال ژورنال، یک نهاد پژوهشی نظامی امریکایی گفته است که دولت و ارتش امریکا، حضور شبکه القاعده در افغانستان را در جریان شش سال گذشته کم اهمیت قلمداد کرده است.

به گزارش «تلویزیون یک » شماری از آگاهان اما تاکید دارند که القاعده مربوط به پاکستان است و این کشور بزرگترین پایگاه‌های این گروه « هراس‌افگن » را نیز در خود جای داده است. القاعده از اهداف اصلی نظامی امریکا در افغانستان است و ناتو به رهبری امریکا در سال ۲۰۰۱ به هدف نابودی این شبکه وارد افغانستان شد./اسپوتنیک

 

نخستین نمایشگاه بین المللی فرهنگی راه ابریشم درچین گشایش یافت

مراسم افتتاح این نمایشگاه عصر روز گذشته  در شهر دون هوانگ ولایت گنسوی از سوی شی جین پینگ رییس جمهوری و لیو یاندونگ، معاون نخست وزیر جمهوری خلق چین آغاز شد و این نمایشگاه برای دو روز ادامه دارد.
محمد محقق، معاون دوم ریاست اجرایی حکومت وحدت ملی در این مراسم ضمن استقبال از طرح تاریخی و ابتکار رییس جمهوری این کشور گفت که افغانستان از جمله اولین کشورهای است که از این پروژه بزرگ کمربند اقتصادی در جهان حمایت می کند.
همچنان آقای مجقق گفت این طرح نه تنها باعث رشد و شکوفایی اقتصادی خواهد شد بلکه برای تحکیم صلح و ثبات منطقه ای نیز حایز اهمیت است.
معاون دوم ریاست اجرایی افزود که راه ابریشم بیش از دوهزار سال کاروان های کالای تجارتی چین را به افغانستان، غرب آسیا، اروپا و برعکس آن انتقال داده و از اهمیت اقتصادی میان تمدن های شرق و غرب نیز بوده است.
همزمان با این او گفته است که افغانستان با داشتن مکان ها و جاذبه های تاریخی همانند مجسمه های بزرگ تخریب شده بودا در بامیان، شهر تاریخی غلغله و بند امیر ولایت بامیان و اماکن تاریخی دیگر در ولایت های بلخ، هرات، غزنی، لوگر و دیگر مناطق تاریخی افغانستان می تواند برای علاقه مندان تاریخ و فرهنگ باستانی و بشری جذابیت خاص داشته باشد.
گفته می شود که در مراسم گشایش راه ابریشم بیش از ۱۵۰۰ نفر از مقامات و مسوولان کشور های مختلف شرکت کرده اند.
ازسوی هم والی ولایت گنسوی چین که ریاست این مراسم را به عهده داشت، تفاهمنامه ایجاد روابط خواهر خوانده گی بین ولایت بامیان افغانستان و ولایت گنسوی جمهوری مردم چین را با جانان موسی زی، سفیر افغانستان در چین امضا کرد.
در همین حال گفته می شود که در این مراسم بیش از ۱۵ موافقت نامه و یاد داشت تفاهم با کشور های مختلف جهان و دولت چین به امضا رسیده است./ بخدی

 بامداد ـ  رخداد های مهم کشور ـ ۱/ ۱۶ـ ۲۷۰۹