سعودی ها برادران عربی خود را بمباران می کنند

عربستان سعودی به عملیات نظامی در یمن ادامه می دهد. نیروی هوایی آن کشور با استفاده از خلبانانی آموزش دیده در امریکا به فرودگاه و ساختمان های دولتی و محله های صنعا ضربه وارد می کند.  به اطلاع « اسپوتنیک » در این عملیلت بیش از۶۵ نفر کشته شده اند. ریاض می گوید که در تجاوزی که هدفش دفاع حکومت قانونی از قیام کننده گان حوثی است؛  کویت، بحرین، امارات متحده عربی و قطر شرکت می کنند. ولی با وجود همه براهین مطرح شده به نفع انجام مداخله، از پیش روشن است که امریکا متحد اصلی اعراب بر آن است که قیام کننده گان شیعه یار و یاور ایران هستند.

سعودی ها که قبلا از مداخله مستقیم در جنگ داخلی در کشور نادار همسایه خودداری می کردند ؛ پس از آنکه شبه نظامیان و قطعات نظامی  حامی شان بندر عدن را تصرف کردند این کار را انجام دادند.

ریاض آماده است برای سرکوب قیام ۱۰۰ بال هواپیما و ۱۵۰ هزار نفر نظامی به یمن بفرستد. به گفته ریاض در این عملیات کشور های عضو شورای همکاری خلیج فارس شرکت می کنند.

چنین چرخش سیاسیت مربوط به آن است که در نزدیکی سواحل جنوبی یمن نفت کش ها حرکت می کنند هر چند که خود یمن از میان عمده کشور های تولید کننده نفت نمی باشد، ولی ظاهرا در ریاض گمان کردند که نیروهای طرفدار ایران می توانند این مسیر مهم را در برابر عربستان مسدود کنند.

چشم انداز توسعه اختلاف در میزان نرخ نفت بازتاب پیدا کرده است. به گزارش اینترفاکس نرخ نفت برای ماه مارچ در بورس لندن دو و نیم دلار، معادل ۴ درصد افزایش یافته و به ۵۹ دلار رسیده و بیشترین شاخص در طول سه هفته اخیر را تشکیل داد. این جریان موجب افزایش نرخ روبل شده است.

اتحادیه کشورهای عرب از اقدام عربستان حمایت کرد. سرمنشی این سازمان اعلام کرد: هدف این عملیات محو نیات مشخص حوثی ها و به خواست عبدربه منصور هادی انجام می شود. بنا به برخی اطلاعات وی از یمن فرار کرده و در عمان پناه یافته است*.

ولی مسکو راهکارهای حل مسلحانه مسایل داخلی یمن را غیر قابل قبول توصیف کرد. آلکساندر لوکاشویچ نماینده رسمی وزارت خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی گفت :«روسیه با طرف های یمنی و دولی که در این عملیات شرکت می کنند از جمله در سازمان ملل متحد به مذاکره خواهد پرداخت تا کشمکش های تند در آن کشور هر چه زودتر پایان یابد.» وی افزود: هیچ کس علاقمند نیست و حق ندارد در فکر آن باشد که موفق شود این گره مسایل می تواند با توسل بزور نظامی باز شود.

همانطوریکه که انتظار می رفت مواضع مسکو و واشنگتن در مورد مساله یمن هم مانند بسیاری دیگر مسایل حاد زنده گی بین المللی بصورت بنیادی از هم دیگر جدا شدند. خانم برنادت میهان نماینده شورای امنیت ملی امریکا گفت که باراک اوباما به حمایت  اکتشافی و لوژیستیکی از اعمال کشور های شورای خلیج فارس مجوز داد هر چند که امریکا بطور مستقیم دخیل عملیات نظامی نیست ولی برای هماهنگ کردن کمک رسانی به عربستان و متحدین آن یک گروه ویژه برنامه ریزی را تشکیل می دهد.

از سوی دیگر فدریکا موگرینی رییس دیپلماسی اتحادیه اروپا  خط مداخله نظامی را تایید نکرد که ریاض با حمایت واشنگتن آنرا اجرا می کند. وی دیروز گفت: « بدتر شدن موقعیت در یمن که بدون این هم شکننده است ؛ ریسک بروز پیامد های جدی برای منطقه را همراه دارد. من مطمینم که عملیات نظامی راه حل این مساله نیست.»

هر طوری شده در حال حاضر یمن به کانون سیاست بین المللی تبدیل گردیده است. هنوز نمی توان پیشبینی کرد که آیا جنگی که عربستان سعودی آن را بوسیله نیروی هوایی خود به گسترده گی انجام می دهد قادرباشد از تصرف بخش اکثر یمن به وسیله قیام کننده گان جلوگیری کند.

 

*به گزارش منابع بین المللی وی به عربستان سعودی فرار و از آنجا اقدامات تجاوزگرانه را سازماندهی مینماید.

بامداد ـ سیاسی ـ ۲/۴ـ ۲۹۰۳