عربستان عامل اصلی ایجاد اخلال در مذاکرات سوریه است
روزنامه المانی نویس دویچلند با اشاره به آغاز دور جدیدی از مذاکرات حل بحران سوریه در ژنیو،به نقشجدیدی از مذاکرات حل بحران سوریه در ژنیو،به نقش عربستان سعودی در تشدید بحران این کشور با حمایت از گروه های مخالف بشار اسد اشاره کرد و نوشت: دولت ریاض عامل اصلی ایجاد اخلال در مذاکرات بین المللی برای پایان دادن به بحران سوریه است. این روزنامه در مقاله ای نوشت: عربستان فاکتور و عامل اصلی ایجاد اخلال در مذاکرات بین المللی برای پایان دادن به بحران سوریه است و تا زمانی که خاندان سلطنتی ریاض سیاستی مناقشه برانگیز در سوریه را دنبال می کنند، نمی توان برای موفقیت مذاکرات بین المللی درمورد سوریه بختی قایل شد.
این نشریه المانی با پیش بینی اینکه اخضرابراهیمی نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه برای رسیدن به توافق با طرفین درگیر دراین کشور کار سختی در پیش دارد، نوشت: مواضع مخالفان سوری و دولت بشار اسد بسیار ازهم فاصله دارد و با توجه به حمایت هایی که ازسوی مخالفان ازسوی برخی از کشورها از جمله عربستان انجام می شود، نزدیک کردن دیدگاه های دوطرف برای حل بحران کار آسانی نخواهد بود.
نویس دویچلند افزود: در حالی که به نظرمی رسد در پشت صحنه مذاکرات سوریه، امریکا و برخی کشورها به دنبال این هستند که عاملان منطقه ای جنگ داخلی در سوریه را به پای میز مذاکره بکشانند، عربستان سعودی آماده نیست از سیاست ها و تلاش خود در راه بی ثبات کردن دولت سوریه، دست بردارد.
روزنامه المانی با اشاره به سخنان ترکی فیصل رییس سابق سازمان استخبارتی عربستان دراین باره نوشت: این مقام سعودی امریکا را متهم کرده است که مواضع محکمی در قبال دولت اسد اتخاذ نمی کند و همچنین در سخنان خود برانجام عملیات نظامی دراین کشور برای پایان دادن به بحران تاکید می کند.
نویس دویچلند درادامه به خبرمنتشرشده درروزنامه الاخبارلبنان اشاره کرده که براساس آن واشنگتن پارسال اسناد متعددی به خاندان سلطنتی سعودی ارایه کرده که رابطه عربستان را با عملیات تروریستی در سوریه،عراق ، لبنان ، یمن و حتا روسیه تایید می کند.
به نوشته این روزنامه اسناد مذکور به شورای امنیت سازمان ملل نیزارایه شده و دولت المان نیز درجریان آن قرار دارد.
نویس دویچلند اضافه کرد: ارایه این اسناد بلافاصله با واکنش سریع دولت ریاض مواجه شده و درراستای آن ابلاغیه ای سلطنتی صادر شده مبنی براینکه هر شهروند سعودی که در عملیات تروریستی حضور داشته باشد، دستگیر و زندانی خواهد شد.
رادیوی المانی دویچلند فونک نیز درهمین رابطه با اشاره به آغاز دورجدیدی ازمذاکرات حل بحران سوریه در ژنیو، نوشت: چشم انداز چندانی برای موفقیت نشست سوریه مشاهده نمی شود و همچنان امید چندانی نیست که این مذاکرات منجر به پایان یافتن جنگ داخلی در این کشور شود.
رادیو در ادامه افزود: کارشناسانی که بحران سوریه را دنبال می کنند، همچنان براین عقیده هستند که دستیابی به هرنوع راه حل جامع برای پایان دادن به بحران سوریه، نیازمند این است که ایران در مذاکرات مربوط به آن حضور داشته باشد.
ترس دولت امریکا از این است که جهادگران گروه های تندرو وافراطی همچون القاعده که درسوریه حضور دارند روز به روز به خطری مهم برای امریکا تبدیل می شوند و جان برنن رییس سیا نیز تاکید کرده که مسله جهادگران تندرو درسوریه به چالشی برای امنیت و منافع ملی امریکا تبدیل شده است.
اگر قراراست راهبرد ضد القاعده امریکایی ها موفقیت آمیز باشد، نیازمند آن است که قدرت های منطقه ای از جمله ایران نیز دراین سیاست راهبردی دخیل باشند و نظرات آنها مد نظر قرار گیرد.
دویچلند فونک در پایان پس گرفتن دعوت از ایران را برای حضور در نشست ژنو ۲ یک « اشتباه بزرگ » خواند.
Saudi-Arabien wird zum Hauptstörfaktor in Syrien
بامداد ـ سیاسی ـ ۱۴/۳ـ۱۲۰۲