بیانیه کانون نویسندگان ایران

به سرکوب و اخراج نژادپرستانه‌ی مهاجران افغان پایان دهید

 

در هفته ‌های اخیر اخبارِ برخوردهای خشن با پناهندگان افغان موجی از خشم و نگرانی در جامعه‌ی بیدار ما برانگیخته است.

روند افغان ‌ستیزی، به ‌ویژه پس از آتش ‌بس، چنان ابعاد هولناکی به خود گرفته است که تن به رفتارهای شنیع فاشیستی و ناسیونالیستی می ‌زند. در جریان تبلیغات ضدافغانی، مهاجرانی که سال‌های دراز است در ایران زیسته‌اند به یک ‌باره و بدون ارایه سند یا دلیل مشخصی به جاسوسی برای اسراییل متهم شده‌ اند و با رفتارهای به غایت نژادپرستانه به صورت فله‌ای و بسیار اهانت ‌آمیز از ایران اخراج می  ‌شوند.

اخراج اجباری بیش از ۲۰ هزار خانوار پناهنده از ستم حکومت فوق‌ارتجاعی طالبان ستمی آشکار بر مردم بی‌ پناهی است که در کشور مبدأ خود با مخاطرات جانی مواجه‌ اند.

رفتار تبعیض‌آمیز با پناهندگان افغان همواره مایه‌ی نگرانی بوده است اما از سال ۱۴۰۲ به این سو این روند شتاب خطرناکی به خود گرفته است به گونه‌ای که حاکمیت با قطع تدریجی خدمات اندک آموزشی، بانکی و بهداشتی ارایه شده به این مهاجران و برخورد خشن و پولیسی با آن‌ها سعی کرده است مهاجران را وادار به ترک کشور کند. از جمله این اقدامات می ‌توان به قطع تأسف ‌بار خدمات آموزشی به کودکان افغان اشاره کرد که اغلب بدون دخالت دولت و توسط نهادهای خیریه بخش خصوصی در حال انجام بود و با ممنوعیت‌های ایجاد شده توسط دولت دیگر ادامه پیدا نکرده است.

ستیز با مهاجران و اخراج آن‌ها بخشی از پروژه‌ی گروه‌ های نژادپرست و ناقض حقوق مسلم انسانی است که در سال‌های اخیر در نقاط مختلف دنیا قدرت را در دست گرفته‌ اند. این اندیشه‌ی سیاسی متعلق به کسانی است که با سواستفاده از اضطرار پناهندگان به خود اجازه می ‌دهند هم نیروی کار آن‌ها را هدف استثمار قرار دهند هم از آن ‌ها در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی به عنوان اهرم فشار استفاده کنند. کسانی که مرزهای قراردادی را بهانه ‌ای برای عبور از مرزهای انسانیت و عدالت قرار داده‌اند.

کانون نویسندگان ایران بر مبنای روح کلی منشور و اساسنامه خود از حق امنیت، سرپناه و زندگی انسانی برای همگان بی‌‌هیچ قید و شرط حمایت می‌کند و رفتارهای نژاد پرستانه و شوونیستی را خواه از سوی حکومت و خواه از سوی گروه‌های دست‌ راستی افراطی محکوم می ‌کند و خواهان توقف این چرخه‌ی ستم و نامردمی است که به‌ راستی در حکم وهن به حیثیت انسان مترقی است.

 

کانون نویسندگان ایران

۱۵سرطان ۱۴۰۴

بامـداد ـ فرهنگی و اجتماعی ـ ۳/ ۲۵ـ ۰۸۰۷ 

Copyright ©bamdaad 2025