غـزه در آتـش و خـون
دکتر اسد محسن زاده
با اعلام دولت وحدت ملی فلسطین در پی توافق سیاسی بین سازمان آزادیبخش فلسطین « ساف » و جنبش حماس در جون سال روان ترسایی، ارتجاع صهیونیستی حاکم بر اسراییل با رد این حکومت و اتهام زنی های تروریزم برآن با تحریمهایی سخت و بیدادگرانه به گوشمالی فلسطین ها پرداخت. پس از ربوده شدن سه جوان از سوی افراد ناشناس دولت اسراییل این عمل را به حماس نسبت داده و با بلند بردن فشار، تهدید و اقدامات پولیسی در برابر همه گروه های فلسطینی شهرها و مناطق فلسطین نشین را به زندان بزرگی تبدیل و با تکیه برقانون جنگل و درضدیت با تمامی نورمهای حقوق بشر و قوانین بین الدول به دستگیری کتلوی سیاسیون ، زنان ، کودکان و مردان فلسطینی پرداخته وهرچه هیزم داشت به تنورنفرت و انزجار ضد فلسطینی ریخت.
از جمله خانم آیلت شیکد ( Ayelet Shaked) نماینده کنست یا پارلمان اسراییل نوشت که :« کل مردم فلسطین دشمن است » این امر به نابود کردن همه فلسطینی ها « از جمله افراد مسن و زنان شان، شهرستانها و روستاهایشان، اموال و زیرساخت هایشان مشروعیت می بخشد » . تبلیغات بی ماننند ضد فلسطینی ، صدور فراخوان های انتقام جویانه در رسانه های اسراییلی سبب گردید تا نوجوان فلسطینی محمد ابوخودیر توسط شش جوان یهودی ربوده شده و زنده سوزانیده شود . درخور یاد است که همین خانمی که مردم را به نسل کشی دعوت کرد یکی از چهره های برجسته حزب «خانه یهودی » می باشد که بخشی از یتلاف حاکم دراسراییل را تشکیل میدهد.
افزایش فشارهای بی مانند سیاسی ، نظامی و اقتصادی در برابرمردم دراسارت فلسطین؛ که با پی ریزی دولت وحدت ملی امید های بخاطر ایجاد ساختار های جدید دموکراتیک و مردم سالار، مذاکره و صلح با اسراییل درآنها جان گرفته بود، سبب شد تا این آرزو ها به خاک و خون کشانیده شوند.
سیاست مداران و گروه های راست گرا و صهیونیست اسراییل به تشدید آماده گی و اقدامات جنگی در برابر حماس و بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار فلسطینی ساکن نوارغزه پرداختند. بم افگن های اسراییلی در چند روز گذشته بیش از هزار بار بر باشنده گان غزه بم ریختند. درغزه هیچ کس از شربم افگن ها و فیرتوپخانه اسراییلی درامان نیست. برنماز گزاران در مسجد، بیماران در بیمارستان ، معیوبین در محلات نگهداری شان ، جوانان در محلات تماشای بازی های جهانی فوتبال و ... بم ریختند و ده تن را به خاک و خون کشانیدند. نتیجه این اقدامات خونبار قتل بیش از ۱۳۰ فلسطینی درچند روز گذشته بود. راکت های فیر شده توسط فلسطینی ها با آنکه بعد تازه و گسترده گی داشت اما در نتیجه برتری نظامی و فنی اسراییل بی اثربود و سپر دفاع هوایی « گنبد آهنین » بخشی از آنرا در هوا نابود کرد.
براساس منابع خبری بین المللی در حالیکه در غزه بیش از ۱۳۰ فلسطینی شامل کودکان ، زنان و مردان به شهادت رسیدند ، تلفات انسانی جانب اسراییل صفر بود. از سوی دیگر در نتیجه بمباردمان گسترده قوای هوایی اسراییل تا حال نزدیک به ۱۰۰۰ فلسطینی زخم برداشته و بیش از ۱۰۶ عمارت درمناطق شهرنشین غزه باخاک یکسان شده است. تصاویر ناچیزی که از این جنگ دراختیار رسانه ها قرار داده میشود، نشاندهنده وحشت بزرگ این جنایت میباشد. مادران در سوگ نشسته ، کودکان بی سرپرست و سر پناه ، جسد های سوخته و غیر قابل شناسایی، بیمارستان های پراز جسد و زخمی ، کودکان بی دست و پا ، دوکان های خالی از مواد غذایی ، مکتب های بدون شاگرد و....
و درآنسوی دیگر: اسراییلی های پناه برده در پناه گاه های مطمین ، ترس وحشت ، سپر دفاع هوایی « گنبد آهنین »، نفرت و انتقام جویی بی پایان ، زورگویی و یکه تازی ، بی توجه ای به نورمهای حقوق بین المللی ، دیکته و فرمان و....
در چنین جو وحشت و انتقامگیری عجب نیست که رهبرانی دراسراییل با فراخوان های شان شعار های نسل کشی فلسطینی ها را سرمیدهند : مادران فلسطینی که به هنگام زایمان « بچه مارها را بدنیا می آورند!» نابود شوند. برخلاف درخواست منابع دولت فلسطین و جامعه جهانی برای پایان بخشیدن به کشتار فلسطینی ها و قطع راکت زنی های حماس ، سیاست گزاران صهیونیستی از جمله بنیامین نتانیاهو اعلام داشت که : « هیچ فشار بینالمللی نمیتواند باعث شود که ما با تمام قوا وارد عمل نشویم.» در همین حال محمود عباس ریس جمهور دولت خودگردان فلسطین و سایر مقامات ارشد آن با پیشکش نمودن آرزو و آماده گی به حل صلح آمیز مساله بخاطر پایان بخشید به « نسل کشی فلسطینی ها » و بر برقراری صلح دوامدارتاکید دارند.دریغ که درچنین جو تبلیغات جنگی گوش کرکننده، صدای مردم و رهبری فلسطین را کسی نمی شنود.
دو روز پیشتر منابع فلسطینی درغزه گزارش سخت تکان دهنده ای در باره قربانیان بم ریزی های اسراییل برغزه را به نشررسانید.اشرف القدره سخنگوی وزارت صحت عامه فلسطین درغزه اعلام کرد: که بیشتر پیکر قربانیان فلسطینی موجود در بیمارستان ها ، سوخته و تکه تکه شده هستند. او تاکید کرد که مشاهده این اجساد یادآور کاربرد سلاح های ممنوع خطرناکی مانند فسفرسفید است که ارتش اسراییلی درجنگ های گذشته در برابر فلسطینی های نوار غزه هم استفاده کرده بودند.
پزشکان و حقوقدانان فلسطینی کاربرد سلاح های ممنوع در حمله به غیرنظامیان فلسطینی درنوارغزه را تایید کرده اند. شاهدان عینی میگویند که جسدهای قربانیان بمباران ها ، سوخته و سیاه و بسرعت تکه تکه می شوند و انتقال آنها دشوار است. پزشکان فلسطینی تاکید کرده اند که : زخم های بر پیکر قربانیان بسیارعمیق بوده و سوختگی درعمق بدن نفوذ می کند و به استخوان ها می رسد و هیچ شکی برای استفاده از سلاح های ممنوعه خطرناک توسط نظامیان صهیونیست درجنگ علیه غزه وجود ندارد.
در چنین جو متشنج و فضای پر درد و غمبار فلسطینی ها چشم امید به جامعه جهانی دوخته امید آن دارند تا به « نسل کشی » فلسطینی ها پایان داده شده و بجای جنگ و بم ریزی به اقدامات صلح آمیز و مذاکره رو آورده شود.بادریغ که چون همیش این خواست ونیاز فلسطینی ها با برخورد سطحی و بی تفاوتی غرب روبر شده است. چنانکه پساکی سخن گوی وزارت خاجه امریکا در کنفرانس مطبوعاتی گفت : « بین حملات راکتی سازمان تروریستی درغزه و حق اسراییل برای دفاع از خود فرق بزرگی وجود دارد .»
همین حق به اسراییل اجازه میدهد که بنا بر گفته محمود عباس رییس جمهور دولت خود گردان فلسطین به « نسل کشی فلسطینی ها » ادامه دهند. وهمین تفاوت است که در فلسطین بیش از ۱۳۰ کودک و نوجوان ، مردن و زن بی رحمانه سوختند و یا در نتیجه ریختن بم پارچه پارچه شدند و هزار تن دیگر در شرایط غیر انسانی و نبود دوا و وسایل پزشکی زخم برداشتند، میلیون ها دالر خساره مالی به زیر ساختار های فلسطینی زیر نام « مبارزه با تروریزم » از بین رفته است .
رهبری اسراییل با پررویی اعلام میدارند که اینکشور از سه شنبه تاکنون بیش از هزار هدف در نوار غزه را مورد حمله قرار داده و اسراییل قوایی دو برابر آنچه در عملیات سال ۲۰۱۲ ترسایی در برابر فلسطینی های غزه به کار گرفته بود، در عملیات جاری استفاده مینماید.
دیروز شبکه اینترنتی النشره به نقل از یووال اشتاینتیز، وزیر اطلاعات و امور استراتژیک رژیم اسراییل از امکان آغاز حمله زمینی به غزه نیزخبر داد. وی گفت که اشغال نوارغزه احتمالاً امری ضروری بوده و دلیل ادامه روند محاصره این منطقه نیز پرتاب موشک از سوی این منطقه به سمت اراضی اشغالی است. چنانکه امشب اسراییل این برنامه را نیز عملی نموده و با فرستادن ماشین عظیم جنگی به غزه باعث ویرانی وخونریزی بیشتر گردید.
بربنیاد آخرین گزارشات، نخست وزیر رژیم اسراییل با رد هرگونه آتش بس یا برقراری موقت آرامش، دستور گسترش عملیات نظامی علیه نوارغزه را صادر کرد. بنیامین نتانیاهو، در نشست اضطراری کابینه اسراییل اعلام کرد که برقراری آتش بس قابل قبول نیست و به حملات علیه غزه ادامه میدهیم.
ادامه این لجاجت و زور گویی جانب اسراییل به معنا قتل و ویرانی بیشتر و افزایش درد و رنج مردم اسیر و دربند فلسطین خواهد بود. وضع دردبار و رنج آور زنده گی مردمان این منطقه بار دیگر این حقیقت را برجسته تر میسازد که با جنگ ، زور گویی و« نسل کشی » نمی توان مشکل شرقمیانه را حل کرد. یگانه گزینه فقط و فقط برگشت به میز مذاکره و حل صلح آمیزآن بر بنیاد موجودیت دو دولت در کنار هم میباشد و بس . زور و اشغال میتواند درکوتاه مدت مقاومت مردم مردم فلسطین را سست و یا ناتوان سازد، اما در دراز مدت باعث افزایش تشنج و اقدامات خشونت بار بیشتر خواهد شد که نه به سود اسراییلی ها و نه به نفع فلسطین میباشد.
خاموشی جامعه جهانی و برخورد نهاد های بین المللی در برابر وضع موجود درخور نکوهش بوده و این ها باید مسوولیت انسانی شانرا دربرابر زورگویی ، ادامه قتل و ویرانگری انجام داده ، جانبین را به پایان جنگ و روکرد به میزمذاکره و صلح دوامداربکشانند.
بامداد ـ سیاسی ـ ۱۴/۱ ـ ۱۳۰۷