برنی سندرز، سناتور ۸۳ ساله ایالت ورمونت، ایالات متحده را یک « شبه ‌دموکراسی» خواند و دلیل آنرا نحوه حکومت «دونالد ترامپ» و اینکه چگونه ثروتمندان در هر دو حزب اصلی قدرت کسب کرده‌اند، توصیف کرد.

سندرز که با شبکه « سی ‌بی ‌اس نیوز » گفت ‌وگو می ‌کرد، اظهار داشت: این کشور امروز با سطح بی ‌سابقه ‌ای از خطر مواجه است، چیزی که من هرگز در طول عمرم ندیده ‌ام. ما ملتی هستیم که به سرعت به سمت الیگارشی پیش می ‌رویم، به این معنا که ما دولتی داریم که توسط طبقه میلیاردر اداره می‌ شود، برای طبقه میلیاردر.او که این روزها جمعیت زیادی را در سراسر کشور برای مخالفت با دولت ترامپ و تلاش‌های او برای کاهش تعداد کارمندان دولتی به سوی خود کشانده است، در پاسخ به این سوال که هنگام سخنرانی در میان مردم چه چیزی می ‌بیند؟ گفت: فکر می ‌کنم ترس را می ‌بینم و خشم را. ۶۰ درصد از مردم ما تمام حقوق و دستمزد خود را صرف مصارف روزمره‌ شان می ‌کنند. رسانه‌ها در مورد آن صحبت نمی ‌کنند. و ما در اینجا، در کنگره به اندازه کافی در مورد آن صحبت نمی ‌نماییم.

سناتور امریکایی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات ترامپ درباره کاندیداتوری برای دور بعدی ریاست جمهوری و واکنش مثبت جمهوری ‌خواهان به آن تصریح کرد: ایده یک دوره سوم؟ چرا که نه؟ انها به حاکمیت قانون اعتقادی ندارند. انها به قانون اساسی اعتقادی ندارند. بنابراین، بله، من آن را جدی خواهم گرفت.موضوع دیگری که برنی سندرز آنرا جدی می ‌گیرد و نگران ‌کننده می‌ داند، نفوذ گسترده «ایلان ماسک» میلیاردر و کارآفرین امریکایی است که نیروی کار فدرال را در دولت ترامپ اصلاح کرده و به اخراج ده‌ها هزار نفر انجامیده است.

سندرز در این باره گفت: یکی از نگرانی‌ های دیگر وقتی درباره الیگارشی صحبت می ‌کنم، فقط مربوط به درآمد هنگفت و نابرابری ثروت نیست. این، فقط قدرت طبقه میلیاردرها نیست. این افراد به رهبری ماسک، اکنون به میلیاردرها اجازه داده ‌اند که اساسا مالک فرآیند سیاسی ما شوند. بنابراین، من فکر می ‌کنم وقتی در مورد اینکه امریکا یک دموکراسی است، صحبت می‌ کنیم، باید آنرا دوباره بازخوانی کنیم و آنرا « شبه‌ دموکراسی» بنامیم. و فقط ماسک و جمهوری‌ خواهان نیستند. این میلیاردرها در حزب دموکرات نیز هستند.

او در ادامه به کمک‌ های مالی ایلان ماسک در جریان رقابت‌های انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۲۴ ترسایی اشاره کرد و گفت: ببینید، شما یک رای دارید و ایلان ماسک می ‌تواند ۲۷۰ میلیون دلار برای کمک به انتخاب ترامپ خر{ کند. ایا این به نظر شما یک دموکراسی است؟

سندرز در بخش دیگری از این گفت وگو یادآورشد: ثروتمندان در ایالات متحده امریکا در ۳۰ یا ۴۰ سال گذشته ثروتمندتر شده‌اند، در حالی که ۶۰ درصد مردم به سختی هزینه‌ های یک ماه خود را از درآمدشان تامین می‌ کنند. سیستم مراقبت های بهداشتی ما ازهم پاشیده است. سیستم مراقبت از کودکان ما ناکارآمد است. این، همان انفعال است و من می ‌ترسم که دموکرات‌ها برای مدت طولانی منفعلانه عمل کرده باشند.وی ادامه داد: چرا طبقه کارگر در این کشور تا حد زیادی از آنها ( دموکرات‌ها ) روی گردان شده است؟ و برای بازپس ‌گیری آن طبقه کارگر چه باید کرد؟

 آیا فکر می ‌کنید کارگران به این دلیل به ترامپ رای می ‌دهند که او می ‌خواهد به میلیاردرها معافیت‌های مالیاتی گسترده بدهد و تامین اجتماعی و خدمات بهداشتی را کاهش دهد؟

من اینطور فکر نمی‌ کنم. حزب دموکرات سال‌هاست که از بازی خوب صحبت کرده است اما انها هیچ کاری نکرده‌اند. بنابراین، من فکر می ‌کنم که حزب دموکرات باید یک تصمیم اساسی بگیرد و مطمین نیستم که آنها تصمیم درستی بگیرند. آنها حامی کدام طرف هستند؟ [آایا] آن‌ها به گرفتن کمک‌های کلان از سوی افراد بسیار بسیار ثروتمند ادامه خواهند داد یا در کنار طبقه کارگر می‌ایستند؟

سندرز در پاسخ به سوالی درباره این ‌که برخی حامیانش از او می ‌خواهند که به انتخابات ۲۰۲۸ فکر کند، گفت: برای اینکه به چنین چیزی بیندیشم کمی پیرهستم اما خوشحالم که سناتور ایالات متحده از ورمونت هستم.

او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا از مبارزه و برگزاری تجمعات لذت می ‌برد، اظهار داشت: اگر سوال شما اینست که ایا من از صحبت و ملاقات با مردم در سراسر کشور الهام تاثیر میگیرم؟ بله، عمیقا. این، چیزیست که من را پیش می ‌برد. به عبارت دیگر، به این معناست که زنده گی خارج از کنگره وجود دارد.

 

بامداد ـ سیاسی ـ ۲/ ۲۵ـ ‍۱۴۰۴ 

 Copyright ©bamdaad 2025