اتحاد نامقدس میان انگلیس و فرانسه

 

 

سرگیی ستروکان

امانویل مکرون، رییس‌ جمهور فرانسه و کایر استارمر، صدراعظم بریتانیا، وارد یک « انتانت » کوتاه نمادین قرن بیست و یکم شدند که نه به یک « اتحاد سه‌ گانه » (در جنگ اول جهانی با روسیه )، بلکه به یک « اتحاد دوگانه »" موقعیتی تبدیل شد.

امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه، در اولین گفتگوی تیلفونی خود با دونالد ترامپ، رییس جمهور منتخب امریکا، خواست تا از روسیه در ارتباط با وضعیت اوکرایین امتیاز بگیرد.

این بار نه همراه با روسیه که سربازانش بیش از یک قرن پیش در میدان های جنگ جهانی اول خون خود را ریختند تا متحدان غربی از شکست نجات یابند، بلکه در برابر آن باید قرار بگیرند.

رهبران فرانسه و بریتانیا برای اولین بار پس از چندین دهه، با شرکت در جشن یکصد و ششمین سالگرد آتش بس در پاریس که به جنگ جهانی اول پایان داد، به صراحت اعلام کردند که نباید آتش جنگ در اوکرایین خاموش شود.

همانطور که آنها در پاریس و لندن معتقدند، تاریخ، تاریخ است و برگزاری مراسم در دروازه  پیروزی در پایتخت فرانسه یک یاد بود از گذشته است اما درگیری نظامی در اوکرایین طبق برنامه باید پیش برود.

در این راستا، « توافق » مکرون و استارمر، در شعله ابدی بر سر مقبره سرباز گمنام جنگ جهانی اول به درک مشترک رسیدند که متحدان غربی باید بدون ترس از تشدید تنش با روسیه برنامه ریزی کنند. یعنی گام برداشتن به سوی جنگ جهانی سوم که این چنین منطقی وحشیانه و هیولایی است.

در همین رابطه دفتر صدراعظم بریتانیا پس از دیدار رهبران دو کشور در پاریس گزارش داد، رهبران مذاکرات را با بحث در باره وضعیت اوکرایین، از جمله بهترین راه برای تقویت موقعیت اوکرایین قبل از شروع زمستان آغاز کردند.

بر اساس تصمیمات گرفته شده فرانسوی- بریتانیایی، ارتش شکست خورده اوکرایین در ماه های زمستانی کارزار نظامی ۲۰۲۴- ۲۰۲۵ ترسایی باید با این دل گرم شود که به زودی امکان استفاده از سلاح های دوربرد برای حمله به خاک روسیه، توسط موشک های « توفان سایه » بریتانیایی را خواهد داشت.

یک سوال اصلی که طی روزهای اخیر روزنامه تلگراف به طور گسترده در مورد آن بحث کرده این است: آیا ماکرون و استارمر با تلاش های مشترک خود می توانند رییس جمهور امریکا جو بایدن را قبل از ترک کاخ سفید در جنوری سال آینده متقاعد کنند تا ممنوعیت استفاده از سلاح های دور برد « سایه توفان » به خاک روسیه را لغو کند؟

همانطور که تلگراف دراین زمینه خاطرنشان می کند، بدون موافقت ایالات متحده امریکا ، نمی توان به کیف برای استفاده از موشک های دوربرد انگلیس چراغ سبز نشان داد. اجازه واشنگتن ضروری است زیرا این موشک ها تنها می توانند در ارتباط با سیستم های هدایت شونده امریکایی مورد استفاده قرار گیرند.

با این حال، در ارتباط با این موضوع، علاوه بر یک جنبه صرفا نظامی، یک جنبه ژیوپولیتیکی کلیدی نیز وجود دارد. ظاهراً برای ماکرون و استارمر اساساً مهم است که این گام تصمیم مشترک متحدان یورو- آتلانتیک به نظر برسد که بیانگر اراده شکست نا پذیری غرب جمعی در مبارزه با روسیه است.

به گفته پاریس و لندن، این اراده باید همچنان توسط پرزیدنت بایدن نشان داده شود که در فبروری سال ۲۰۲۲ ترسایی یک ایتلاف ضد روسیه را ایجاد کرد اما امروز هنوز از تشدید کنترول نشده هراس دارد و از تصمیمی ناگزیر که ناتو را در تضاد مستقیم با مسکو قرار می دهد دوری می گزیند.

با توجه به اینکه دونالد ترامپ، رییس جمهور تازه منتخب ایالات متحده که وعده داده است « به همه جنگ ها پایان دهد »، در ۲۰ جنوری سال آینده در دفتر بیضوی شکل کاخ سفید صندلی خواهد گرفت اما گویا مکرون و استارمر برای تداوم جنگ در اوکرایین عجله دارند.

آنها کاملاً آگاه هستند که پنجره فرصت برای ادامه درگیری با روسیه ممکن است به زودی بسته شود. در این صورت، این آخرین فرصت دستیابی به توافق با بایدن در مورد « طوفان سایه » *است. مطمین شوید که قبل از رفتن، با صدای بلند در را به هم می‌ زند و همه کارت ها را برای ترامپ به هم زده و او را از ابتکار استراتیژیک خود محروم می کند. با عملی شدن این تحول، یک جنگ تمام عیار بین غرب و روسیه به سناریویی برنامه ریزی شده و بدون جایگزین برای دولت جمهوری خواه آینده در کاخ سفید تبدیل خواهد شد.

این همان چیزی است که ماکرون و استارمر در سالگرد پایان جنگ جهانی اول در پاریس به آن دست یافتند.

*  با اجازه کاخ سفید از این راکت ها نیز در برابر روسیه استفاده شد.

 

بامـداد ـ دیدگاه ـ ۱/ ۲۴ـ ۲۷۱۱

Copyright ©bamdaad 2024