آندری کوتس


یورش به حلب
حمله صبح روز چهارشنبه ۲۷ نوامبر در ولایت‌های ادلب و حلب آغاز شد. گروه‌های «جبهه‌ النصره»  و «ارتش ملی سوریه» توانستند پیش از موعد و به‌ طور مخفیانه نیروهای زیادی را به این مناطق منتقل کنند. آنها با نقض توافقنامه کاهش تنش که در سال ۲۰۲۰ ترسایی با مشارکت روسیه، ترکیه و ایران منعقد شده بود، در یک جبهه گسترده حمله کردند و به حومه حلب، یکی از بزرگترین شهرهای کشور که در دهه گذشته محل نبردهای شدید بود، رسیدند.
طبق گزارش کانال‌ های تلگرامی تخصصی، اوضاع اطراف حلب به‌سرعت وخیم شد. شبه ‌نظامیان از سه جهت پیشروی کردند: از سمت غرب در منطقه بشنطری، از جنوب غربی در بخش قطع ‌شده جاده M-5، و از جنوب در نزدیکی سراقب. این شهرک هنوز تحت کنترول نیروهای دولتی است. در اینجا یکی از قوی ‌ترین واحدها ( قطعه ۲۵ نیروهای خاص ) که توسط مربیان روس آموزش دیده است، مستقر است. این نیرو مانع از عبور شبه ‌نظامیان شد.
روز پنجشنبه وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که گروه‌های افراطی تلفات سنگینی در تجهیزات و نیروی انسانی متحمل شده‌اند. در بیانیه ‌ای آمده است: « نیروهای دولتی با انواع تسلیحات و به همراه نیروهای متحد در برابر سازمان‌ های تروریستی مقاومت می‌ کنند.» با این حال، فعالیت شبه ‌نظامیان همچنان کاهش نیافته است.
در همان روز، شبه ‌نظامیان «هییت تحریرالشام» و متحدانشان حمله به شهرعندان را آغاز کردند، شهری که ۹ کیلومتر در شمال غرب حلب قرار دارد، تا جاده مهمی که به سمت شمال ( به نُبُل و الزهرا می‌رود ) را قطع کنند. این جاده به‌ طور نظری می ‌تواند مسیر تخلیه غیرنظامیان و عقب ‌نشینی نیروها باشد. به‌ وضوح مشخص است که شبه‌ نظامیان در تلاش اند حلب را محاصره کنند.
در غرب، درگیری‌ های شدیدی در اطراف کفر داییل و بشکاتین ادامه دارد. در جنوب، شبه ‌نظامیان جمعیت الكهربا و خان‌العسل را تصرف کردند و در آنجا غنایم زیادی شامل توپخانه، تانک‌ها، مهمات و خودروها به دست آوردند. از آنجا، تروریست‌ها به سمت خود حلب پیشروی می‌ کنند.

ردپای خارجی
به‌ هرحال، در تاکتیک‌ های شبه ‌نظامیان تجربه بیگانگان کاملاً مشهود است. «هییت تحریرالشام  » در کانال‌های اینترنتی خود ویدیوهایی از کاربرد پهپادهای FPV و پهپادهایی که برای پرتاب بمب‌های دست ‌ساز طراحی شده‌اند، منتشر کرده است. این پهپادها تجهیزات زرهی ارتش و مواضع میدانی را هدف قرار می ‌دهند. حتا ادعا شده است که یک پهپاد انتحاری یک بالگرد نیروهای دولتی را منهدم کرده است. به نظر می ‌رسد اوپراتورها توسط مربیان خارجی آموزش دیده باشند.
کانال تلگرامی ( که قبلا اسناد داخلی دولتی و سری امریکایی مربوط به حمله اسراییل به ایران را منتشر کرد – مترجم ) Middle East Spectator گزارش داده است که در میان شبه ‌نظامیانی که به نیروهای دولتی حمله کرده‌اند، فرماندهان میدانی اوکرایینی دیده شده‌اند. اوکرایین مدت‌هاست که با هماهنگی امریکا به آموزش «هییت تحریرالشام » می ‌پردازد، موضوعی که خود رسانه‌ های اوکرایینی نیز به آن اشاره کرده‌اند. همزمان، ک‌یف برای جبران کمبود نیروی انسانی در صفوف نیروهای مسلح اوکرایین، کمپین‌های گسترده‌ای برای جذب نیرو در این منطقه به راه انداخته است. آخرین جزییات این است که شبه‌ نظامیان اسلامی نوارهای آبی و سبز روی بازوهای خود می ‌بندند، دقیقاً همانند نیروهای مسلح اوکرایین.

بمب ساعتی
به عقیده کارشناسان، در این مساله ردپای واشنگتن، ک‌یف و انقره به وضوح دیده می ‌شود.(اسراییل عمدا کنار گذاشته شده تا به اوکرایین وزن داده شود- مترجم )
« این در وهله اول یک مساله سوری- ترکی است،» آندری گروزین، رییس بخش آسیای میانه موسسه کشورهای مستقل مشترک ‌المنافع، می‌گوید:« اردوغان و نیروهای نیابتی او در سوریه، که اکنون حمله کرده‌اند، اخیراً با دمشق دچار تنش شده‌اند. اسد مواضع خود را در مناطقی که تحت کنترول شبه ‌نظامیان طرفدار ترکیه است، تقویت کرده است. انتظار می ‌رفت که ارتش او در بهار پیشروی کند. منابع سوری احتمال وقوع چنین سناریویی را بالا می‌ دانستند. نیروهای نیابتی ترکیه می ‌خواهند از اسد پیشی بگیرند.»
این تحلیلگر ادامه می ‌دهد: بقای رژیم سوریه دوست روسیه برای مسکو بسیار مهم است. خروج نیروهای روسی از خاورمیانه، روابط پیچیده با انقره را بیشتر متشنج می ‌کند. باید عامل ایران را نیز در نظر گرفت ( تهران از خروج روسیه از سوریه اصلاً خشنود نخواهد شد.) بنابراین، انتظار می‌ رود که اقدامات ارتش روسیه در این منطقه شدت یابد.
به گفته ناظران، در میان شبه ‌نظامیان افراد زیادی از آسیای میانه ( ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان) حضور دارند. این افراد پس از کسب تجربه رزمی به وطن خود بازمی ‌گردند و ممکن است به‌ عنوان کارگران مهاجر به روسیه نفوذ کنند. هیچ شکی وجود ندارد که «شرکای» غربی چنین سناریوهایی را آماده می‌ کنند. بهترین راه برای خنثی ‌سازی این « بمب ساعتی »، اقدام در دورترین فاصله ممکن از مرزهای روسیه است./ جنوب جهانی

 

بامداد ـ سیاسی ـ ۱/ ۲۴ـ ‍۳۰۱۱ 

Copyright ©bamdaad 2024