پشت پرده جنایات روان در میانمار:

اثرانگشت عربستان در حوادث میانمار

 

ارتش رهایی‌ بخش روهینگیای آراکان (ARSA) که با حمله به قرارگاه ‌های پولیس میانمار باعث قتل‌عام مسلمانان شده است توسط عربستان سعودی تغذیه مالی می ‌شود.

سرکرده گی ارتش رهایی ‌بخش روهینگیای آراکان (ARSA ) بر عهده  عطا الله ابو عمار جونونی ، یک روهینگیایی متولد پاکستان است که در مکه بزرگ شده است و دارای ملیت سعودی است. دولت ریاض با حمایت از این فرد و شبه‌ نظامیانش از حوادث آراکان در جهت منافع خود بهره‌ برداری می‌کند و قصد دارد مناطقی از آراکان که دارای ثروت‌های زیرزمینی هستند به تسلط خود درآورده و در آن مناطق را به عنوان منطقه امن و حیاط خلوت خود قرار دهند.

محمد بن سلمان که با کودتای نرم توانست مقام ولیعهدی پادشاهی آل سعود را از آن خود کند در راستای چشم ‌انداز برنامه توسعه ۲۰۳۰ عربستان سعودی برای بهره‌ برداری از سرمایه‌گذاری 8 سال دولت ریاض در آراکان از ارتش رهایی‌ بخش روهینگیای آراکان (ARSA) نهایت استفاده را می ‌کند. بر اساس اسناد محرمانه منتشر شده از دربار پادشاهی آل سعود، ارتش رهایی ‌بخش روهینگیای آراکان (ARSA) در ۲۵ حمله اخیر خود به قرارگاه ‌های پولیس میانمار مستقیماً از ریاض دستور گرفته است. بر اساس اسناد محرمانه ‌ای که به دست آمده است پادشاهی آل سعود از سال ۲۰۰۹  ترسایی نزدیک به ۵۰۰ هزار روهینگیایی که آواره شده بودند را حمایت کرده و موجبات زنده گی و نفوذ آن‌ها در آراکان را فراهم کرده است. مقامات آل سعود با حمایت کامل از ابو عمار جنونی از نفوذ بسیار بالایی در آراکان برخوردار شده‌اند.

روستاهای روهینگیا تبدیل به هوتل‌های امارات متحده عربی شده‌اند. بر اساس اسناد و مدارک به دست آمده، تمام رسانه‌ های خبری و تلویزیونی این منطقه از طرف ریاض ایجاد شده‌اند. محمد بن سلمان ولیعهد آل سعود در راستای چشم‌ انداز برنامه توسعه ۲۰۳۰ عربستان قصد دارد منطقه آراکان را که گذرگاه منابع و ثروت‌ های زیرزمینی است به منطقه عاری از انسان تبدیل کند. سایت چشم خاورمیانه (MEE) خبر داده است که سرمایه‌ گذاری عربستان سعودی برای بهره ‌برداری و حاکمیت بر نفت و گاز به خلیج بنگال محدود نمی ‌شود، بلکه شرکت نفتی آرامکو (Aramco)  به عنوان غول نفتی آل سعود، بر بازار انرژی میانمار حاکم شده است. همچنین محمد بن سلمان از یک طرف متحد منطقه ‌ای خود یعنی امارات متحده عربی را برای سرمایه‌ گذاری در توسعه منابع زیرزمینی میانمار تشویق کرده است ؛ و از طرف دیگر اراضی ارزشمند روهینگیا را خریداری کرده است. در حالی که شرکت المروان ابوظبی با دولت میانمار قرارداد ساخت اتوبان و هوتل در آراکان امضا کرده است، دولت ریاض هم چشم طمع به اراضی مسلمانان آراکان دوخته است و این اراضی را خریداری می‌ کند.

 آنه گیلمان  عضو دپارتمنت  تجارت بین‌المللی امریکا معتقد است آل سعود قصد دارد روهینگیا را به کشور خود ملحق و آنجا را منطقه امن برای تامین مواد غذایی عربستان سعودی تبدیل کند. عربستان سعودی می‌ خواهد بحران اقتصادی خود را با تصرف و حاکمیت بر اراضی مسلمانان آراکان حل کند. / م هـ

بامداد ـ سیاسی ـ ۲/ ۱۷ـ ۰۷۰۹