اردوغان علت بیشتر ناامنیهای ترکیه است
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی عنوان کرد که رییس جمهوری ترکیه به صورت مستقیم مسوول جو ناامن به وجود آمده در کشورش از زمان انتخاب در جون ۲۰۱۵ ترسایی است.
روزنامه نیویورک تایمز همچنین سرکوب رسانهها در ترکیه را محکوم کرده و رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری این کشور را به تضعیف دستاوردهای دموکراسی در یک دهه گذشته متهم کرد.
این روزنامه در سرمقاله خود پیش از انتخابات پارلمانی ترکیه که امروز (یکشنبه) در حال برگزاری است، از اردوغان خواست تا به رای دهنده گان گوش فرا دهد؛ و از رویای خود که « ریاست جمهوری مادام العمری» است، دست بردارد و به حزب حاکم اجازه دهد تا دولتی را با اپوزیسیون تشکیل دهد.
این روزنامه همچنین به اردوغان یادآوری کرد که زمانی وی رهبر اقتصاد پویا در ترکیه بوده، به اصلاحات سیاسی و دموکراتیک دست زده، با کردها در کشورش به سازش رسیده و قدرت نظامیان در ترکیه را از میان برده است.
در سرمقاله روزنامه نیویورک تایمز همچنین آمده است: اما امروز بسیاری از این دستاوردها تضعیف شده است. چون اردوغان به دنبال پیروزی و تحکیم قدرت خودش است.
روزنامه امریکایی نیویورک تایمز به انتقاد از این مساله می پردازد که ارتش ترکیه بار دیگر اهداف مرتبط با حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) را هدف قرار داده و احزاب مخالف را برای انجام راهپیمایی درکشور دچار مشکل کرده است؛ به رقبای دولت برچسب تروریست زده می شود، رسانه های اپوزیسیون را تهدید و ارعاب می کند یا به آنها حمله می کنند.
این روزنامه همچنین به این مطلب اشاره می کند: اقتصاد کشور رو به زوال است و اوضاع آن سه برابر بدتر از پنج سال قبل شده است. اردوغان مستقیما مسوول اوضاع ناامن کشور است. به عنوان یک رییس جمهور از او انتظار می رود تا در یک نزاع و کشمکش سیاسی دست بالا را بگیرد و شخصیتی وحدت بخش باشد اما حالا بیشتر به دنبال پیروزی و دستیابی به اکثریت آرا در پارلمان برای تدوین مجدد قانون اساسی و بسط اختیارات ریاست جمهوری است.
این روزنامه همچنین آورده است، ساخت کاخ مجلل اردوغان نمونه ای از تغییر سیستم ریاست جمهوری ترکیه با وجود دستورات دادگاه علیه این مساله است.
با وجود آنکه اردوغان در انتخابات جون ۲۰۱۵ ترسایی نتوانست پیروز شود و اکثریت آرا را کسب کند، به تشکیل دولتی ایتلافی نیز کمکی نکرد و به جایش خواستار برگزاری یک انتخابات زودهنگام شد و بمباران مواضع کردها در شمال سوریه که شریک اصلی برای مقابله با داعش هستند را آغاز کرد.
نیویورک تایمز همچنین درباره سرکوب گسترده رسانه ها توسط اردوغان نوشت و آورده است: دفاتر رسانه های مخالف توسط اوباشان تخریب شد و خبرنگاران توسط ماموران امنیتی دستگیر شده و روزنامه ها تعطیل شدند. پلیس ضد شورش ترکیه از گاز اشک آور استفاده کرد و در نهایت به کانال های تلویزیونی منتقد دولت حمله کرد.
مقام های ترکیه به دو کانال تلویزیونی، دو روزنامه و یک دستگاه رادیویی منتقد دولت اردوغان حمله کرده اند.
این روزنامه با اشاره به انتخابات زودهنگام پارلمانی امروز ترکیه نوشت: این انتخابات هیچ تفاوتی با انتخابات جون ندارد و به رییس جمهوری ترکیه تاکید کرده که دست از زیاده خواهی ها و آرزوهایش در تشکیل یک ریاست جمهوری امپریالیستی دست بردارد و به حزب حاکم اجازه دهد تا یک دولت ایتلافی تشکیل دهد.
در انتها نیز آورده است: این مسیری نیست که اردوغان احتمالا آن را برای خود انتخاب می کند بلکه راهی است که متحدانش در امریکا و اروپا باید او را برای سوق یافتن به سمت آن هل بدهند.
بامداد ـ سیاسی ـ ۱ /۱۵ ـ ۰۱۱۱