نوشته : داود کرنزی

 

ایجاد روحیه برآشفتگی و سو تفاهمات توسط عده از رفقا ؛ پس از راه اندازی کنگره حزب مردم افغانستان و پلینوم  مورخ۲۱ ماه ثور ۱۳۹۱ مایه نگرانی همه اعضای حزب مردم افغانستان گردیده و هیچ وجدان بیداری مبرا و فارغ از تشویش نبوده است.اراده و باور به برکناری دشواری و اتفاقات پیش آمده از همان اول ، یک واقیعت عینیی بود که انعکاس دهنده سطح بلند مسوولیت پذیری، درک ،کار جمعی و تصمیم رفیقانه میباشد. بروز دشواری ها در احزاب  وسازمانهای سیاسی از آنشمار در مرحله تمرین دیموکراسی ویا نامزدی آزاد (چند کاندید) امر طبیعی است.

جلوگیری از وخیم نشدن و یا نساختن رخداد پیش آمده  و رفع سوتفاهمات ، به اتخاذ تصمیم آگاهانه وخرد جمعی اعضای حزب مربوط است.رهبری خردمند، میتواند بعد ازاستماع گزارشات ناشی از تدویر جلسات تاييدی و یا عدم تاییدی، جمع آوری فاکتها و اندیشه های اعضای حزب از داخل و بیرون سازمان، بر بنیاد تحلیل این فاکتها ، بلا وقفه با مسوولیت در برابر سرنوشت حزب تصمیم لازم اتخاذ نموده به اقناع همه بپردازد.

موافقین یک قضیه و یا آنهاییکه موافقت ندارند؛ میتوانند مبارزه درون حزبی که شایسته ترین و اصولی ترین راهست را برگزیده با هم به  گفت وگو و مبارزه اصولی و عقلانی بپردازند.

 تدویر جلسات واحد های اولیه الی سطح ولایات در داخل کشور و همچنان راه اندازی جلسات شورا های کشوری وسراسری دراروپا و سایر قاره ها  بخاطر تایید از فیصله های شکوهمند و آینده ساز کنگره و تصمیم شورای مرکزی برای انتخاب کمیته اجراییه  ورییس حزب صورت گرفت.اشتراک اکثریت رفقا درین جلسات تاییدی و پیشنهاد بخاطررفع مشکلات طی اعلامیه ها ، قطعنامه ها و مصوبات نشاندهنده سطح  بلند آگاهی رفقای حزب ما بوده و میباشد.

ما شاهد آن هستیم که درهیچ یک از این تصامیم، رفقای حزب ما چشم بسته از کنار مشکلات موجود نگذشته اند ، بلکه دراین بحث  و گفت و گو ها ، انتقادات بطور ملایم و حتا شدیدآ لحن طرح شده است؛ که این خود شیوه دیموکراتیک مبارزه درون حزبی در مطابقت با مفردات اساسنامه حزب مردم افغانستان میباشد.همچنان مقالات مختلف حتا شدیدالحن از جانب عده  ازرفقا در سایت بامداد که آنزمان نماینده گی سایت مرکزی حزب را داشت ، به نشر رسید.

محترم رفیق داکتر داود راوش رییس حزب مردم افغانستان ازاعلامیه شماری ازاعضای شورای مرکزی حزب استقبال نموده و مذاکرات مستقیم را با استاد محترم رفیق حلیم رییس شورای ولایتی شبرغان حزب که رهبری کمیسیون را داشتند پیشبردند که در قسمتی از اعلامیه رفیق راوش چنین فرموده اند:

«ما به هدف تآمین وحدت و یکپارچگی حزب و جلوگیری از عمیقترشدن بحران ، روی یک سلسله مسایل سیاسی و سازمانی بحث نمودیم و سرانجام در باره تدویر پلینوم شورای مرکزی حزب مردم افغانستان به توافق رسیدیم بمنظورتداوم مذاکرات و تفاهم پیرامون جزییات تدویر پلینوم کمیسیون جداگانه توظیف میگردد. »

تجربه نشان داده است که هر مشکلی نکته پایانی دارد. اگر ما با نیت شریفانه ، اراده قوی به مذاکره، بحث و گفت وگو، اماده گی  برای گذشت ها و نا دیده گرفتن بعضی از نا باوری ها و کاستی های تخنیکی برویم  و بر مشکلات فایق آییم ، در پایان داستان  قرار میگیریم.

کنگره حزب مردم افغانستان وظایف بزرگ تاریخی را در برابر ما قرار داده که باید به اجرای آن پرداخت. وقت کُشی و مصروف ساختن  بیجا حزب ؛ و ادامه مبارزه سازمانی به شکل بیرونی جزْ زایل نمودن توان و انرژی حزب ما چیز دیگری نیست. همه ما شاهد آنیم که با وجود بگو مگو ها، حزب ما در حال رشد و تکامل است. ریزرف های بزرگ و زمینه های کاری بیشماری موجود است که باید از آن استفاده اعظمی و اصولی صورت گیرد.

ازهمه رفقای عزیز مان صمیمانه درخواست  مینمایم تا با در نظرداشت تذکرات فوق ، در کار پیروزمندانه پلینوم شورای مرکزی حزب مردم افغانستان که عنقریب دایرمیگردد، فعالانه شرکت نموده و مسوولیت شآنرا در قبال سرنوشت حزب و مردم افغانستان انجام دهند .هیچ یک ازاعضای شورای مرکزی حزب ما نباید خارج ازحلقه تصمیم گیری جمعی قرار گیرد. 

پیشکش نمودن طرح ها و برخورد های تخریش کننده تحت هر نام وعنوانی که باشد ، ادامه و یا دامن زدن به خصومت ها موجب بروز سوتفاهمات میگردد که ازآن باید جدآ خود داری نمود.

هرگاه اگر در پلینوم روی برخی از مسایل تشکیلاتی بحث میگیرد، به یقین که قسمتی از مسایل مربوط به سازماندهی امور تشکیلاتی مرفوع میگردد. اما وظایف مهم تاریخی ، سیاسی که ما مکلف و ملزم به اجرای آن هستیم همانا سهمگیری درتآمین صلح  و پیاده نمودن هدف های انسانی حزب ما ،  گسترش و نیرومندی صفوف نیروهای هوادار مردم از جمله ایتلاف احزاب و سازمانها دموکرات و ترقیخواه افغانستان، امنیت وحفظ دستاوردهای حد اقل چند سال گذشته ، دفاع از تمامیت ارضی و حاکمیت سیاسی مردم افغانستان میباشد؛ که نیل به این اماج ها و ایجاد صف گسترده نیروهای سیاسی و اجتماعی که اراده حرکت درین مسیر را از خود تبارز دهند وظیفه ْمهم و اساسی میباشد.

 خروج محتمل نیروهای نظامی خارجی تا سال ۲۰۱۴ و شکل گیری حوادث بعد از سال  ۲۰۱۴  ما را به حقیقت مبارزه دشوار ی که مردم افغانستان پیشرو دارد نزدیک میسازد . بناً پیریزی و ایجاد یک سیستم استراتیژی دفاعی ملی پس از گفتمان ملی از جمله وظایف مهمی است که در برابر مردم قرار دارد.

با رویکرد به گفته شیفن لندمن بدین باورم که  : « آمریکا آمده که بماند ادعای خروج سریع همه ترفند است.» اما تجربه نشان داده است که تدابیر وآمادگی ها ی ضعیف امنیتی در وجود دولت نا توان و نا بکار؛ دریک حرکت سریع و یک طوفان ، بر هم خورده باعث بربادی و نابودی میگردد.

اگر بتوانیم بر بنیاد برنامه عمل حزب مصوب کنگره و مصاحبه های رفیق دکترداود راوش ، وظایف مان را در پلینوم پیش رو مشخص بسازیم و یک برنامه کوتاه مدت دو ساله ؛ که دربرگیرنده وظایف فوق وشکل گیری نیرو برای دفاع از نوامیس ملی و میهنی در پروسه صلح و قطع جنگ باشد از یکسو؛ و همگام با آن  تحقق دگرگونی های به نفع مردم ،  توجه به مسایل انتخابات در مشورت و همسویی با متحدین سیاسی مان از شمار وظایف مبرمی است که در پیش روی ما قرار دارد.

 

هامبورگ

۴/۲/۲۰۱۳