تونسی ها هم جنبش تمرد را آغاز کردند

 

گزارشگر: الف سمیر

وقتی تونسی ها دونیم سال قبل با خیزش در برابر فرمانروایی بن علی آغازگر « بهار عربی » و قیام های مردمی در جهان عرب شدند ، مصری ها قیام و ایستاده گی تونسی ها راستوده و آنرا الگو پذیرفتند. درهردو کشور ثمره  پیکارهای مردمی مورد دستبرد و سو بهره  بنیاد گرا ها قرار گرفته و کوچکترین گامی در بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی مردمان رونما نشده ، بلکه زنده گی مردم خرابتر تراز گذشت شد.

اقدامات  پنج ماه گذشته در مصر و جانگیری جنبش « تمرد » در آنکشور که زمینه ساز برکناری حکومت اخوان المسلمین به رهبری محمد مرسی شد ، اینبار جوانان تونسی را واداشت تا به اقدامات شبیهه به مصری ها دست زده و در برابر حکومت اخوانی های تونس به پا خیزند. به گزارش خبرگزاری آلمان از تونس، بر اساس برنامه جنبش تمرد جوانان تونسی به جمع آوری امضا آغاز کردند.هدف از این اقدام سلب اعتماد از مقامات دولت اسلامگرا  در تونس میباشد.

محمد بنور سخنگوی جنبش تمرد درتونس گفت: « حرکت ما با الگوگیری از جوانان مصری است و هدف اصلاح مسیر حرکت انقلاب است؛ زیرا انقلاب تونس ازجانب عده ای سود جو به سرقت رفته و مصادره شده است ....‌این جنبش از یک هفته قبل کارجمع آوری امضا را در ولایات مختلف کشور آغاز و تا غروب روز چهارشنبه سوم جولای این امضاها به بیش از نیم میلیون ( ۵۷۱۰۰۰  ) رسیده است. »

وی افزود : « در مرحله بعدی تجمعات مردمی درمیدان های مختلف شهر به ویژه مناطق فقیر نشین برگزار خواهد شد و کم کم این گردهمایی ها به شهرهای بزرگ ترگسترش خواهد یافت.» 
«جنبش تمرد» در تونس  برای جلوگیری از خلا سیاسی در کشور، در صورت انحلال مجلس ملی موسسان که به گفته آنها تمامی مشروعیت خودرا از دست داده ، خواستار تشکیل کمیسیونی از کارشناسان قانون اساسی شده است.

درهفته  های گذشته  پاره ای از گروه های تونسی از جمله  جریانهای لیبرال و سکولار خواستار برگزاری تظاهرات میلیونی در این کشور شدند.  چنانکه رسانه های بین المللی گزارش کرده اند تعدادی از نماینده گان مجلس موسسان هم از این خواسته ها جانبداری نموده اند از جمله محمد البراهیمی نماینده مجلس موسسان اعلام کرد که  : « برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز، راه حل اصلاح روند سیاسی کنونی و ممانعت ا زسلطه جنبش النهضه در تونس است.»

وقتی مردم تونس در برابر حاکمیت  نیولیبرال بن علی بپا ایستادند ، اساسی ترین خواست آنها را تغیر درنظام سیاسی تونس به سود مردم ، تامین دموکراسی وعدالت اجتماعی ، ایجاد کار و شغل برای جوانان و بهبود وضع  اقتصادی واجتماعی آنها تشکیل میداد . در این قیام ها اتحادیه های صنفی تونس، بعنوان اصلی ترین و بزرگترین تشکلهای شغلی حضور داشت. همین اتحادیه ها و تشکل های کارگری امروز نیز خواستار حرکت نهضت  به سود مردم و عدالت اجتماعی بوده و از جنبش تازه تمرد جانبداری میکنند.

در خور یاد است که خودکامه گی و خود سری جنبش بنیادگرا النهضه در تونس باعث شده است تا این جریان با تکیه به زور و امر ونهی تمامی ساختارهای دولتی را به نفع جریان عقبگرا خویش دگرگون ساخته و با رویکرد به شیوه های استبدادی از قدرتش در برابر مردم دفاع نماید.دیر نیست که مردم تونس به این یکه تازی های پایان داده و « انقلاب یاسمین » شانرا در مسیر اصلی آن سوق دهند.


سیاسی ـ بامداد۱۳/۲ ـ ۰۵۰۷