شجاعیه هم به لیست جنایات هولناک ارتش اسراییل اضافه شد

بیش از ۴۲۵ شهید  و ۳۰۲۰ مجروح نتیجه حملات ۱۳روزه اسراییل به نوار غزه

رژیم اسراییل روز یکشنبه عملیات نظامی خود در نوار غزه را تشدید کرد و نظامیان بیشتری از مرزهای این منطقه محاصره‌شده عبور کرده‌اند. تانک‌های اسراییلی نیز حملات توپخانه‌ای خود را افزایش داده‌اند. این در حالی است که عاموس یادلین رییس‌ سابق موساد فاش کرده است هدف نهایی اسراییلها اشغال کامل غزه است. ارتش اسراییل بامداد دیروز جنایت هولناک دیگری در محله الشجاعیه در شرق نوار غزه مرتکب شد و در جریان آن دست‌کم ۷۰ نفر شهید و بیش از ۴۰۰ تن دیگر زخمی شدند. شدت این حملات به حدی گزارش شده است که امبولانس‌ها و خود روهای امدادگران از اذان صبح همان روز برای انتقال شهدا و مجروحان وارد این منطقه شده‌اند اما حتا آنها نیز از آتش اسراییلها در امان نیستند.

سخنگوی وزارت صحت عامه غزه گفت، نظامیان رژیم اسراییل با گلوله‌ باران گسترده امبولانس‌ها و خود روهای امدادی، مانع انتقال مجروحان می‌شوند. حجم فاجعه به حدی است که رسانه‌های فلسطینی به آن لقب «صبرا و شتیلا»ی دوم داده‌اند. برخی منابع آمار شهدای شجاعیه را بیش از ۱۰۰ نفر اعلام کردند. گروه مقاومت اسلامی فلسطین، حماس، روز یکشنبه در این‌باره اعلام کرد اقدام اسراییل درگلوله‌ باران بخش‌های مسکونی منطقه شجاعیه در شرق غزه به مثابه « جنایت جنگی » است. سامی ابو زهری، سخنگوی حماس در بیانیه‌ ای اعلام کرد قتل‌عام غیرنظامیان در شجاعیه جنایت جنگی است. ابو زهری افزود: این جنایت در خواست و اراده مردم فلسطین تزلزلی وارد نخواهد کرد و مقاومت برای وارد کردن ضربه سنگین به ارتش اسراییل ادامه خواهد یافت. گزارش‌ها حاکی از آن است که درگیری شدیدی بین نیروهای مقاومت و نیروهای صهیونیست در شمال نوار غزه در جریان است و به ‌رغم بهره‌مندی اسراییل ها از تانک و سلاح‌های زرهی هنوز نتوانسته‌ اند به پیشروی در مقابل نیروهای مقاومت دست پیدا کنند. شماری از نظامیان اسراییلی با ورود جنگ به مرحله نبرد تن به تن و جنگ‌های خیابانی محل خدمت خود را ترک کرده و از منطقه گریخته‌اند.

در تازه‌ ترین عملیات‌های گردان‌های قسام، شاخه نظامی حماس علیه ارتش اسراییل، یک فلسطینی با بستن بمب به خود یک دستگاه تانک را منهدم کرد. گردان‌های قسام اعلام کرد که پس از نفوذ یک دستگاه تانک به شرق محله الشجاعیه یکی از مجاهدان این گردان‌ها با بستن بمب به خود، به زیر تانک رفته و آن را کاملا منهدم کرد. این گردان‌ها همچنین صبح یکشنبه اعلام کردند مبارزانشان موفق شدند ۷ دستگاه خودروی نظامی اسراییلی را در منطقه الزنه واقع در شرق خان یونس هدف قرار دهند.


شمار شهدا
شمار شهدای تجاوزات و بمباران‌های رژیم اسراییل علیه نوار غزه در سیزدهمین روز خود به بیش از ۴۲۵ نفر رسید که در میان آنها ۷۵ کودک، ۲۵ زن و ۱۸ فرد سالخورده دیده می‌شود. در این حملات همچنین ۳هزار و۲۰ فلسطینی نیز مجروح شده‌اند و ده‌ها باب منزل فلسطینیان روی سرشان خراب شده است. از سوی دیگر، ارتش رژیم اسراییل، دیروز اعلام کرد که نیروهای زمینی، دریایی و هوایی این رژیم از زمان آغاز عملیات زمینی از پنجشنبه شب ۴۸۰ نقطه را در نوار غزه هدف قرار داده‌اند. ارتش رژیم اسراییل در بیانیه‌ ای ادعا کرد در مقابل نیز فلسطینی‌ها در غزه در این مدت ۲۶۵ موشک به اسراییل شلیک کرده‌اند که ۱۹۰ موشک به اسراییل اصابت کرده است و سامانه « گنبد آهنین » نیز حملات ۶۳ موشک را خنثی کرده است.


گسترده گی تلفات در ارتش اسراییل
کانال دو تلویزیون رژیم اسراییل، صبح یکشنبه اعلام کرد از نیمه‌شب شنبه که درگیری‌های شدید زمینی میان نظامیان اسراییلی و اعضای حماس  در غزه آغاز شده است ۵۱ نظامی اسراییلی زخمی شده‌اند. این شبکه افزود البته جراحات برخی از این نظامیان اسراییلی وخیم گزارش شده است. رژیم اسراییل اما خود اعتراف کرده تاکنون ۸ افسر و سرباز اسراییلی در جریان نبرد با گروه‌های فلسطینی کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شده‌اند. در واقع آمار واقعی تلفات ارتش رژیم اسراییل بیش از آمار اعلام شده این رژیم است. یک روزنامه ‌نگار اسراییلی در این‌باره گفته است اگر قوانین نظامی به ما اجازه می‌داد تعداد کشته‌های اسراییلی را اعلام کنیم  دراسراییل انقلاب می‌شد. اما هر چه باشد اعلام خبر کشته شدن برخی از نظامیان اسراییلی به افکار عمومی در داخل اسراییل بازتاب‌هایی داشته است؛ در حالی‌که اسراییلی ها از آمار و ارقام ارایه شده شوکه شده‌اند؛ اما مقامات سیاسی این رژیم تلاش می‌کنند اقدام به عملیات زمینی را توجیه کنند و بگویند انجام چنین عملیاتی برای حفاظت از اسراییل ضروری بوده است. مقامات مختلف اسراییلی کوشیدند به گونه‌های مختلف این عملیات را توجیه کنند. بنی گانتسلودرستیز ارتش اسراییل این عملیات را ضروری دانست و گفت: ما می‌دانستیم که این کار هزینه سنگینی دارد.

نفتالی بنت، وزیر اقتصاد اسراییل نیز در توجیه این عملیات گفت: اگر چنین عملیاتی انجام نمی‌دادیم، با یازدهم سپتامبر جدیدی روبه ‌رو می‌شدیم. در این میان، یکی از فرماندهان قوای گولانی ارتش اسراییل اعلام کرد که درگیری‌ها درنوار غزه بسیار زیانبار و شدیدتر از آن چیزی است که در جنگ ۲۰۰۶ لبنان اتفاق افتاد. وی افزود: مقاومت فلسطین در این نبرد مستقیم با نظامیان صهیونیست از گلوله‌های خمپاره آر‌پی‌جی و نارنجک استفاده می‌کند و این مساله موجب تلفات گسترده ارتش شده است. وی خاطرنشان کرد: ما با دشمنی بسیار سرسخت و قوی مواجهیم. گفتنی است که گردان‌های شهید قسام، بامداد یکشنبه اعلام کرد که ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۳۲ نظامی اسراییل را به هلاکت رسانده و ده‌ها نفر دیگر را زخمی کرده است که غسان علیان، فرمانده گروه گولانی از جمله مجروحان است که به بیمارستان سوروکا در بئر‌السبع انتقال یافته است. شبکه خبری العالم نیز از احتمال به اسارت گرفتن یک نظامی اسراییل در غزه خبر داده است. براساس این گزارش، خسارت‌های جانی و تجهیزاتی وارد شده به ارتش اسراییل در روز شنبه به حدی بود که رسانه‌های اسراییل آن را « شنبه سیاه » اسراییل و ارتش آن نامیدند. روزنامه اسراییل هاآرتص نیز با اشاره به گسترده گی تلفات در میان ارتش این رژیم، در یادداشتی نوشت: نتانیاهو قصد حمله به ایران را داشت در حالی‌‌که هم‌اکنون در غزه گیر افتاده است.


شروط مقاومت برای آتش‌ بس
پس از اینکه دو جنبش حماس و جهاد اسلامی مخالفت خود را با طرح ارایه شده از سوی مصر اعلام و تاکید کردند که این طرح به شروط مقاومت جامه عمل نمی‌پوشاند، قطر شروط مقاومت برای آتش‌بس با رژیم اسراییل را تحویل گرفت. در این طرح، چندین شرط مطرح شده است که از جمله آنها، تعهد رژیم اسراییل به لغو کامل محاصره زمینی و دریایی نوارغزه است. همچنین براساس این شروط باید همه گذرگاه‌ها گشوده و فعالیت در اسکله غزه مجدداً از سر گرفته شود تا امکان وارد کردن همه کالاها، برق، سوخت، مصالح ساختمانی و تمام نیازها برای فلسطینی‌ها به ‌وجود آید. براساس این شروط، باید رژیم اسراییل متعهد شود که به محاصره اقتصادی و مالی نوار غزه پایان می‌دهد و ضمانت آزادی ماهیگیری و قایقرانی تا ۱۲ مایل دریایی را می‌دهد. همچنین حماس در مناطق مرزی نوار غزه آزادی آمد و شد داشته باشد و منطقه امن وجود نداشته باشد و برنامه‌های بازسازی نوار غزه عملی شود. از دیگر درخواست‌های مقاومت این است که رژیم اسراییل توافقنامه امضا‌شده در اکتبر سال ۲۰۱۲ در قاهره میان حماس و طرف اسراییلی درباره تبادل اسیران فلسطینی را تکمیل کند و این توافقنامه شامل اسیرانی می‌شود که آزاد شده و بار دیگر بازداشت شده‌اند. طرح این خواسته‌ها در پی تماس‌های بسیار قطر با ترکیه و کشورهای عربی و در راس آنها با امریکا و فرانسه جهت بررسی راه‌های توقف حملات رژیم اسراییل به نوار غزه صورت گرفت. در همین حال فوزی برهوم، سخنگوی حماس اعلام کرد: این خواسته‌ها که در اختیار قطر قرار گرفته است، به اتحادیه عرب، ترکیه و محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز تحویل داده شده است.

هفته نامه

بامداد ـ سیاسی ـ ۱۴/۲ ـ ۲۰۰۷