پدیده های تکاندهنده و رنج آور در دولت افغانستان

گرحکم شودمست گیرند    درشهر،هرآنکه هست گیرند

علی رستمی

 

کشور ما نسبت به هر دوره تاریخی، امروز بیش تر دستخوش تغییر وحادثه های مشحون از رنج ومصیبت و بدبختی که توسط چهره های منحوس و مرتجع خایین به خاک وطن خلق می گردد ، دامن گیر است. ازیک سو بی امنیتی و جنگ خونریزی ، توسط نیروهای بنیادگرای اسلامی داعش و طالب القاعده این گروهک های ساخته وبافته کشورهای غربی جریان دارد، که هرروز ابعاد وسیع و تکاندهنده را احتوا می نماید؛ از جانب دیگر تشتت فکری و فرار مغزها ونخبه گان  ودانشمندان علمی وفرهنگی جای خود را به عده یی از پلید و اوباش ترین نیروهای استفاده جو و رشوه خور خایین به خاک وطن که درمقابل پول برای اعمار قصرهای مجلل وموترهای سیاه ضد مرمی  شرف وناموس وطن را می فروشند،میدهند. این عده افراد خایین ، جاهل ، اراذیل واوباش  درجمله وکلای پارلمان که بالاترین ارگان مقننه کشوررا تشکیل می دهند، با زور، پول رشوه و تهدید وارعاب بالای مردم خود را به صفت نماینده تحمیل و چوکی ها ی آنرا غضب کرده اند. نه تنها ازسواد کافی برخودارنیستند، بلکه درقوانین ملی وبین المللی ذره ایی اگاهی علمی و دانش مسلکی ندارند، که باعث ایجاد چالش ها وعدم تحقق تصمیم گیری درست و انسانی ، برضد منافع علیای وطن مردم قرار می گرند.این ها تنها برای منافع شخصی وگروپی و پر کردن جیب های خویش این کرسی ها را اشغال نموده اند، و ازطریق اخذ رشوه واستفاده ازمقام خویش مصارف که برای وکالت شدن به مصرف رسانیده اند، با تلف شدن واز بین بردن هزاران هموطن کشورما آنرا جبران می نمایند، ومطابق خواست زورمندان دولتی وگروه های تروریستی عمل می نمایند. ازجمله تصمیم گیری اخیر پارلمان افغانستان درمورد سه وزیرارشد امنیتی کشور بعد ازاستیضاح در پارلمان به وظایف شان ابقا و گماشته شدند. نظربه مصاحبه ها و نظریات وصحبت های عده یی از وکلایی با شرف مردم ، موضوع رشوه دادن به عده یی از وکلا ازجانب  حاکمان دولت وخود وزیران دفاع، داخله وامنیتی دولتی را در صحن دهلیزهای پارلمان پیش از آغاز تدویرجلسه درمحضرهمه افشا کردند ، معلوم شد که وزیران توسط زور وپول براات گرفته اند. اما سبکدوشی آنها، بخاطر غفلت وعدم به موقع تدابیر واقدام اپراتیفی وآماده گی سطح احضار محاربوی به شکست مواجه شد. بناً دلایل نامعقول وفریبکارانه و نیرنگ آمیزشان مورد قبول اکثریت وکلایی ناجور و استفاده جو قرارگرفت. این سازش پارلمان کشور با وزیران مسلح کشور خلاف نورم ها ارزش های قانون استیضاح بوده وسطح بازپرسی و جواب گویی را درکشور ضعیف ساخته ، و زمینه استفاده جوی بیش تر وعدم مسوولیت پذیری را در میان سایر کارمندان بلند پایه  دولت جمهوری اسلامی افغانستان ارتقا  داده و روند تامین گسترش عدالت اجتماعی ومسوولیت پذیری را رادرمقابل قانون دراینده کمک رنگ خواهد ساخت.این رویکرد پارلمان پیوند میگرد، که « آب ازچشمه گل الود هست » یعنی مسوولین حکومت وحدت ملی براساس سازش واسطه و رشوه توسط بیگانگان بالای مردم تحمیل شده نه از طریق رای پاک و شفاف مردمی گویند:

 

خشت اول گر نهد معمارکج     تا ثریا می رود دیوارکج

از لشکر کشی ناتو وامریکا درکشورما برای سرکوبی تروریستان بنام طالب والقاعده ۱۵ سال می گذرد؛ دراین مدت هیچ نوع رویکرد اقتصادی بنیادی که درتکامل وتغییر زنده گی اقتصادی ، و ایجاد پایه های عدالت اجتماعی وسیاسی مردم موثر گذار باشد بوجود نیامده است. تنها با ایجاد سازمان های مدنی و با مصرف گزاف برای شان شوکت اداری، و از طریق آنها میل وحیف پول های سرازیر شده نهادهای بین المللی ازجمله کشور امریکا که نظر به گزارش سران بلند پایه نظامی و سنای امریکا، تا به حال ۸۰۰ میلیارد دالر درافغانستان به مصرف رسیده است؛ که ازجمله تنها ۱۱۷ میلیارد آن بنام  پروژه های اقتصادی و اجتماعی مصرف شده است، ؛ این مبلغ نسبت به پلان مارشال برای ساختمان دوباره کشور المان بعد از جنگ دوم جهانی بیش تر می باشد. که دراین رقم حیف میل میان مسوولین بلند پایه دولت افغانستان وکشورهای کمک کننده صورت گرفته است.چنانچه به گزارش سیگار و دفتر سرمفتش بازسازی امریکا درافغانستان یک میلیارد دالر کمک های دانشگاهی دیوک امریکا بدون اسناد و شاهد به مصرف رسیده که مورد سوال جدی آن موسسه شده است!

گزارش سیکار حاکی ازاینست :

یک ـ بر اساس تحقیقات قضایی تا به حال ۱۰۴ تن بازداشت، ۱۴۴ تن  متهم جنایی  و ۱۰۹ دوسیه اقرار به جرم که گناه  شان تثبیت شده بررسی کردیده است.

دوـ درمیان بازداشت شده گان ، چهار صاحب منصب نظامی امریکا  می باشد که با فروش ده میلیون دالر با ترتیب ، وتهیه ۱۱۴ ورق  درخواست تقلبی پترول را به بازار سیاه فروخته  است.

سه ـ تحقیقات در رابطه با دوعضو بلند پایه خاص دولت امریکا که مقدار ۲۱۵ هزار دالر را از نزد مزایده کننده گان و قراردادی ها رشوه اخذ وحیف ومیل نموده است.

چهار ـ امریکا ۷۰ میلیارد دالر را در قوای مسلح افغانستان برای نهادهای ارتش ، پولیس و امنیت دولتی مصرف نموده است.

پنج ـ هشت ونیم میلیاردالر، برای مصرف ازبین بردن مواد مخدره صورت گرفته، که دردمندانه بعد از پانزده سال بازهم مانند قبل بوده وهیچ تاثیری رونما نشده ، برعکس افزایش یافته است.

ششم ـ خریدار ی ۳۰ فروند هواپیمایی ترانسپورتی به ارزش ۴۰۰ میلیون دالر ازکشور ایتالیا خریداری که متاسفانه همه طیاره ها از کار رفته و کهنه بوده و برای ازبین بردنش یکصد هزار دالر به مصرف رسیده است.

هفتم ـ مصرف برای یک استیشن گاز به ارزش ۴۳ میلیون دالر درحالی که درافغانستان هیج موتری گازی هنوز وجود ندارد که با گاز حرکت کند. همچنان خریدار بُزهای ایتالوی به ارزش شش میلیون دالرکه نسبت عدم مواظبت وتربیه  درست همه ایی این ها ازبین رفته و روند نسل گیری موفق نه شده است.

این گزارش نشان می دهد که خون هزارن انسان باشرف و وطن پرست ما برای حفظ وبقای خاینین وطن برای حیف میل ثروت ملی کشور به هدر رفته است. چنانچه  دراین گذارش در رابطه شخص اسمعیل خان قوماندان جهادی و وزیر سابق آب وبرق افغانستان که ۳۰۰۰ میلیون دالر غرض اعمار دستگاه های تولید برق مصرف نشان داده واقعیت نداشته و بر عکس آنرا حیف میل و به جیب خود انداخته است.

این اسناد نمایانگر آنست، که همه اراکین بین المللی و دولتی باتبانی یکدیگر برای بقا و اندوخت ها شخصی خویش از پول های که بنام مردم افغانستان به این کشور انتقال یافته استفاده کرده؛ که باعث تشدید جنگ وخون ریزی وبیکاری و فرار صدهاهزار جوان با استعداد ومسلکی باخانواده های شان بادرنظرداشت خطری ازبین رفتن شان در راه توسط قاچاقبران و دزدان دریایی و غرق شدن کشتی، وشرایط نابسامان بودباش مهاجرین درکشورهای اروپایی وسایر کشورهای جهان مهاجر گردیده اند. خون هزاران افسر و سرباز وافراد ملکی که توسط تروریست  ها به اثر حمل انتحاری قربانی می شوند، برای آنست که تا نیروهای خارجی برای سال های متمادی درافغانستان باقی بمانند، تا این خاینین جیب خویش را توسط دلار پرنمایند و مردم افغانستان درخون غرق تر شوند.

رشد زرع مواد مخدره واعتیاد جوانان به این مواد کشنده همه ناشی از ناامید های ارضای مایحتیاج انسان های تهی دست وبی چاره و بی زور بی ثروت بود، که به آن پناه می برند. نسبت به سال های قبل برعلاوه که کشت آن ضعیف یا از بین برده نشده، برعکس ۹۷ فیصد مواد کل مخدره جهان از افغانستان قاچاق می شود که میلیاردها دالر به جیب نظامیان کشورهای حامی جنگ با تروریزم سرازیر شده است.

بامداد ـ سیاسی ـ ۱/ ۱۷ـ ۰۳۰۴